Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Informacje podstawowe:
Wersja stabilna
Wersje rozwojowe
Opisy pod kontaktami
Aby zestawic konferencje GG nalezy sie zapoznac z instrukcja
Problem z pojawiajacymi sie nieznanymi kontaktami na liscie omowiony
Problem z emotkami GG i plugiem SmileyAdd.dll |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 17 Kwi 2007 20:47 Temat postu: |
|
|
| karaguy napisał: |
| Crawley napisał: |
| Po drugie: nie ma w niej jakiegokolwiek changelogu, wiec wszelakie zmiany w protokole chyba bedzie trza odkrywac droga dedukcji. |
A skąd ten wniosek? Ja zawsze myślałem że link Changelog pod linkami do paczek ANSI i Unicode właśnie zawiera listę zmian we wszystkich wtyczkach zawartych w nocnych kompilacjach. [:
No chyba że czegoś nie zrozumiałem... |
Tu przyznam Ci racje ;) Nie wiem jak przegladalem tego changeloga ;P Nie zmienia to faktu, ze w sumie jest to nieco niepraktyczne (dla nas, PL uzytkownikow mirandy, zeby nie bylo. Jakis chinczyk co korzysta z gg to bedzie zadowolony, bo pewnie nie mial skad testowych wersji wytrzasnac) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Sie 2026 21:33 Temat postu: Reklama |
|
|

W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinister_stirrer  Pierdoła

|
Wysłany: 18 Kwi 2007 14:14 Temat postu: |
|
|
Podzielam zdanie przedmówców. Również sądzę ze niektórzy woleli by ściągać plugin jak i wersje rozwojowe z miranda-im.pl
Skąd pobrać gg 4.3? _________________ ******d(^_^)b******
****** *//*//********
*****i----i;*;i----i***** |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 18 Kwi 2007 18:42 Temat postu: |
|
|
| Crawley napisał: |
| w sumie jest to nieco niepraktyczne (dla nas, PL uzytkownikow mirandy...) |
Jeżeli miało by się to przyczynić do częstszej aktualizacji kodu to ja szczerze mówiąc wolę ściągać tego nightly. :P A co do wydań na naszym forum to aktualne stabilne (mniej lub bardziej) wersje myślę że i tak będą lądować na forum, co najwyżej z chwilowym opóźnieniem jeżeli w ogóle później. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martinez Niemowa

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 0:21 Temat postu: |
|
|
Ja za to z innej paczki.
Nie mogę uruchomić poprawnie GG od wersji 0.4.2. Plugin nie łączy z serwerem, a po włączeniu komunikowania błędów połączeń dostaję non stop takie info:
| Cytat: |
| Połączenie z serwerem zostało przerwane podczas próby połączenia. Być może połączenie z siecią lokalną zostało utracone. |
Łączę się z i-netem poprzez LAN bezprzewodowy i bramkę do neo (blee, ale co zrobić ). Do wersji 0.4.1 plugin GG działał b. dobrze (pomijam jakość funkcjonowania serwerów GG, bo to inna bajka) i dopiero od 0.4.2 jest fe. Ściągnąłem sobie nawet build nigthly (#23), ale jest bez zmian.
Miał ktoś podobne przypadki i wie, jak to poprawić?
PS: korzystam z Mirki w wersji UNICODE. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 8:48 Temat postu: |
|
|
ja przed chwilą na moje oba konta GG (oba na mirandzie) dostałem taką wiadomość
Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta.
Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane
|
ale wiadomości wysyła więc nie wiem co o tym sądzić _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
azizi Gaduła

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 8:50 Temat postu: |
|
|
Witam. Coś kombinują z gg, rozłącza je cały czas. Kolega przez Tlena używa gg i przyszła mu wiadomość z jego własnego numeru, że:
"Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta.
Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane"
Czy i nas to czeka? W sumie to już rozłącza co chwile więc i tak nie można korzystać z gg prawidłowo _________________ queke'er 4 live =) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karden Niemowa

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 8:52 Temat postu: oto co dzis rano otrzymalem na GG odpalając mirande |
|
|
wlaczam mirande w pracy i co widze? wiadomosc GG. od kogo? ode mnie!! z mego numeru... co tam jest napisane? prosze:
Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane
|
i co teraz robic? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 9:05 Temat postu: |
|
|
waśnie miałem to samo, ale póki co jedyne co jest nie tak to co jakiś czas się rozłącza, ale wysyłać jak na razie można _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 19 Kwi 2007 9:51 Temat postu: |
|
|
Troche to dziwne, bo gadu-gadu sp.zo.o kiedys tam deklarowalo, ze nie maja zamiaru banowac uzytkownikow korzystajacych z alternatywnych komunikatorow. Po prostu takie osoby nie beda mogly korzystac z supportu, czyt. jezeli cos sie zepsuje przez komunikator, to ich to nie dotyczy.
Coz... ja na razie nic takiego nie dostalem. Moze jest to spowodowane tym, ze w tej chwili mam wtyke gadu 4.1. A moze (jak to zwykle bywa) dziala to na zasadzie losowej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
HeruNoTenchi  Niemowa

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 10:21 Temat postu: |
|
|
Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane |
No coz dolaczam do listy osob ktore dostaly taki ladny tekst ^.^
Widac zostaje nam tylko czekac, albo na poprawe sytuacji ze strony GG, albo nowa wtyczke... albo zaczac myslec o rezygnacji z GG bo jezeli taka polityke wybrali to daleko na niej zajada :] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lopik  Developer

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 10:34 Temat postu: |
|
|
Nie wydaje mi się, żeby doszło do czegoś takiego żeby blokowali userów którzy korzystają GG na innych komunikatorach.
Chociaż może by więcej osób wtedy opuściło padu-padu ?
Ja nic z w/w wiadomości nie dostałem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 19 Kwi 2007 12:06 Temat postu: |
|
|
zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wprowadzają nowe rzeczy w org GG więc może chcą jak najwięcej osób ściągnąć do niego.
Ja mam 4.2 i ostania nightly
mam dwa konta GG i na obydwa dostałem taką wiadomość _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 19 Kwi 2007 12:27 Temat postu: |
|
|
prosze wiecej nie pisac czegos typu "ja tez to dostalem" bo jak kazdy by tak wstawil taki post to zaraz zrobi sie tasiemiec na kilka tysiecy takich samych nic nie wnoszacych do tematu pozycji
sytuacja, w ktorej zablokuja alternatywne klienty byla juz rozpatrywana jakis czas temu na tym forum wiec nie ma sensu do tego wracac, jakie beda dalsze konsekwencje to czas pokaze, nie ma sie co tym podniecac _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gcc  Gaduła

Punktów karnych: 20
|
Wysłany: 19 Kwi 2007 12:50 Temat postu: |
|
|
| a tak z ciekawosci - po czym serwery rozpoznaja nieoficjalnego klienta? nie da rady tego jakos oszukac? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

Dołączył: 30 Gru 2004 Posty: 559 Skąd: Żelistrzewo Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 19 Kwi 2007 14:15 Temat postu: |
|
|
A na przykład po tym, że klient zgłasza się do logowania, a po reklamę już nie. Taki mechanizm łatwo oszukać, ale trzeba zaaktualizować wszystkie komunikatory...
Po za tym ciekawie prezentuje się autoryzacja a'la GaduRadio (z wykorzystaniem hasha kawałka oryginalnej binarki) - to też co prawda da się oszukać, ale musimy mieć ścierwo na dysku.
Każde zabezpieczenie da się obejść - nie ma bata. Zmienia się tylko czas jego obchodzenia.
I tak na marginesie: nareszcie (mam nadzieję) przecholowali. Jeżeli teraz środowiska jabberowe przygotują coś extra (a może nawet Tlen ruszy dupę?) to... słońce zachodzi  _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|