Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
glWolf Gość
|
Wysłany: 05 Maj 2006 16:26 Temat postu: Wiadomości od kontaktów w Tlenie którzy są pozalistą |
|
|
witam
Mam taki problem mianowicie nie mogę odbierać wiadomości od osób których nie mam na liście, sprawdzałem już w opcjach mirandy dotyczącej tlena ( bo tylko w nim mam problem) i ja nie widzę tam co bym miał żle. Na wszelki wypadek umiesciłem screena. Dochodzę do takiej sytuacji jak wczoraj kiedy czekałem na kontakt od bliskiej osoby i dopiero jak uruchomiłem oryginalnego klienta tlena na innym systemie (Win98) była informacja od tej osoby z prośba o autoryzację. Co miranda olała ciepłym żurem. Stuacja nie występuje na oryginalnym kliencie zainstalowanym pod Win98 oraz na porcie TleenX2 zainstalowanym pod Linuchem.
A ja nie po to instalowałem Mirkę żeby co 5 min uruchamiać kompa i sprawdzać czy mam jakiś nowy kontakt. Teraz mam taką sytuację że mam zainstalowanego na XP'ku oryginalnego paskudnego tlena, na czas jak nie dojdę co jest w mirce.
Ponadto mam problemy z autoryzacją znalazłem podobny wątek na forum ale tu jest taka sytuacja, ze autoryzuje osobę a jak wyłaczę mirkę aytoryzacja u tej osoby znika i nie można autoryzawać ponownie ( wystepuje jeżeli dana osoba na na tlenia dwa profile na jednym autoryzacja jest a na drugim jej brak)
wklejam informację o wersji mojej mirki :
| VersionInformation napisał: |
Operating System: Microsoft Windows XP [version: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2]
Miranda path: D:\Program Files\Miranda IM
Miranda IM version: 0.4.0.1
Build time: 13:34:01 on 16 June 2005
Nightly: No
Unicode core: No
Active Plugins (25):
changeinfo.dll - Change User Details [0.3.2.0]
chat.dll - Chat [0.2.1.3]
clist_classic.dll - Classic contact list [0.3.4.6]
countme.dll - CountMe Plugin [1.0.3.1]
crashrpt.dll - Crash Report [0.0.0.1]
dbx_3x.dll - Miranda database - with AutoBackups [0.5.5.1]
gg.dll - Gadu-Gadu Protocol [0.0.3.6]
historypp.dll - History++ [1.4.0.0]
historysweeper.dll - History Sweeper [0.1.1.3]
ieview.dll - IEView [1.0.9.1]
menuex.dll - MenuItemEx [1.2.1.0]
mradio.dll - mRadio [0.1.0.0]
msms.dll - mSMS [0.0.6.9]
mtooltip.dll - mToolTip [0.0.1.0]
mucc.dll - MUCC Plugin [1.0.7.3]
neweventnotify.dll - NewEventNotify [0.0.4.0]
newstatusnotify.dll - NewStatusNotify [1.1.1.9]
popup.dll - PopUp Interoperability [1.0.2.1]
sar.dll - Smart Auto Replier [0.0.2.1]
simpleaway.dll - SimpleAway [1.5.0.0]
smileyadd.dll - SmileyAdd [0.1.12.3]
tabsrmm_unicode.dll - tabSRMsgW (unicode) [0.9.9.99]
tlen.dll - Tlen Protocol [1.0.7.3]
typingnotify.dll - Typing Notify [0.0.1.6]
versioninfo.dll - Version Information [2.0.0.0]
Inactive Plugins (3):
mhotkey.dll - mHotKey [0.0.0.2]
mhotswitches.dll - mHotSwitches [0.0.0.1]
worldtime.dll - World Time [0.2.3.0] |
oraz screna z opcji plugina tlena :
http://img227.imageshack.us/img227/8217/snap18nw.th.jpg
dziękuję za ewentualną pomoc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Kwi 2026 8:01 Temat postu: Reklama |
|
|

W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Muzzy  Gaduła

|
Wysłany: 05 Maj 2006 17:13 Temat postu: |
|
|
U mnie na tlen.dll 1.0.7.3 dziala bez problemu.
Moze cos w twojej wtyczce nie tak jest.  _________________ Fear my Anger. Fear my Power.
I'm Dark Angel undercover. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
glWolf Gość
|
Wysłany: 05 Maj 2006 18:29 Temat postu: |
|
|
| Wiesz nie rozumiem co może być w niej nie tak ? pobrałem ją oficjalnej strony więc nie wiem co masz na myśli ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 05 Maj 2006 18:47 Temat postu: |
|
|
Sprawdź czy na starszej wersji jest podobna sytuacji, ewentualnie usuń plug, wyczyść wpisy i ponownie wrzuć wtyczkę. _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
glWolf Gość
|
Wysłany: 05 Maj 2006 21:12 Temat postu: |
|
|
| Dziekuję za pomoc tak zrobiłem i działa, zauwazyłem ze jedno konto mam załozone z duzych liter i tlen traktował to jak nie to samo tylko inne, musiałem wywalić profil i założyc ponownie i teraz działa. Tylko mam jeszcze pytanie inne wiem czy to specyfika wtyczki czy protokołu, jak kumpela przełacza się z profili na profil to znika autoryzacja a jak ja restartnę mirandę to wszystko jest ok autoryzacja wraca. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
glWolf Gość
|
Wysłany: 06 Maj 2006 10:03 Temat postu: |
|
|
| Zaspomniałem dodac że podmieniłem tlena na wersję 1.0.6.9 i narazie anomalie z brakiem autoryzacji znikneły. Ale zobaczę w ciągu dnia może wyjdzie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
glwolf Gość
|
Wysłany: 06 Maj 2006 12:49 Temat postu: |
|
|
| Problem rozwiązany po podmianie wtyczki z 1.0.7.3 na 1.0.6.9 problem nie występuje i działa wszystko tak jak powinno (nawet autoryzacja). Dziękuję wszystkom za pomoc, jak by było coś jeszcze to dam znać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 09 Maj 2006 16:13 Temat postu: Re: Wiadomości od kontaktów w Tlenie którzy są pozalistą |
|
|
OT
| glWolf napisał: |
| Co miranda olała ciepłym żurem. |
to było mocne  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|