Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
blabla Gaduła

|
Wysłany: 03 Lut 2003 2:07 Temat postu: Nowa wersja Miranda GG |
|
|
Witam
Jesli ktos chce sie pobawic to mozna potestowac tylko ze to jest plugin
napisany praktycznie od nowa i niezbyt kompatybilny z poprzednim wiec trzeba
dodac kontakty od nowa i wlasne ustawienia.....
Mnostwo rzeczy nie jest zrobionych jeszcze ale pracuje nad tym....
Przydaloby sie zeby ktos przetestowal:
- wyszukiwanie na wszelkie sposoby (dziala tylko dla pierwszych 20 wynikow
na razie)
- dodawanie kontaktow po wyszukaniu
- aktualizacja i przegladanie wlasnych danych z katalgu
- rozmowy
- opisy i statusy
- czy sie loguje jak sie ustawi proxy (plugin nie bedzie wcale dzialal u
kogos kto musi korzystac z proxy)
- opcja Czytaj Opis Statusu czy jakos tam (i ewentualnie ToolTip Info)
- czy ogolnie dobrze pokazuje statusy
i przy okazji pytanie
w poprzedniej wersji byla w oknie informacji o kontakcie zakladka gdzie
mozna bylo sobie wpisywac podstawowe dane ale wydaje mi sie ze to bez sensu
(ktos mi napisal, ze plugin powinien robic tylko to co musi a takimi
glupotami jak dane kontaktow powinny sie zajmowac inne pluginy)...robic to
czy wywalic?
pewnie jeszcze cos chcialem napisac ale juz nie pamietam.....
http://blabla.xo.pl/GaduGaduPlug.zip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 21 Sie 2026 1:52 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
klugg Weteran

|
Wysłany: 03 Lut 2003 2:35 Temat postu: Hura! |
|
|
Hura!
zaraz testuję :) _________________ klugg |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klugg Weteran

|
Wysłany: 03 Lut 2003 2:50 Temat postu: Nie działa |
|
|
Nie loguje się nawet. Powiem więcej, wywala błąd asercji pliku dbgheap.c w linii 1011.
Wyrażenie: _CrtIsValidHeapPointer(pUserData)
Usunąłem sobie nawet kontakty gg, nie pomogło.
Proponuję kontynuować tą rozmowę na priv - gg# 1553282 _________________ klugg |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 03 Lut 2003 5:49 Temat postu: Re: Nowa wersja Miranda GG |
|
|
plugin wywala mi sporo bledow, ale ogolnie chyba jest zdatny do uzytku, moze to kwestia czystego database.
| Cytat: |
- wyszukiwanie na wszelkie sposoby (dziala tylko dla pierwszych 20 wynikow
na razie)
- dodawanie kontaktow po wyszukaniu |
jak narazie udalo mi sie to zrobic z jednym kontaktem, wiecej nie probowalem bo pora nie ta ;]
tutaj raczej nie mam zastrzezen, z tego co testowalem to dziala ok
- opisy i statusy
- opcja Czytaj Opis Statusu czy jakos tam (i ewentualnie ToolTip Info)
- czy ogolnie dobrze pokazuje statusy |
statusy tez prawie dobrze, prawie bo zamiast myslnika powinna byc wyswietlana informacja 'No information available', choc moze to i lepiej wyglada.
w dalszym ciagu natomiast mankamentem jest kilkukrotne powiadomienie o zmianie statusu na zwyklym GG.
| i przy okazji pytanie <ciach> robic to czy wywalic? |
jak dla mnie plugin od poczatku powinien wygladac tak teraz, czyli bez tych zbednych okienek. niestety nie bardzo chce mi dzialac import danych z katalogu, spradze to jeszcze pozniej.
a co do niezgodnosci plugina ze starszymi wersjami to moze dalo by sie wylansowac jakis import? _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kfiadeg  VIP

|
Wysłany: 03 Lut 2003 12:17 Temat postu: |
|
|
mnie sie niestetty nie uruchomiło
wywala okienko:
DB: Attemp to get wrong type of value, byte
na samym starcie. Nie moge nic więcej powiedzieć bo raz że nie mam żadnych debugerskich programów ani visuali, a dwa to nawet nie wiedziałbym jak ich używać
to czekam zniecierpliwiony na lepsiejszš wersje.
aha - używam mirandy 0.2 (tej z 30.1.03)
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
blabla Gaduła

|
Wysłany: 03 Lut 2003 13:56 Temat postu: |
|
|
ehhhh
napisalem ze jest plugin niekompatybilny i moze wywalac bledy...
najlepiej zrobic calkiem nowy profil to nie bedzie tych bledow o niezgodnosci typow w bazie
a zadnego importu nie bedzie bo to bez sensu ale mam nadzieje ze juz kolejny raz tego nie bede przerabial.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klugg Weteran

|
Wysłany: 03 Lut 2003 16:47 Temat postu: Testy, testy, testy. |
|
|
A jeżeli chodzi o wyszukiwanie, to jest akurat numer taki (w poprzednim pluginie działa na pewno), że wystarczy kliknąć POWTÓRNIE przycisk "szukaj" i pokazuje następną dwudziestkę.
Nowy plugin rusza, ale nie wystarczy usunięcie kontaktów z bazy. Trzeba niestety wyrzucić całą bazę (co oznacza konfigurowanie od zera). Nawet człowiek nie wie, ile opcji już zdążył zmienić...
Ze zmian trochę zaskoczył mnie brak zakładki "Katalog GG" w informacjach o użytkowniku, oraz przeniesienie wszystkich opcji do jednej zakładki w opcjach. Zaskoczył pozytywnie, mniej przedzierania się przez gąszcze zakładek...
Nie wiem jeszcze, jak wygląda domyślny stan przy uruchomieniu, ale pracuję nad tym. _________________ klugg |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PaGo  Gaduła

|
Wysłany: 03 Lut 2003 19:20 Temat postu: |
|
|
Mam nadzieje ze nastepne pluginy beda kompatybilne bo nie mam ochoty kolejny raz ustawiac wszystko od nowa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kfiadeg  VIP

|
Wysłany: 03 Lut 2003 20:18 Temat postu: |
|
|
jestem zużytkownikiem SDI dzielonego i mamy w sieci proxy server. W ogóle to przeraziło mnie to, że czeba bendzie jeszcze raz mirande konfigurować i dodać konszakty z GG na nowo (o dziwo z tlena sie zachowały przy importowaniu z pliku .dat). Zrobiłem nowy profil, włączyłem - działa. Widze łacno anglikańska wersja jes jusz nawet! tedy nie chciał mi siem połonczyć, kikla kombinacji próbowałem z ustawieniami proxy, porty 8080, a to 80, a to z zaznaczonym HTTP Proxy Server a to z odznaczonym... Bom laik.
Nic nie sqtkowało, wientz pomyślałem, że może taka beta jeszcze to i może czeba mirande zrestartować żeby zmiany wejszły w życie. Tak też zrobiłem, tj. nie do końca, bo już więcej M się nie uruchomiła. Wywala na początku zamknij/szczegóły w kernel32 a to w miranda32.exe, tratata.
Może było to wywołane przez to że zaimportowałem kontakty z poprzedniego .dat a może przez pluginy, a może całkiem przez groze 98, bo na takiej działam....
no nic, to tylko taki Bug Report ---- pozdrawiam
P.S. Aha - z tym proxy to jest tak, że ja go nie musze wpisywać, poprzednie ggplugin.dll oraz inne plaginy nie mają ustawionego proxy serwera, łączą sie bez takowych ustawień |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ger0nim0 Niemowa

|
Wysłany: 03 Lut 2003 21:36 Temat postu: |
|
|
Po kilku próbach z instalacją od nowa MIrandy doszedłem do takiego wniosku iż NIE WOLNO uruchamiać mirandy z tworzeniem Nowego pliku .dat przy wszystkich pluginach. Najlepiej przenieść je gdzieś na czas utworzenia nowego profilu i potem w 2-3 turach dogrywać do katalogu plugins w przeciwnym przypadku (czyli wszystkie wtyczki które wcześniej działały są w Plugins) miranda robi bum w kosmos _________________ ------------
Ger0nim0 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kfiadeg  VIP

|
Wysłany: 04 Lut 2003 0:42 Temat postu: |
|
|
b. cenna informacja.
dzięki!
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 04 Lut 2003 1:14 Temat postu: |
|
|
u mnie miranda bardzo czesto robila bum kiedy odpalalem ze wszystkimi pluginami, ale po krotkiej walce z bumami udalo mi sie to spokojnie uruchomic na moim standardowym profilu.
co do odpalania z czystym database i brakiem innych pluginow to owszem podzialalo troche lepiej (nie bylo bumow).
jak narazie dosc dziwna rzecza jest to ze nie mozna zmienic statusu na offline, co prawda miranda 'zmienia' status ale dla innych jestesmy w dalszym ciagu widocznie z ostatnim wybranym statusem.
w dalszym ciagu sa problemy z pobieraniem danych z katalogu, nie udalo mi pobrac tych danych dla jakiegokolwiek kontaktu :\
wracajac do importu chodzilo mi tylko o kontakty, moze jako osobny plugin badz tez zwykly program ktory bedzie dzialal podobnie jak plugin 'import' z mirandy? _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulmegil  Weteran

|
Wysłany: 04 Lut 2003 12:43 Temat postu: |
|
|
Moje odczucia (w skrócie):
-Spore problemy z wyszukiwaniem... dlaczego wyświetla tylko nick i imię znalezionej osoby?
-często zawiesza się podczas przeszukiwania katalogu, do tego czasami nie wyszukuje wcale (to ma coś wspólnego z ustawionym statusam chyba) - dopiero restart całej Mirandy pomaga.
-w informacjach o użytkowniku nie pojawiają się żadne informacje z katalogu tak jak w poprzednich wersjach pluginu... dlaczego?
-opcja Czytaj Opis Statusu (i ToolTip Info) działała już w poprzedniej wersji testowej (na której ciągle pracuje). Niestety ToolTip info nie wyświetla numeru GG (przy korzystaniu ze stringu "%id")
-wtyczka jest duuuża - a nowych funkcji coś nie widzę. Dziwne... w końcu usunąłeś kilka zakładek...
czuje się nieco rozczarowany, ale mam nadzieję, że wkrótce pojawią się jakieś nowe update'y (np z możliwością przesyłania plików)  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
blabla Gaduła

|
Wysłany: 04 Lut 2003 19:08 Temat postu: |
|
|
| crusader napisał: |
Moje odczucia (w skrócie):
-Spore problemy z wyszukiwaniem... dlaczego wyświetla tylko nick i imię znalezionej osoby? |
tak to jest zrobione w mirandzie ze wyswietla imie nazwiko nick i mail (+uin tylko dla icq) a gg nie ma emaila i nazwiska wiec zostaje imie i nick
| -często zawiesza się podczas przeszukiwania katalogu, do tego czasami nie wyszukuje wcale (to ma coś wspólnego z ustawionym statusam chyba) - dopiero restart całej Mirandy pomaga. |
bylbym wdzieczny gdyby mi ktos powiedzial kiedy to sie dokladnie dzieje bo wiem ze tak jest ale nie umiem dojsc do przyczyn...nie mowie o zawieszaniu sie bo tego nie zauwazylem ale czasem nagle serwery przestaja odpowiadac na zapytania i ten pasek na dole sie tylko przesuwa i przesuwa...
| -w informacjach o użytkowniku nie pojawiają się żadne informacje z katalogu tak jak w poprzednich wersjach pluginu... dlaczego? |
bo to nie bylo zrobione...ale juz jest
| -opcja Czytaj Opis Statusu (i ToolTip Info) działała już w poprzedniej wersji testowej (na której ciągle pracuje). Niestety ToolTip info nie wyświetla numeru GG (przy korzystaniu ze stringu "%id") |
nie wiem jaka masz wersje ale u mnie wpisuje sie %uin (tak pisze w opisie) i to nie dziala ani dla gg ani dla icq....
| -wtyczka jest duuuża - a nowych funkcji coś nie widzę. Dziwne... w końcu usunąłeś kilka zakładek... |
bo jest skompilowana w trybie debugowania...normalnie ma chyba 70kB
| czuje się nieco rozczarowany, ale mam nadzieję, że wkrótce pojawią się jakieś nowe update'y (np z możliwością przesyłania plików) :) |
to jest zupelnie od nowa napisany plugin...mowilem ze nie jest skonczony i ze to ze "wczesniej dzialalo" nie znaczy ze teraz tez musi... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulmegil  Weteran

|
Wysłany: 04 Lut 2003 20:35 Temat postu: |
|
|
Po 15min zabawy z nowym pluginem:
- zaraz po instalacji pluginu w nowej Mirandzie: przy połączeniu wchodzi automatycznie w jakiś nieznany stan... po ikonie przypomina "offline" ale nie ma żadnego napisu. Przy kolejnych uruchomieniach ten problem znika. W "nieznanym trybie" próba wyszukiwania kończy się szybko "zwisem"
Skupie się głównie na działaniu katalogu:
-kolumna z nazwiskiem ("second name") jest pusta
(tzn. wypełniona "-")
-pozycja z nazwiskiem (w "user details") również...
-po kilku wyszukiwaniach się zawiesza. Tzn. najpierw szuka "w nieskończoność", a przy kolejnej próbie zawiesza całą Mirandę. Nie wiem czemu...
-...dzieje się tak np. gdy zbyt szybko klikniesz szukanie kilka razy pod rząd.
Testowałem na najnowszej Mirandzie oraz na starszym "nightly build"
Ostatnio zmieniony przez kulmegil dnia 04 Lut 2003 23:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|