Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Straszliwa Kaszana z siecią GG

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zeratul
Gość

PostWysłany: 26 Lis 2004 17:35    Temat postu: Straszliwa Kaszana z siecią GG Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich na forum. Siedze tu od bodajże przedwczoraj i dzisiaj zdecydowałem się zainstalować Mirandę. Niestety przed chwilą wyskoczył mi błąd który jak na razie jest nie do obejścia. W czym problem?

Otóż używam instalki z tego forum, zainstalowałem też YAMN, mPhantomUser no i jako ostatnią wtyczkę- weather. I po dodaniu tego ostatniego zaczęła się jazda, ponieważ Miranda przestała wywoływać GG, tzn. zatrzymuje się na "łączenie". Przeskoczyłem szybko no WPK a tam łączy się ale wszyscy są niedostępni... Ok pomyślałem, może coś padło i załączyłem GG - i tutaj okienko z logowanie, wpisuję hasło i wyskakuje "ten program wykonał nieprawidłową blablabalblabla" Strange?

Niestety - nie jestem w stanie wykonać takiego myka z informacjami na temat pluginów i systemu które widuję na forum, nie umiem jeszcze takich kosmosów Smile Anyway Mam WinXP na SP1, wywaliłem weathera i dalej nie działa, GG w trybie zgodności prosi o założenie profilu (!!!). Z sieciąjabber (WPK) jestem połączony (chyba) no i z weatherem też ładnie się łączyło i podawało pogodę.

Przetrząsnąłem forum w poszukiwaniu odpowiedzi i znalazłem coś podobnego ale ja niestety nie robiłem importu z Konnektu jak to było w jednym topicu. Mam wpisany ręcznie adres serwera GG, nie używam połączeń bezpośrednich SSL.

I jeszcze przed chwilką włączyłem pokazywanie błędów połączenia - od razu wyskoczył bląd - "Połączenie z serwerem zostało przerwane podczas próby połączenia. Być może połączenie z siecią lokalną zostało utracone". Nie jestem w sieci lokalnej, mam neo 128.

Totalnie się pogubiłem. Netstat wskazuje na połączenie z hostem gg, więc wtf?

Wiem wiem, pewnie było gdzie indziej, "użyj szukaj" "zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby zjeby ". Naprawdę szukałem Smile I proszę o wyrozumiałość (czyt. Nie bijcie:) )

Z góry dziękuję za wszelakie wskazówki. Jeśli jakieś informace dodatkowe są potrzebne to z chęcią je zapodam.

Zeratul(tDT)
Powrót do góry
Adv Bot

PostWysłany: 22 Wrz 2026 16:37    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin

PostWysłany: 26 Lis 2004 17:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aktualna awaria M+gg.dll sie nie przejmuj, u siebie tez zaobserwowalem taki pad mimo, ze na oryg. tlen.pl gg jest bez problemu polaczone, byc moze cos kombinuja z serwem, moze to dotyczyc wdrazania web.gg lub innych cudow Wink

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zeratul
Gość

PostWysłany: 26 Lis 2004 17:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh, troszkę mnie to uspokoiło, z tym że u mnie w zasadzie nigdzie nie chodzi, a u Ciebie to na tlenie spoko(o ile dobrze zrozumiałem:) ) I do tego to padanie oryginalnego klienta GG... Może sobie jakieś biblioteki popodmieniali? Zielony jestem:)

Anyway thx za pomoc:) Bardzo mi miło Smile
Powrót do góry
Qbik Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm z tego co zrozumialem to gg Ci nie chodzi (nie laczy sie), spr rozne serwery???

polecam http://wiadomosc.info/temp/monitor_gg.php zeby spr ktore serwery gg dzialaja w tej chwili
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Qbik napisał:
[...]polecam http://wiadomosc.info/temp/monitor_gg.php zeby spr ktore serwery gg dzialaja w tej chwili

standardowo w instalce ustawione jest na ....85 a ostatnio on cos czesto pada, wiec jak nie dziala to sprawdzaj na innych IP podanych w FAQ

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlatego podalem tego linka znalazlem go w ktoryms z postow na naszym forum i przydaje sie czasem Wink
Zeratul
Gość

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

F**K !!!! Qbik, you're my personal Jesus Christ:))) Panowie, zmieniłem na 217.17.41.92 i wszystko poszło fantastycznie:)

Dziękuję za pomoc wszystkim, bardzo się przydały wasze uwagi:) Adres Stronki wrzucam do ulubionych i od dzisiaj jestem na bieżąco.

Thx Again everybody, GM Smile)
Powrót do góry
Hex Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To chyba trzeba zmienic ten w instalce bo 85 to juz chyba lezy od miesiąca Laughing do dzisiaj jechałem na 88 ale on niestety dzisiaj tez padł Razz
Powrót do góry
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 26 Lis 2004 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hex napisał:
do dzisiaj jechałem na 88 ale on niestety dzisiaj tez padł Razz

Ja podobnie wracam do domu a tu ... kilka wiadomosci odebranych a gg lezy, szybka zmiana i Laughing sukces

edit//
moze dodac tego linka do FAQ tam gdzie sa podane adresy, moze komus pomoze
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

PostWysłany: 26 Lis 2004 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Qbik napisał:
[...]
edit//
moze dodac tego linka do FAQ tam gdzie sa podane adresy, moze komus pomoze

dodany Wink

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
tron
Gość

PostWysłany: 27 Lis 2004 2:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całkiem fajnym "rozwiązaniem" jest Ping Plugin ( http://www.miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=1481 )
Odpowiednio skonfigurowany( szybki skan tcp na porty 443 czy 8074) plugin i jeszcze wrzut na Popup. Fajna sprawa. Skany załączasz i odłączasz w razie potrzeby mając na liście wszystkie serwery gg :]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: