Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Last seen, yamn, yawn, ttt, jabber, atomic

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
phranzee
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 19 Maj 2003 23:31    Temat postu: Last seen, yamn, yawn, ttt, jabber, atomic Odpowiedz z cytatem

witam.

last seen - uzywa ktos ? dziala tylko dla icq - da sie przystosowac dla innych ?

yamn - da sie wylaczyc okno z tematami maili - tzn zeby plug tylko dawal popupa i migal ikonka ? przydaloby sie zeby: prawy na plug - dismiss, lewy - odpalenie mailreadera Smile

yawn+foobar - zawsze doklejane "0. " przed tytulem, config dobry. moze inny plug dla samego fb ?

tic tac toe - nie dziala jak nconvers jest bez titlebar ?

jabber - nie dziala wyszukiwanie ? zawsze znajduje jedna osobe, niezaleznie jakich smieci bym nie wpisal

atomic - da sie wylaczyc okienko "could not..." bo blokuje mirade ?

hmm wiekszosc open source, mozna podzialac Twisted Evil w zasadzie w kilku przypadkach tylko zakomentowac linijke Razz

Kod:
atomic.dll, ver: 0.6.0.0
gamerstatus.dll, ver: 0.0.1.2
gg.dll, ver: 0.0.1.6
icq.dll, ver: 0.3.0.0
jabber.dll, ver: 0.1.1.0
nconvers.dll, ver: 0.99.9.80
neweventnotify.dll, ver: 0.0.4.0
nhistory.dll, ver: 1.0.0.1
notifyanything.dll, ver: 0.0.2.6
popup.dll, ver: 1.0.1.9
rss.dll, ver: 0.0.1.2
seenplugin.dll, ver: 4.1.6.2
semsms.dll, ver: 0.0.0.1
tipinfo.dll, ver: 2.1.0.0
uptime.dll, ver: 0.1.1.0
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.1.3.5
wunderground.dll, ver: 0.2.3.5
yawn.dll, ver: 1.0.1.0

ps. sorry za zagmatwany topic Razz

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot

PostWysłany: 19 Kwi 2026 15:31    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 20 Maj 2003 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ze tak spytam, co to jest yawn i czemu to do foobara uzywasz ? Czyzby nie dzialal u Ciebie doskonaly plugin abesusa, ktory wlasnie specjalnie do foobara jest napisany ?
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=438
plugin tu: http://www.foo-miranda.emdej.com

YAMN - nie wiem jak aktualna wersja, przestalem go uzywac, bo przedostani build byl niezle skopany i uszkodzil mi baze Mirci, natomiast we wczesniejszej jak najbardziej wyswietlal tylko popupa i/lub ikonke w trayu.

Jabber - wyszukiwanie dziala u mnie prawidlowo, tyle ze serwer jabber.gda.pl wylega co chwile.

ATOMIC - cholercia nigdy takiego okienka nie zauwazylem, przy jakiej okazji sie pojawia ?

TIC TAC TOE - szkoda gadac...

Last Seen - zaprzestano rozwijac ten plugin na rzecz contactsex, sciagnij go - dziala w wiekszosci przypadkow poprawnie
phranzee
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 20 Maj 2003 6:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test napisał:
Ze tak spytam, co to jest yawn i czemu to do foobara uzywasz ? Czyzby nie dzialal u Ciebie doskonaly plugin abesusa, ktory wlasnie specjalnie do foobara jest napisany ?
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=438
plugin tu: http://www.foo-miranda.emdej.com

topic znam, czytalem... tylko szybciutko Embarassed Wink teraz juz dziala i to bardzo dobrze Smile

Test napisał:
YAMN - nie wiem jak aktualna wersja, przestalem go uzywac, bo przedostani build byl niezle skopany i uszkodzil mi baze Mirci, natomiast we wczesniejszej jak najbardziej wyswietlal tylko popupa i/lub ikonke w trayu.

sciagnalem kilka starych ale dla ustawionego popup+tray notification wywala mi to okienko z mailami Acid sam popup dziala ok, tylko ze... znika Wink

Test napisał:
Jabber - wyszukiwanie dziala u mnie prawidlowo, tyle ze serwer jabber.gda.pl wylega co chwile.

zmienilem na jabber.gda.pl i nadal wyswietla w kazdym polu "<not specified>", moze padniety, wczoraj nie moglem sie na niego zalogowac to przenioslem sie na chrome.pl. jak szukam po nicku i innych to po prostu wisi Wink

Test napisał:
ATOMIC - cholercia nigdy takiego okienka nie zauwazylem, przy jakiej okazji sie pojawia ?

przy niemoznosci polaczenia sie z serwerem, a u mnie o to latwo - duuze obciazenie lacza Twisted Evil

Test napisał:
TIC TAC TOE - szkoda gadac...

wiem... ale na mirci to chyba jedyna gra

Test napisał:
Last Seen - zaprzestano rozwijac ten plugin na rzecz contactsex, sciagnij go - dziala w wiekszosci przypadkow poprawnie

juz sciagniety, szkoda ze teraz 0 normalnych kontaktow na liscie, ale dla weather i rss dziala Wink

dzieki Exclamation
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 20 Maj 2003 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

phranzee napisał:

[...]
sam popup dziala ok, tylko ze... znika Wink

hmm...no co Ty - tak dziala popup przeciez, albo ja nie bardzo wiem, co masz na mysli (to bardziej prawdopodobne)

phranzee napisał:

przy niemoznosci polaczenia sie z serwerem, a u mnie o to latwo - duuze obciazenie lacza Twisted Evil

Moze wpisz jakies blizsze serwery, oto moje kolejno:
Arrow vega.cbk.poznan.pl
Arrow ntp.certum.pl
Arrow ntp1.gbg.netnod.se
Arrow swisstime.ethz.ch
Arrow time.nist.gov
Nigdy jeszcze nie udalo mi sie zaobserwowac takiego okienka, przy czym mam WYLACZONA opcje synchronizacji przy starcie.

phranzee napisał:

Wybacz, ale na mojej komorce ta gra wyglada juz o niebo lepiej Smile

phranzee napisał:

juz sciagniety, szkoda ze teraz 0 normalnych kontaktow na liscie, ale dla weather i rss dziala Wink

Yyyyy, a jakie to sa nienormalne kontakty ?
phranzee
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 20 Maj 2003 19:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Test"]
phranzee napisał:

[...]
sam popup dziala ok, tylko ze... znika Wink
hmm...no co Ty - tak dziala popup przeciez, albo ja nie bardzo wiem, co masz na mysli (to bardziej prawdopodobne)
chodzi o to, ze jak nie bede 24/7 przy ekranie to popup sie zawieruszy i go nie zobacze Smile w yamn nie mozna ustawic zeby popup nie znikal. ikonka standardowo nie znika, ale jak na nia klikne to sie pojawia okienko z tematami, czego nie chce Razz
Test napisał:
phranzee napisał:

Moze wpisz jakies blizsze serwery, oto moje kolejno:
Arrow vega.cbk.poznan.pl
Arrow ntp.certum.pl
Arrow ntp1.gbg.netnod.se
Arrow swisstime.ethz.ch
Arrow time.nist.gov
Nigdy jeszcze nie udalo mi sie zaobserwowac takiego okienka, przy czym mam WYLACZONA opcje synchronizacji przy starcie.
zalatwione Smile wpisalem ip zamiast dnsow, na razie dziala ok, wylaczylem przy starcie

Test napisał:
phranzee napisał:

Wybacz, ale na mojej komorce ta gra wyglada juz o niebo lepiej Smile
wiem wiem Razz
Test napisał:
phranzee napisał:

Yyyyy, a jakie to sa nienormalne kontakty ?
wiem, glupio zabrzmialo, chodzilo mi o kontakty z ktorymi da rade pogadac i ktore same zmieniaja swoj status Very Happy
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 20 Maj 2003 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie jest jak mowisz, niektore pluginy maja mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania popupa, ale niestety YAMN jeszcze nie Sad ,moze w kolejnej wersji, skrobnij maila do niego, a noz wezmie to pod uwage...
phranzee
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 20 Maj 2003 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test napisał:
Faktycznie jest jak mowisz, niektore pluginy maja mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania popupa, ale niestety YAMN jeszcze nie Sad ,moze w kolejnej wersji, skrobnij maila do niego, a noz wezmie to pod uwage...

to od razu by sie przydalo, zeby plug do foobara mial mozliwosc zmiany portu Smile zgadnij co mam jak kolega sie dowiedzial o otwartym udp 12001 ? Twisted Evil trzeba by go na firewallu przyblokowac. hmm maila moze napisze... jak mi sie bedzie chcialo Wink
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 20 Maj 2003 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

phranzee napisał:
to od razu by sie przydalo, zeby plug do foobara mial mozliwosc zmiany portu Smile zgadnij co mam jak kolega sie dowiedzial o otwartym udp 12001 ? Twisted Evil trzeba by go na firewallu przyblokowac. hmm maila moze napisze... jak mi sie bedzie chcialo Wink

No mysle, ze masz wesole popupy w stylu "Hej koles, co tam sluchasz na tym goopim foobarze" ,albo tez "l: root, p: root" Very Happy
No coz, taka jest cena otwartego portu, ale rzeczywiscie mozesz to przyblokowac na firewallu, pod warunkiem, ze jest intelygentny Wink
phranzee
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 20 Maj 2003 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test napisał:
No mysle, ze masz wesole popupy w stylu "Hej koles, co tam sluchasz na tym goopim foobarze" ,albo tez "l: root, p: root" Very Happy
No coz, taka jest cena otwartego portu, ale rzeczywiscie mozesz to przyblokowac na firewallu, pod warunkiem, ze jest intelygentny Wink

Very Happy
cos chyba w ZAPie nie mozna przyblokowac konkretnego portu dla konkretnej klasy. no nic, przynajmniej jest wesolo Wink o ile nie da flooda Laughing

// wiem.... uzywam zapa Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: