Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
goliat88 Stukacz

Punktów karnych: 30
|
Wysłany: 15 Maj 2011 14:52 Temat postu: Pytanie o awatar i o powiadamianie. |
|
|
Witam.
Juz dawno nie używałem Mirandy i widzę ze pluginy i sama wersja Mirandy poszła do przodu ale przez to ze mialem dosyć długą przerwę od Mirandy parę rzeczy wyleciało mi z głowy a mianowicie nie potrafię znaleść opcji aby wtyczka popup plus wyświetlała mi notyfikacje o zmianie statusu. O wiadomosciach pokazuje bardzo ładnie. Zauważyłem że jest opcja żeby miranda ściągneła awatary z serwera gg do kontaktów. Jakie wtyczki albo ustawienia są do tego potrzebne. Z góry dzieki za pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dezeath  Developer

|
Wysłany: 15 Maj 2011 17:15 Temat postu: |
|
|
Awatary GG - wtyczkę GG również zaktualizuj do wersji 0.9.21 (według Twojego VersionInfo nie zrobiłeś tego). Jeżeli nie wyłączałeś ręcznie awatarów dla kont GG w opcjach to domyślnie będą działać.
Powiadomienia o zmianach statusów - potrzebujesz dodatkowej wtyczki: NewStatusNotify lub NewXStatusNotify YM, ew. duet HistoryEvents/HistoryKeeper (te dodatkowo pozwalają ustawić logowanie/powiadamianie o wielu innych zdarzeniach). _________________ -Dezeath
Ostatnio zmieniony przez Dezeath dnia 15 Maj 2011 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yoGhurt  Gaduła

|
Wysłany: 15 Maj 2011 17:16 Temat postu: |
|
|
Popupy o stanie Rozmowa -> Powiadomienie o zdarzeniach
Avatary - przez to ,że masz źle Version Info to nie widzę, którą masz wersję wtyczki, od 0.9 jest ona dodana i w pierwszym, głównym oknie protokołu , checkbox "włącz avatary". Pamiętaj aby ustawić aby na liście kontaktów było miejsce dla avatarów.
--Dodane---
O, Dezeath mnie wyprzedził. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|