Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
nazir Gość
|
Wysłany: 26 Sty 2003 3:19 Temat postu: 1 kontakt z Tlen liczony x2 w "ilosci czlonkow grupy&qu |
|
|
Dokladnie jak w temacie np:
mam jedna osobe z Tena i mam ja w grupie "[TLEN]" i zamiast pokazywac "ilosc czlonkow grupy" (0/1) pokazuje (0/2), dzieje sie to po uruchomieniu Mirandy albo po przejsciu ze stanu "dostepny" na "zaraz wracam",
aha mam wlaczone "ukryj niepolaczonych" (i chyba z tym jest to zwiazane) bo przy wylaczonej tej opcji jest wszystko OK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 26 Sty 2003 16:25 Temat postu: |
|
|
Rowniez mam wlaczona opcje 'ukrywaj niepolaczonych' i wszystko jest OK. Mam tlen.dll w wersji 0.1.0.1, a Mirande 0.2a z 20 stycznia _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lut 2003 14:09 Temat postu: |
|
|
no juz wyczailem kiedy sie to podwaja
po wlaczeniu mirandy wszystko jest oki pokazuje tyle ile trzeba ale gdy rozlaczy sie z serwerem Tlena i ponownie polaczy zostaja kontakty z Tlena podwojone tzn. zamiast pisac (0/2) pisze (0/4) i znowu jak sie rozlacze i polacze to pisze (0/6)
aha uzywam tlen.dll 0.1.0.1 a MI 0.2 z 28stycznia _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PaGo  Gaduła

|
Wysłany: 01 Lut 2003 14:19 Temat postu: |
|
|
to wylacz opcje pokazywania liczby poloczonych, jak masz widocznych tylko dostepnych to i tak widzisz ile ich jest i wszystko bedzie ok  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lut 2003 14:44 Temat postu: |
|
|
jasne ze moge, ale chyba to nie o to chodzi abym sobie wylaczyl i po sprawie przeciez trzeba poprawic taki blad i tyle, chyba chcesz miec dopracowany program a nie jak cos zle dziala to najlepiej wylaczyc i tyle, takim mysleniem to raczej daleko nie zajdziesz  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PaGo  Gaduła

|
Wysłany: 01 Lut 2003 15:15 Temat postu: |
|
|
| nie mowie zeby tego nie poprawiac ale akurat ta opcja (pokazywanie ilu uzytkownikow jest online) jast troche bez sensu bo i tak to widac ale to juz wolny wybor |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

|
Wysłany: 01 Lut 2003 16:13 Temat postu: |
|
|
Hmm.. Rzeczywiscie.. Po rozlaczeniu i polaczeniu ponownym do calkowitej liczby osob jest dodawana liczba kontaktow Tlena. W ten psosob jak w jedenj grupie mam 12 kontaktow Tlenai 1 GG to po odleczaniu i polaczeniu pokazuje sie ze jest w sumie 25 kontaktow.. Problem ten znika gdy jest wylaczona opcja 'Ukryj niepolaczonych' _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

|
Wysłany: 01 Lut 2003 17:35 Temat postu: |
|
|
Robiac analogiczny test z GG nie zauwazylem zadnych blednych zachowan... _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
reaper7  Moderator

|
Wysłany: 01 Lut 2003 22:07 Temat postu: ...u mnie dodatkowo... |
|
|
u mnie dodatkowo , mając ustawioną opcję "ukryj puste grupy"
to w przypadku kiedy nikogo nie ma na TLENIE to i tak grupę pokazuje - nagłówek grupy znaczy się - oczywiście z ilością osób pomnożoną przez 2 - ale jak wyłącze tę opcję i włącze ponownie to wtedy grupę ukrywa ilość pokaże już prawidłowo ...
cyrki świata... _________________
A: > Życie jest jak długi żelazny most ...
B: > Dlaczego ??
A: > Nie wiem ...
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

|
Wysłany: 01 Lut 2003 22:55 Temat postu: |
|
|
Mi opcja ukryj puste grypu nie dziala jak nalezy i to od baaaaaaaardzo dawna. Jednak wiarze ja z czym sinym: Otoz jezeli w jakiejs grupie jest 1 osoba i ta osoba sie rozlaczy to grupa staje sie pusta ale naglowek zostaje.. I to chyba neizaleznie czy sa to kontakty ICQ, Tlena, Jabera, GG, WPK, OK, MSN, YIM, AIM, czy CWCJ _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 01 Lut 2003 23:36 Temat postu: |
|
|
no niestety jednak nie dziala tak jak ma dzialac ta opcja "ukryj puste grypu" tzn. po zaznaczeniu tej opcji fajnie ukrywa, ale jak wylacze i wlacze ponownie Mirande to pokazuje wszystkie grupy chociaz dalej jest zaznaczona ta opcja , a co do jednej osoby ktora sie wylancza to wlasnie teraz to sprawdzilem z GG i dziala dobrze czyli znika grupa tak jak powinno sie stac, nie wiem jak z Tlenem bo akurat nikogo nie mam z kim moglbym to sprawdzic ale jak ktos sie pojawi to sprawdze i dam znac _________________ Miranda nie dla idiotow  
|
| Powrót do góry |
|
 |
PaGo  Gaduła

|
Wysłany: 01 Lut 2003 23:47 Temat postu: |
|
|
| hmm dziwne bo u mnie opcja "ukryj puste grupy" dziala poprawnie i nie mam problemow jak uruchamiam mirande to jak nie ma nikogo online w grupie to nie ma tej grupy jak ktos sie pojawi to grupa sie pojawia ( chodzi oczywiscie o nazwe grupy) a jak wyjda wszyscy urzytkowincy z danej grupy to nazwa znika czyli wszystko jest ok. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|