Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Uwagi obsługi forum: |
Temat ten dotyczy najwnoszych, niestabilnych wersji Mirandy. Jest on przeznaczony dla świadomych i doświadczonych użytkowników, których gorąco zachęcamy do konstruktywnej dyskusji i wymiany informacji z developerami.
0.6 Nightly |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ygrek Redaktor
Dołączył: 29 Sie 2004 Posty: 662 Skąd: Warszawa Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 14 Sie 2006 22:40 Temat postu: Nowe buildy - Miranda 0.6 Stable + Nightly |
|
|
Miranda IM v0.6 Build #1
Info
Forum [EN]
Changelog
Download Unicode / Ansi
Debug Symbols Unicode / Ansi
Release Info napisał: |
Ok, let’s start the another line of nightly builds, 0.6. This first build contains the uPNP patch by borkra, which allows all users of [A]DSL modems to obtain the external ports for listening without specifying them manually. Also it includes a lot of fixes for almost all protocols and plugins. |
Release Info PL(tłumaczenie amatorkie) napisał: |
Ok, zacznijmy kolejną linie nocnych build'ów 0.6. Ten pierwszy build zawiera poprawkę do uPNP od borkra, która pozwala wszystkim użytkownikom modemów (A)DSL uzyskiwać zewnętrzne porty do nasłuchu(przekierować porty) bez potrzeby robienia tego ręcznie. Zawiera także wiele poprawek dla prawie wszystkich protokołów i wtyczek. |
Hhhm czy ktoś zczaił gdzie to upnp sie schowało? _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Ostatnio zmieniony przez Ygrek dnia 29 Gru 2006 12:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 14 Gru 2024 11:16 Temat postu: Reklama |
|
|
TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
REXus Weteran
Dołączył: 30 Gru 2004 Posty: 559 Skąd: Żelistrzewo Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 14 Sie 2006 23:13 Temat postu: |
|
|
No to żegnaj 0.5 :]
A teraz mam pytanie (może niekoniecznie związane z Mirandą, ale przy okazji) - czy jak mamy modem DSL, za nim stoi serwer który przekierowuje na mój komp zewnętrzne IP (nie tylko kilka portów) to można to jakoś tą metodą wykryć?
//edit
Nie wiem, gdzie to UPnP jest w opcjach, ale mój firewall dopatrzył się jakiś dziwnych pakietów _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 43 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shadow-XIII Hiper-Paplacz
|
Wysłany: 18 Sie 2006 21:00 Temat postu: |
|
|
ja mogę dodać takie info, że w #2 wtyczka SimpleAway powoduje zawieszenie procesu przy zamykaniu Mirandy - trzeba killować
dziwne, bo w 0.5 działało dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 43 lat(a)
|
Wysłany: 18 Sie 2006 21:21 Temat postu: |
|
|
hmm nie zauważyłam ;> i chyba nikt inny skoro nic nie piszą... _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
|
Wysłany: 18 Sie 2006 22:21 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam. Własnie się zastanawiałem który badziew mi blokuje shutdown mirandy Po wyłączeniu simple away Miranda zamyka sie "normalnie". _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
Wiorka Moderator
|
Wysłany: 19 Sie 2006 0:54 Temat postu: |
|
|
Dzieki Na simple away nie wpadlam, nie wiedzialam co moze byc i wrocilam do 0.5 tymczasowo Teraz jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
Da Beginner Stukacz
|
Wysłany: 19 Sie 2006 6:13 Temat postu: |
|
|
U mnie nightly ANSI pogryzł się z najnowszym Clist Modern. Przy pierwszym uruchomieniu na liście kontaktów same krzaczki, a po restarcie już się Mirka nie podniosła. Po rollback do wersji z paczki Nightly wszystko ok _________________ Pozdrawiam
Ufff... dobrze, że to Miranda, a nie Miriam <lol> |
|
Powrót do góry |
|
|
mzakras Pierdoła
Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 454 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 19 Sie 2006 10:34 Temat postu: |
|
|
a mi sie ściągnąć w ogle nie chce, ani z forum polskiego ani ze strony mirandy,eghhh |
|
Powrót do góry |
|
|
Ygrek Redaktor
|
Wysłany: 20 Sie 2006 23:21 Temat postu: Re: Nowe buildy - Miranda 0.6 Nightly |
|
|
Miranda IM v0.6 Build #3
Info
Forum [EN]
Changelog
Download Unicode / Ansi
Debug Symbols Unicode / Ansi
Release Info napisał: |
New build includes:
- netlib layer was revised to maintain the compatibility code. NLHPIF_HTTP11 flag was added to explicitly use the HTTP 1.1 protocol in the gateway mode. Also the broken ICQ gateway code was fixed.
- massive fix for MSN file transfers by borkra. It should fix almost all problems with file transfers between two Mirandas, Miranda & Windows Messenger 4.x/5.x, Miranda & Windows Live Messenger/MSN Messenger 6.x/7.x;
- a lot of fixes for ICQ, YAHOO & AIM protocols;
- a lof of minor fixes for almost all plugins. |
_________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
|
lukj Stukacz
Dołączył: 26 Sie 2004 Posty: 21 Skąd: Wodzisłąw Śląski Wiek: 52 lat(a)
|
Wysłany: 21 Sie 2006 21:56 Temat postu: |
|
|
VersionInfo napisał: |
spamfilterw.dll v.2.5.2.4 [02 Jun 2006] - Spam Filter (Unicode)
|
to jeszcze jedna wtyczka, która powoduje błąd przy zamykaniu Mirandy v0.6 |
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 21 Sie 2006 22:10 Temat postu: |
|
|
U mnie Yahoo powodowało błąd przy zamykaniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Brachol Weteran
Dołączył: 13 Lut 2005 Posty: 303 Skąd: Sosnowiec Wiek: 36 lat(a)
|
Wysłany: 27 Sie 2006 23:06 Temat postu: |
|
|
Miranda IM v0.6 Build #4
info
changelog
download unicode / debug symbols
downoad ansi / debug symbols
Cytat: |
This build contains the new core database driver, dbx_mmap, which is fully compatible with the old one, dbx_3x, but is much faster and has the significantly lower disk i/o. It allows Miranda to be loaded faster, especially from flash cards & network drives. Because it’s the first release, please use this plugin with the extreme care! don’t forget to make a database backup first.
Also bld.4 provides a lot of minor changes to the core, ICQ, MSN & YAHOO. New loadavatars (0.0.2.8) and clist_modern (0.4.3.41) plugins are included. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Shadow-XIII Hiper-Paplacz
|
Wysłany: 27 Sie 2006 23:18 Temat postu: |
|
|
niezły update, w sam raz dla pamięci, mam nadzieje, że Secure+Autobackup powstanie na tej wersji niedługo |
|
Powrót do góry |
|
|
Wiorka Moderator
|
Wysłany: 31 Sie 2006 21:18 Temat postu: |
|
|
Miranda IM v0.6 Build #5
Download Ansi
Download Unicode
Blog
Full Changelog
Changelog napisał: |
The build includes some critical bugfixes added in the recently written code:
- bugfix for Jabber not to crash on login;
- two bugfixes for MSN not to crash on receiving files/avatars on direct connections with the WLM.
Also a bunch of minor changes were made to YAHOO, ICQ & Jabber. Now Miranda/Jabber’s avatars and typing notification implementation is compatible with the GTalk client. |
|
|
Powrót do góry |
|
|
|