Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Download: http://faith.nichegotut.net/plugins/NewStory/ |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Test  Moderator

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 0:19 Temat postu: NewStory - nowa jakosc w obsludze historii |
|
|
Pojawila sie jakis czas temu nowa wtyczka obslugujaca historie rozmow. Poki co jest to wczesny pre-release, ale testujac ja juz jakis czas, moge powiedziec, ze zupelnie smialo nadaje sie do uzycia. Zapewne niektorzy juz ja maja, ale dla zainteresowanych:
Newstory 0.0.0.4.939 prerelease 5
Download _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 04 Paź 2026 6:04 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawian  Gaduła

Dołączył: 27 Sie 2005 Posty: 30 Skąd: warszawa Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 12 Wrz 2005 9:43 Temat postu: |
|
|
wtyczka jest świetna.. szkoda, że na razie wywala mirkę przy wchodzeniu w opcje tego pluga..
no, chyba, że to tylko mi tak robi..  _________________ to koniec świata... a jeśli to nie koniec świata to ja już nic nie rozumiem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
porkyterRor Weteran

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 10:22 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| wtyczka jest świetna.. szkoda, że na razie wywala mirkę przy wchodzeniu w opcje tego pluga.. |
Zgazdzam sie. Niezle to wyglada, ale mi tez wywala kiedy wchodze do opcji. Poza tym zauwazylem, ze po ustawieniu wielkosci czcionki i koloru linkow - nie czyta ich wcale. IMHO przydaloby sie jeszcze jak w History ++ mozliwosc kopiowania wiadomsci - w History ++ klikasz na dana wiadomosc i potem mozna kopiowac spokojnie fragemty lub calosc. Tu zauwazylem, ze tlyko naglowek sie daje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinister_stirrer  Pierdoła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 12:07 Temat postu: |
|
|
mtextcontrol.dll powoduje iz mirka zalicza crash przy próbie wejścia w opcje plugu. O dziwo u mnie na i mirce nie zalicza wogole crashu, a na 2 za kazdym razem. Nawet gdy tworzyłem nowy profil zaierajacu tylko tego plgua to tez mirka zaliczała crash (nie wazne jaki clist, i czy wersja unicode czy nie) Bardzo dziwne zachowanie kto bedzie miał szczęście temu mtextcontrol bedzie działać  _________________ ******d(^_^)b******
****** *//*//********
*****i----i;*;i----i***** |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kewl  Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 12:48 Temat postu: |
|
|
Witam
Sprawdzilem owa nowosc. Dziala u mnie wszystko za wyjatkiem przewijania okna historii scroll barem. Mozliwe jest to u mnie jedynie poprzez naciskanie kolejno strzalek gora/dol na scroll bar'ze.
Wszelkie okienka, opcje itp. wlaczaja sie u mnie bez zadnych bledow a miranda nie przemecza procesora i pamieci bardziej, niz to ma miejsce z history++.
Sprawdzalem na ostatniej nightly.
Wrazenie wizualne calkiem pozytywne,ale jesli ma to byc kombajn, to wciaz brakuje mu wielu uzytecznych funkcji z h++.
Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
obrobkareczna  Weteran

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 14:05 Temat postu: |
|
|
| u mnie wykrzacza sie przy wejsciu do opcji z menu górnego okna pluga ale po opcjach (tych samych) które są umieszczone w opcjach Mirandy standardowych moge szaleć dowoli |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawian  Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 14:29 Temat postu: |
|
|
| obrobkareczna napisał: |
| u mnie wykrzacza sie przy wejsciu do opcji z menu górnego okna pluga ale po opcjach (tych samych) które są umieszczone w opcjach Mirandy standardowych moge szaleć dowoli |
u mnie w żaden sposób nie da się wejść w opcje.. mirka się wykrzacza również przy próbie eksportu historii
mam nadzieję, że wersja stable będzie jak najszybciej  _________________ to koniec świata... a jeśli to nie koniec świata to ja już nic nie rozumiem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
WickoO  Kataryna

Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 12 Wrz 2005 15:05 Temat postu: |
|
|
rpzez wejscie przez glowne opcje mirandy mi sie nic nei wywala, jak u .. obróbki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czullo  Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 15:21 Temat postu: |
|
|
Swietna wtyczka o wiele lepsza ( estetycznie i funkcjonalnie ) od H++. Polecam.
BTW. u mnie nie powoduje zadnych bledow ( Mirka 4.0.1 wer. stabilna ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urchin  Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 15:42 Temat postu: |
|
|
| chwile sie nia bawilem i tez nie zaliczylem zadnego crash'a, jednak mimo wszystko poczekam na wersje stable. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 16:02 Temat postu: |
|
|
Hmm... Polecilem ja, gdyz u mnie wtyczka jest okazem stabilnosci, gdziekolwiek bym nie wszedl w opcje, to absolutnie nic sie nie wywala. Uzywam Mirandy 0.4.3 alpha, moze miec to znaczenie. _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawian  Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 16:27 Temat postu: |
|
|
| Test napisał: |
| Uzywam Mirandy 0.4.3 alpha, moze miec to znaczenie. |
Może mieć
a co do wywalania - faktycznie to mtextcontrol psuje mirkę.. po jej usunięciu nic się nie wywala.. ale daję głowę że za to nie ma jakiś zakładek w opcjach
Może czas żeby zobaczyć tą alphę?
===DOPISEK===
nic z tego.. stable czy nightly mirka mi się wykrzacza.. chyba pozostaje mi poczekać na stabilna wersję pluga... _________________ to koniec świata... a jeśli to nie koniec świata to ja już nic nie rozumiem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
porkyterRor Weteran

|
Wysłany: 12 Wrz 2005 22:25 Temat postu: |
|
|
Hmmm...
Testowałem w kilku podejsciach:
- wywlilem mtextcontrol.dll w wersji 4.0.1
- wywalilem mtextcontrol.dll w wersji alpha
- zostawilem wszystko w wersji alpha
ale zawsze rezultat ten sam. Wywalało - jak nie w opcjach, to przy 'edycji' tekstu w historii.
Wtyczka jest naprawde niezla, tlyko kiedy stabilna wersja  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawian  Gaduła

|
Wysłany: 13 Wrz 2005 8:35 Temat postu: |
|
|
zrobiłem test na baaardzo podstawowym zestawiu plugów:
| VersionInfo napisał: |
Operating System: Microsoft Windows XP [ver: 5.1.2600 ]
Installed RAM: 256 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 1821 MBytes
Miranda IM version: 0.4.0.1
Build time: 13:34:01 of 16/06/2005 (day/month/year)
Nightly: No
Active Plugins:
clist_modern.dll, ver: 0.3.0.187
dbx_3x.dll, ver: 0.5.2.0
gg.dll, ver: 0.0.3.4
ieview.dll, ver: 1.0.3.7
mtextcontrol.dll, ver: 0.0.0.1
newstory.dll, ver: 0.0.0.4
scriver_unicode.dll, ver: 2.2.2.10
simpleaway.dll, ver: 1.6.1.1
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
Inactive Plugins:
clist_classic.dll, ver: 0.5.0.2
clist_nicer_plus.dll, ver: 0.5.0.6
|
na świeżym profilu, na wszystkich clistach (wiem, classic i nicer moga być nieco stare). mimo wszystko mirka się wykrzacza...
z niecierpliwością czekam na stable _________________ to koniec świata... a jeśli to nie koniec świata to ja już nic nie rozumiem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 13 Wrz 2005 10:41 Temat postu: |
|
|
jezu ludzie przesadzacie ... przeciez to jest wersja alpha czyli bardziej niestabilna od bety, a beta to juz wersja testowa, wiec czego wy oczekujecie
cudów nie ma, sory
jednym dziala, innym nie i nie ma sie co dziwic, a wasze jęczenia ze nie dziala itp itd to akurat tutaj nic nie pomoga bo wątpie zeby autor tutaj zaglądał, zreszta pewno nie ma czasu bo poprawia wtyka
a dla wyjasnienia, przedmowca bawił sie w testy, ale juz mirandy 0.4.3 alpha nie przetestował a jakby umiał czytać to:
| Test napisał: |
| Uzywam Mirandy 0.4.3 alpha, moze miec to znaczenie. |
_________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|