Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

kto ma mnie na liscie

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
4hunter Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 24 Sty 2007 17:37    Temat postu: kto ma mnie na liscie Odpowiedz z cytatem

a czy jest/mogłby ktoś zrobić wtyczke/opcje od tego by pokazywało na liście kontaktów czy ktoś ma mnie na liscie (chodzi mi o to ze jak ja mam kogoś na mojej liscie, a on mnie nie ma, w sensie miał ale wywalił to pojawia sie przy tej osobie X) cos takiego jest w tlenie i sie przydaje.. by sprawdzic czy ktoś sie nas nie pozbył z listy Rolling Eyes

Uwagi obsługi forum:
korzystac z funkcji SZUKAJ, przegladac forum, FAQ, opcje i funkcje Mirandy

* ostatnia uwaga wprowadzona 25 Sty 2007 11:08 przez DJ Lotos
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot

PostWysłany: 19 Kwi 2026 12:51    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Qbik Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 24 Sty 2007 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm a czy to ważne kto nas ma a kto nie?? jak dla mnie szkoda zachodu, ale co ja tam wiem Wink
slotwin Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

PostWysłany: 24 Sty 2007 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Protokół GG nieumożliwia dokładnego sprawdzenia (tak jak to jest w prawdziwych protokołach jak Jabber/Tlen, ICQ, itp.) czy ktoś ma cię na swojej liście czy nie.
pikpok Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 24 Sty 2007 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

4hunter napisał:
a czy jest/mogłby ktoś zrobić wtyczke/opcje od tego by pokazywało na liście kontaktów czy ktoś ma mnie na liscie (chodzi mi o to ze jak ja mam kogoś na mojej liscie, a on mnie nie ma, w sensie miał ale wywalił to pojawia sie przy tej osobie X) cos takiego jest w tlenie i sie przydaje.. by sprawdzic czy ktoś sie nas nie pozbył z listy Rolling Eyes

protokół gg nie udostępnia bezpośrednio takiej informacji, wiem że kiedyś w oryginalnym kliencie można było 'sprawdzić' czy ktoś ma nas na liście wysyłając mu obrazek, ale wątpie żeby był to dobry sposób rozwiązania tego problemu. Pozatym tamten sposób miał swoje wady, i nie wiem czy dalej działa ;x
Powrót do góry
4hunter Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 25 Sty 2007 11:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm to w takim razie Shocked bo do tlena jest taka wtyczka i dziala...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin

PostWysłany: 25 Sty 2007 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"protokol" gg w swojej konstrukcji nie posiada mechanizmow autoryzacji kontaktow ktore my dodajemy ani tych, ktore dodaja nas, a to oznacza, ze nie istnieje zadna w pelni funkcjonalna, typowa, przeznaczona do tego celu metoda dzieki, ktorej da sie ustalic obecnosc naszego kontaktu lub innych u nas wzgledem dwoch programow klienta lub list tworzonych na serwerze po zalogowaniu sie programu klienta.

oczywiscie powyzszy opis dotyczy sytuacji kiedy jeden z kontaktow jest niezalogowany lub ustalony ma stan niewidoczny

w pozostalych przypadkach (jesli badany kontakt jest online) nasza obecnosc na czyjejs liscie da sie ustalic na podstawie wartosci zwracanej w polu PORT (wtyczka gg.dll) ale dzieje sie to dzieki mechanizmowi polaczen bezposrednich a nie wspomnianej autoryzacji, ktorej to po prostu nie ma.

wszystkie inne "metody" to tylko niekompatybilne eksperymenty dajace zaledwie 20% pewnosci.

na tym mysle, ze wystarczy tych bezsensownych pytan...

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach