Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Pobieralnia:
Nowa edycja tej wtyczki w temacie Simple Status Message
(tylko pod Mirande 0.9)
Aktualne wersje
Starsze wersje by Harven |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
cichybob  Gaduła

|
Wysłany: 25 Wrz 2006 16:32 Temat postu: |
|
|
Wszystko pięknie, oprócz tego, że zmieniając globalnie opis stanu zmienia się stan protokołu msn na taki jaki jest stan globalny. Dzieje się to tylko kiedy używa się do tego opcji zmiany opisu stanu z SimpleAway. Jeżeli zmieniam opis przez MyDetails stan pozostaje taki jaki był. Można też zauważyć, że gdy wybierze się opcję zmień opis stanu z menu stanu protokołu msn, to <aktualny> wcale nie jest aktualnym stanem msn, tylko aktualnym stanem globalnym. Przy pozostałych protokołach wszystko raczej działa ok (a z pozostałych mam jeszcze gg, tlen, icq i gtalk)
| Cytat: |
Miranda IM version: 0.5.1 Unicode
clist_modern.dll v.0.4.3.52 [25 Sep 2006] - Modern Contact List (UNICODE)
msn.dll v.0.5.0.1 [28 Jul 2006] - MSN Protocol (Unicode)
simpleaway.dll v.1.6.5.0 [24 Sep 2006] - SimpleAway |
A tak już swoją drogą, to skoro mamy opcję do zmiany opisu stanu pod każdym protokołem to fajnie by było gdyby zmieniając opis np na tlenie, opis w pozostałych się nie zmieniał, a tylko globalna zmiana opisu działała globalnie W sumie nie jest to jakoś strasznie potrzebne, ale dla mnie takie działanie byłoby całkiem logiczne ;]
A jeszcze z takich konkretnych pierdół, to mnie trochę zaskoczył nieaktywny przycisk do usuwania ostatnich/predefiniowanych opisów. I najpierw się zastanawiałem do czego on jest Bo wcześniej chyba to jakoś inaczej wyglądało, a jak ktoś ustawił sobie własne ikonki to to potem dziwnie wygląda. Ale przeżyję http://img179.imageshack.us/img179/7048/simpleawayef7.png |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 04 Paź 2026 5:17 Temat postu: Reklama |
|
|

Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow-XIII  Hiper-Paplacz

|
Wysłany: 26 Wrz 2006 21:44 Temat postu: |
|
|
ja mam drobniutki problem ze Skypem.
Kiedy każę mu nie ustawiać opisu żadnego. (lub pusty opis)
To w Skype pojawia się opis: (nu
(zakładam, że to od "null") |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lopik  Developer

|
Wysłany: 27 Wrz 2006 21:39 Temat postu: |
|
|
U mnie dzieje się jeszcze coś takiego.
Stan startowy Mirandy przy uruchamianiu mam ustawiony na 'niewidoczny'.
Miranda się uruchomi z stanem 'niewidoczny' ustawiam przez stan globalny 'zaraz wracam' czy 'niedostępny' i protokoły przechodzią na w/w stan, ale po chwili (~3s) gdy wszystkie protokoły przeszły na w/w stan, protokół GG zmienia sie na 'niewidoczny'.
Ponownie daje inny stan globalny, i teraz już jest wszystko ok, protokoły zachowują stany takie jak ustawiłem, ale tym razem jest ten problem o którym juz pisałem wyżej z tym wyskakującym okienkiem.
Ma ktoś coś podobnego z tym GG 'niewidoczny' ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 04 Paź 2006 11:05 Temat postu: |
|
|
| Przydała by się możliwość wyłączenia w menu poszczególnych protokołów 'Status message ...' bo nie każdemu to potrzebne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sjf  Pierdoła

|
Wysłany: 04 Paź 2006 11:47 Temat postu: |
|
|
| Shadow-XIII napisał: |
ja mam drobniutki problem ze Skypem.
Kiedy każę mu nie ustawiać opisu żadnego. (lub pusty opis)
To w Skype pojawia się opis: (nu
(zakładam, że to od "null") |
Ja to zauważyłem już w poprzedniej wersji SimpleAway - 1.6.1.1, tej nie poprawianej jeszcze przez dEmoraliZatora. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kroku  Weteran

|
Wysłany: 04 Paź 2006 18:23 Temat postu: |
|
|
| Grucha napisał: |
| Przydała by się możliwość wyłączenia w menu poszczególnych protokołów 'Status message ...' bo nie każdemu to potrzebne. |
w modernie możesz sobie zedytować menu, żeby tego nie wyświetlało |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

|
Wysłany: 04 Paź 2006 22:02 Temat postu: |
|
|
| A jak używam Nicera ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kroku  Weteran

|
Wysłany: 05 Paź 2006 17:54 Temat postu: |
|
|
| A jak używam Nicera ? |
z tego co tu sie przewija na forum to wiem, że 2 clisty mają edycje menu (btw jak dodać coś własnego? konkretnie przenieść updatera pod ppm w trayu) właśnie jest to modern i myslałem, że nicer a jak nie to nie wiem... może reshacker  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dezeath  Developer

|
Wysłany: 08 Paź 2006 23:31 Temat postu: |
|
|
SimpleAway 1.6.5.5
Download
| Zmiany w wersji 1.6.5.5 (2006/10/08) napisał: |
+ Opcja "Opis stanu..." nie jest już dodawana do menu protokołów wyłączonych lub bez możliwości ustawiania opisów stanu.
+ Poprawiony problem ze znikaniem opcji "Opis stanu..." z menu.
+ Możliwość wyłączenia "Opis stanu..." z menu stanu ustawiając zmienną BYTE SimpleAway/ShowStatusMenuItem na "0". Wymagany restart.
+ Profile stanów z StartupStatus na liście stanów SA (domyślnie wyłączone) - aby włączyć, trzeba ustawić zmienną BYTE SimpleAway/AddStatusProfiles na "1".
+ Kompatybilność zmian stanu z protokołami nieobsługującymi opisow (np. MSN <7).
+ Poprawione ustawianie pustego opisu dla niektórych protokołów (np. SKYPE).
+ Dołączony m_simpleaway.h.
+ Kilka mniejszych zmian/poprawek (w tym parę autorstwa TioDuke). |
Starsze wersje można znaleźć tutaj, jeżeli komuś byłyby potrzebne. Od czasu do czasu może wrzucę tam jakąś wersję rozwojową/testową, ale oczywiście o tych ważniejszych dam wam znać.
| cichybob napisał: |
| A tak już swoją drogą, to skoro mamy opcję do zmiany opisu stanu pod każdym protokołem to fajnie by było gdyby zmieniając opis np na tlenie, opis w pozostałych się nie zmieniał, a tylko globalna zmiana opisu działała globalnie |
Będzie w wersji 1.6.6.0, czyli prawdopodobnie w następnej.
Keep testing
m/ _________________ -Dezeath |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lopik  Developer

|
Wysłany: 09 Paź 2006 0:03 Temat postu: |
|
|
Dokładne testy najnowszej wersji będą jutro
A pytanie mam takie.
Jest w opcjach SA cos takiego "Usuń znaki nowej linii (CR = '\r' = #0D) z opisu stanu" jeśli dobrze rozumiem to działa to tak jak "enter" że przenosi do nowej linii, tak ?
Bo jeśli tak to to u mnie nie działa, chyba że ta opcja nie działa ?
A jeśli ta opcja nie działa, to jest możliwość jakimś sposobem przejścia do nowej linii ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamilloo  Gaduła

Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 93 Skąd: tam, gdzie niedzwiedzie polarne
|
Wysłany: 09 Paź 2006 1:11 Temat postu: |
|
|
albo czegos nie rozumiem albo cos mi nie dziala...
jak chce zmienic globalny opis stanu dla metakontaktow przez uzycie komendy
| Cytat: |
| SimpleAway/TTChangeStatusMessage |
to wyskakuje mi okienko, w ktorym nie da sie wpisac opisu... co robic? _________________ ... quid quid discis tibi discis ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

|
Wysłany: 09 Paź 2006 8:58 Temat postu: |
|
|
Fajnie, że można już "Opis stanu..." wyłączyć, ale przydało by się w następnej wersji dodać możliwość zrobienia tego z poziomu opcji.
Z góry dzięki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Volfield  Gaduła

|
Wysłany: 09 Paź 2006 9:56 Temat postu: |
|
|
| Przy każdym z protokołów mam "Status massage..." czy ktoś wie gdzie to można edytować? Chciałem sobie po polskiemu napisac |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dezeath  Developer

|
Wysłany: 09 Paź 2006 10:26 Temat postu: |
|
|
| lopik napisał: |
| Jest w opcjach SA cos takiego "Usuń znaki nowej linii (CR = '\r' = #0D) z opisu stanu" jeśli dobrze rozumiem to działa to tak jak "enter" że przenosi do nowej linii, tak ? |
Ta opcja działa dokładnie tak, jak została nazwana. Głównie chodzi o to, że kiedy masz to włączone, to "zrobienie entera" w opisie powoduje naliczenie go jako jednego znaku, a nie dwóch.
| lopik napisał: |
| A jeśli ta opcja nie działa, to jest możliwość jakimś sposobem przejścia do nowej linii ? |
Enterem?
kamilloo - PW.
| Fajnie, że można już "Opis stanu..." wyłączyć, ale przydało by się w następnej wersji dodać możliwość zrobienia tego z poziomu opcji. |
Tak, w następnej wersji pododaje już do opcji wszystko, co trzeba.
Volfield, musisz sobie zaktualizować langpack'a - w dołączonym do SA pliku simpleaway-translation.txt masz wszystkie przetłumaczalne teksty. _________________ -Dezeath |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lopik  Developer

|
Wysłany: 09 Paź 2006 15:29 Temat postu: |
|
|
Sorry, to ja to źle zrozumiałem
Myślałem, że jak wpisze w opisie "#0D" to będę miał opis w dwóch liniach.
A czy da się jakoś coś zrobić żeby można było dać opis w dwóch liniach ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|