Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Zeratul Gość
|
Wysłany: 26 Lis 2004 17:35 Temat postu: Straszliwa Kaszana z siecią GG |
|
|
Witam wszystkich na forum. Siedze tu od bodajże przedwczoraj i dzisiaj zdecydowałem się zainstalować Mirandę. Niestety przed chwilą wyskoczył mi błąd który jak na razie jest nie do obejścia. W czym problem?
Otóż używam instalki z tego forum, zainstalowałem też YAMN, mPhantomUser no i jako ostatnią wtyczkę- weather. I po dodaniu tego ostatniego zaczęła się jazda, ponieważ Miranda przestała wywoływać GG, tzn. zatrzymuje się na "łączenie". Przeskoczyłem szybko no WPK a tam łączy się ale wszyscy są niedostępni... Ok pomyślałem, może coś padło i załączyłem GG - i tutaj okienko z logowanie, wpisuję hasło i wyskakuje "ten program wykonał nieprawidłową blablabalblabla" Strange?
Niestety - nie jestem w stanie wykonać takiego myka z informacjami na temat pluginów i systemu które widuję na forum, nie umiem jeszcze takich kosmosów Anyway Mam WinXP na SP1, wywaliłem weathera i dalej nie działa, GG w trybie zgodności prosi o założenie profilu (!!!). Z sieciąjabber (WPK) jestem połączony (chyba) no i z weatherem też ładnie się łączyło i podawało pogodę.
Przetrząsnąłem forum w poszukiwaniu odpowiedzi i znalazłem coś podobnego ale ja niestety nie robiłem importu z Konnektu jak to było w jednym topicu. Mam wpisany ręcznie adres serwera GG, nie używam połączeń bezpośrednich SSL.
I jeszcze przed chwilką włączyłem pokazywanie błędów połączenia - od razu wyskoczył bląd - "Połączenie z serwerem zostało przerwane podczas próby połączenia. Być może połączenie z siecią lokalną zostało utracone". Nie jestem w sieci lokalnej, mam neo 128.
Totalnie się pogubiłem. Netstat wskazuje na połączenie z hostem gg, więc wtf?
Wiem wiem, pewnie było gdzie indziej, "użyj szukaj" "zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby ". Naprawdę szukałem I proszę o wyrozumiałość (czyt. Nie bijcie:) )
Z góry dziękuję za wszelakie wskazówki. Jeśli jakieś informace dodatkowe są potrzebne to z chęcią je zapodam.
Zeratul(tDT) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 22 Wrz 2026 15:47 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt oferuje energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 26 Lis 2004 17:39 Temat postu: |
|
|
aktualna awaria M+gg.dll sie nie przejmuj, u siebie tez zaobserwowalem taki pad mimo, ze na oryg. tlen.pl gg jest bez problemu polaczone, byc moze cos kombinuja z serwem, moze to dotyczyc wdrazania web.gg lub innych cudow  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zeratul Gość
|
Wysłany: 26 Lis 2004 17:47 Temat postu: |
|
|
Heh, troszkę mnie to uspokoiło, z tym że u mnie w zasadzie nigdzie nie chodzi, a u Ciebie to na tlenie spoko(o ile dobrze zrozumiałem:) ) I do tego to padanie oryginalnego klienta GG... Może sobie jakieś biblioteki popodmieniali? Zielony jestem:)
Anyway thx za pomoc:) Bardzo mi miło  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 26 Lis 2004 18:22 Temat postu: |
|
|
hmm z tego co zrozumialem to gg Ci nie chodzi (nie laczy sie), spr rozne serwery???
polecam http://wiadomosc.info/temp/monitor_gg.php zeby spr ktore serwery gg dzialaja w tej chwili _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 26 Lis 2004 18:34 Temat postu: |
|
|
dlatego podalem tego linka znalazlem go w ktoryms z postow na naszym forum i przydaje sie czasem  _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zeratul Gość
|
Wysłany: 26 Lis 2004 18:35 Temat postu: |
|
|
F**K !!!! Qbik, you're my personal Jesus Christ:))) Panowie, zmieniłem na 217.17.41.92 i wszystko poszło fantastycznie:)
Dziękuję za pomoc wszystkim, bardzo się przydały wasze uwagi:) Adres Stronki wrzucam do ulubionych i od dzisiaj jestem na bieżąco.
Thx Again everybody, GM ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hex  Gaduła

|
Wysłany: 26 Lis 2004 18:35 Temat postu: |
|
|
To chyba trzeba zmienic ten w instalce bo 85 to juz chyba lezy od miesiąca do dzisiaj jechałem na 88 ale on niestety dzisiaj tez padł  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 26 Lis 2004 18:38 Temat postu: |
|
|
| Hex napisał: |
do dzisiaj jechałem na 88 ale on niestety dzisiaj tez padł  |
Ja podobnie wracam do domu a tu ... kilka wiadomosci odebranych a gg lezy, szybka zmiana i sukces
edit//
moze dodac tego linka do FAQ tam gdzie sa podane adresy, moze komus pomoze _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tron Gość
|
Wysłany: 27 Lis 2004 2:49 Temat postu: |
|
|
Całkiem fajnym "rozwiązaniem" jest Ping Plugin ( http://www.miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=1481 )
Odpowiednio skonfigurowany( szybki skan tcp na porty 443 czy 8074) plugin i jeszcze wrzut na Popup. Fajna sprawa. Skany załączasz i odłączasz w razie potrzeby mając na liście wszystkie serwery gg :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|