Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Pomysl na obejscie wywalania sie Mirandy

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Actros
Gość

PostWysłany: 12 Lut 2004 14:29    Temat postu: Pomysl na obejscie wywalania sie Mirandy Odpowiedz z cytatem

Uwagi obsługi forum:
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=1334

Witam,

Chcialem tutaj zglosic moj pomysl na dosyc radykalne i troche ryzykowne acz skuteczne rozwiazanie problemu z wysypujaca sie miranda przy wychodzeniu z programu. Od razu zaznacze ze sam nie potrafie tego wykonac a moja sugestia jest tylko pomyslem ktory moze ktos kiedys postanowi wykorzystac. Zasadniczo wszystkie problemy z wywalaniem sie Mirandy, glupie okienka, niebieskie ekrany itp itd. wystepuja w momencie konwencjonalnego zamkniecia programu poprzez opcje 'Zakoncz'.
Pomysl jest taki aby stworzyc jakis plugin lub modyfikacje ktora dodala by opcje badz guzik do ekspresowego i bezproblemowego zamykania programu. Zamykanie polegaloby na zabiciu procesu Mirandy. Wiem ze w Windach sieciowych (NT, XP itd) sa opcje dostepne przez ctrl+alt+del ale jest to bardzo niewygodny sposob zamykania programu. W windowsach typu 9x tez sie da ubijac procesy bez problemu ale trzeba korzystac z odrebnego oprogramowania. Jezeli ktos ma na tyle umiejetnosci ze bylby w stanie zaimplementowac cos takiego to byloby wprost wysmienicie gdyz rozwiazaloby wiele problemow i czasu w szukaniu np,: ktory plugin powoduje problemy. Wiem jak dziala zabijanie procesow dlatego tez uwazam ze opcja zamykania procesu w ten sposob powinna byc przeznaczona dla osob ktore wiedza co robia i godza sie na wszelkie problemy z tym zwiazane (choc ja np.: nie zauwazylem zeby pojawial sie jakikolwiek problem z zapisem rozmow do historii, co zdarzalo sie przy zabijaniu innych komunikatorow).

Actros

* ostatnia uwaga wprowadzona 07 Maj 2004 12:55 przez DJ Lotos
Powrót do góry
Adv Bot

PostWysłany: 01 Paź 2026 4:44    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 12 Lut 2004 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sama Miranda zamyka sie normalnie, raczej nie zachodzi potrzeba jej ubijania, dopiero w polaczeniu z pluginami zaczynaja sie problemy, sadze jednak, ze sa one spowodowane czyms zupelnie innym. Zauwazylem, ze glownym winowajca nie jest wlasciwie zaden plugin, tylko Netlib, z ktorego uslug korzystaja owe pluginy. Jesli odpalimy Mirande i nie wlaczymy zadnego plugina, ktory nawiazuje polaczenie przez netlib, to Miranda zamyka sie bez problemu. Wiec jesli juz mialby ktos sie tym problemem zajac, to raczej w kwestii ubijania netliba, bo to on jest tu winowajca chyba najwiekszym.
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin

PostWysłany: 12 Lut 2004 15:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadza sie
potwierdzone badaniami Wink

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 12 Lut 2004 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bezsensu jest ubijać proces od tak.. Już zdecydowanie lepiej zamknąć Miradnę i się modlić.. Jeżeli nie zamknie się to wówczas ją ubić.. Ubijanie procesów jest złe i należy go za wszelką cenę unikać...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 12 Lut 2004 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy takie zabijanie Mirandy byloby zdrowe dla profila?

Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

PostWysłany: 12 Lut 2004 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm.. tez nie wiem.. ale praktycznie w tej chwili za kazdym razem musze zabijac mirande recznie...
Co wiecej nie wywala sie przy uruchomieniu tylko wtedy, jesli otworze jakies okienko windowsa i bede go klikal pilnujac, zeby utrzymac na nim focus... (To ostatnie to kwestia multiwindow na jakies 99%).
Tylko mi nie mowcie ze mam zalozyc nowy profil, bo ten ma jakies 2 tyg. i wlasciwie od poczatku sie tak zachowywal Smile

Uwagi obsługi forum:
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=1334

* ostatnia uwaga wprowadzona 07 Maj 2004 12:57 przez DJ Lotos
Tooth
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 13 Kwi 2004 21:52    Temat postu: zamykanie MI Odpowiedz z cytatem

...Wlasnie mam podobny problem, MI zamykam, ale jeszcze musze ja ubic w procesach. Co ciekwawe, 2 komputery dokladnie te same XP, czyste instalki, te same profile , te same pluginy, na jednym sie wywala, na 2 nie. Jedyna roznica to taka ze 1 komp jest na AMD a 2 na INTELU. Oczywiscie na intelu uwisa. probowalem wszystkiego, oczywiscie poza powrotem do wersji 0.3 bo ta o dziwo dzialala.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: