Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 01 Maj 2006 15:57 Temat postu: Skiny :/ |
|
|
Witam. Chcialem sie spytac jak mozna wlaczyc sobie (zmienic) skina na takiego: http://my.opera.com/alovisco/blog/show.dml/207035 . tylko prosze o opis w latwym jezyku bo jestem poczatkujacym. Nie rozumiem do konca jeszcze panny Mirandy. Dzieki z gory!
PS. Mam Clist modern. Jak mozna przerobic na "Mirande po swojemu" ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 01 Maj 2006 16:13 Temat postu: |
|
|
Przeciez masz tam link pod obrazkiem do archiwum z tym skinem. Sciagasz to, rozpakowujesz do jakiegos folderu, najlepiej MirandaSkins, wchodzisz w opcje Mirandy->Customize->Skin i ladujesz ta skore, ktora powinna znajdowac sie juz na liscie, jesli nie, to uzywasz przycisku Browse i wskazujesz gdzie sie znajduje. Tyle chyba moglbys sam zrobic, nawet stosujac metode doswiadczalna _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 01 Maj 2006 21:33 Temat postu: |
|
|
tak doklandie robilem. Nici. Nic sie nie zaladowalo. Gdy ladowalem niktore skiny nic sie nie zmienialo nawet po restarcie a gdy zaladowalem ten co w podanym linku tosie miranda wiesila |
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 43 lat(a)
|
Wysłany: 01 Maj 2006 21:46 Temat postu: |
|
|
najpierw podaj Version Info _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 01 Maj 2006 22:03 Temat postu: |
|
|
Miranda IM ver. 0.4.0.1.
W dodatku jest tu duzo bledow. Gdy uruchomie wtyczke Clist modern 0.3.0.203 to np. lista ktontaktow ma opisy (przed nie mialem) ale z kolei ustawia mi sie wysokosc okna na okolo 10-12 kontaktow i nie moge zmniejszyc tego. Gdy ustawie sobie "dopasuj automatycznie wysokosc okna" to znika mi calkiem lista jest aby puste pole na ktorym nic nie moge zrobic. myusze wtedy usunac i wkleic na nowo plugin bo inaczej nie idzie nic zrobic. Mam zla wersje? Skad moge wziasc popraiona (nowsza) bo miranda-im.org nie dziala. Czemu tak mam ? |
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
|
Wysłany: 01 Maj 2006 22:16 Temat postu: |
|
|
Przeczytałeś z jaką wersją miranda działa wtyczką zanim ją zainstalowałeś Śmiem wątpić no ale nie będe sie czepiać bo masz wytłumaczenie ze nie działa miranda-im.org, co wg mnie wcale nie jest wytłumaczeniem, ehh...
Prosiłam o pełne VI a nie wersję mini mini ;> na początek zmień wersję mirandy na 4.3.0 znajdziesz w działe ogólnym. _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 02 Maj 2006 0:06 Temat postu: |
|
|
Nie pamietam jak wersja 0.3.x listy modern, ale ona chyba byla non-layered jeszcze i ogolnie sporo bledow. Zainteresuj sie najnowszymi buildami, do ktorych linki znajdziesz w dziale wtyczek. Byc moze skorka, o ktora pytasz, nie wspolpracuje ze starszymi wersjami. Przy okazji bedziesz musial, jak juz vilemo Ci poradzila, zaktualizowac wersje Mirandy. Przy czym Clist Modern od wersji 0.4.1.1 WYMAGA Mirandy w wersji 0.4.3.42 lub wyzszej. Linki do najnowszych kompilacji znajdziesz w dziale Nowe buildy - Miranda 0.4.3.0 alpha _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 02 Maj 2006 11:53 Temat postu: |
|
|
no ok sciagnalem soie nowa wersje mirandy (po ang.) spolszczylem ja, mam clist modern, wgralem sobie nowego skina, wszystko jest ok tylko nie wiem jak teraz zmienic okno rozmowy. wralem IEview 1.0.9.2. do mirandy 0.4.3. alpha build #52 przy czym ma Clist modern 0.4.2.28.
Nic wiecej z tego nie rzoumiem jak narazie |
|
Powrót do góry |
|
|
lopik Developer
|
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
|
Wysłany: 02 Maj 2006 12:12 Temat postu: |
|
|
Jednka będę się upierać przy pełnym VI, bo z tego co napisałeś nie wiem jakie masz okno rozmowy i na jakie chcesz zmienić ;> _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 02 Maj 2006 12:46 Temat postu: |
|
|
VersionInformation napisał: |
Operating System: Microsoft Windows XP [version: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2]
Miranda path: C:Program FilesMiranda IM
Miranda IM version: 0.4.3 alpha build #52 Unicode
Build time: 20:20:49 on 25 April 2006
Nightly: Yes
Unicode core: Yes
Active Plugins (11):
chat.dll - Chat (Unicode) [0.3.2.1]
clist_modern.dll - Modern Contact List (UNICODE) [0.4.2.28]
dbx_3x.dll - Miranda database driver [0.5.1.0]
gg.dll - Gadu-Gadu Protocol [0.0.3.7]
help.dll - Help [0.1.2.2]
ieview.dll - IEView [1.0.9.2]
import.dll - Import contacts and messages [0.9.2.2]
loadavatars.dll - Avatar service (Unicode) [0.0.1.21]
png2dib.dll - PNG images processor [0.1.3.0]
srmm.dll - Send/Receive Messages (Unicode) [2.4.0.0]
versioninfo.dll - Version Information [2.0.0.0]
Inactive Plugins (5):
clist_classic.dll - Classic contact list (Unicode) [0.5.1.1]
clist_modern_mod.dll - Modern Contact List Mod [0.3.0.203]
clist_mw.dll - MultiWindow Contact List Unicode [0.3.4.6]
clist_nicer.dll - CList Nicer+ (Unicode) [0.6.0.6]
tabsrmm.dll - tabSRMsgW (unicode) [0.9.9.200] |
Ok. moze byc ? I jeszcze jedna prosba. Gdzie sie ustawia zbey poakzywalo mi osoby ktore maja moj nr na liscie a ja ich nie mam bo wiem ze w starszej wresji takie cos bylo. Dzieki z gory!
Uwagi obsługi forum: |
A ja mam inna prosbe - zainteresuj sie funkcja Szukaj w celu odnalezienia rozwiazan coraz to nowych problemow, ktore zaczynasz tu wprowadzac, a maja sie one nijak do tematu zalozonego watku. Wygladu okna rozmowy, ktorego uzywasz, nie da sie zmienic, potrzebujesz jednej z nowszych wersji TabSRMM. Linki w dziale wtyczek. |
* ostatnia uwaga wprowadzona 02 Maj 2006 14:16 przez Test
|
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
|
Wysłany: 02 Maj 2006 13:05 Temat postu: |
|
|
Potrzebujesz SmileyAdd i scriver bądź tabsrmm, musisz sam sobie wybrać które będzie Ci odpowiadało. Pluginy znajdziesz we wtyczkach i protokołach ;> Owa opcja jest nadal tam gdzie w poprzedniej wersji, ale chyba wiesz jak to działa;> _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 02 Maj 2006 20:55 Temat postu: |
|
|
yyy tzn jak dziala?? no chyba normalnie.. ?? Ok znajde sobie scrivera albo cos tylko strona miranda-im.org nie dziala tam bylo tego duzo. gdzies napewno znajde Dzieki. |
|
Powrót do góry |
|
|
vilemo Moderator
|
Wysłany: 02 Maj 2006 21:10 Temat postu: |
|
|
Czelek napisał: |
yyy tzn jak dziala?? no chyba normalnie.. ?? Ok znajde sobie scrivera albo cos tylko strona miranda-im.org nie dziala tam bylo tego duzo. gdzies napewno znajde Dzieki. |
Niechcę być nie miła ale zaczynasz mnie drażnić Powtórzę, strona oficjalna mirandy w Twoim problemie nie jest wogóle potrzeba, musisz się wykazać umiejętnością szukania bo jak nic odpowiedni plug znajdziesz tutaj. Wiesz z ciekawości już bym tam zajrzała ;> _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
|
Czelek Niemowa
|
Wysłany: 02 Maj 2006 21:25 Temat postu: |
|
|
nie no sory. scrivera znalazlem samemu,. w koncu w NEWSACh byl. a co do AddSmilles sobie spokojnie znalazl bym. Tylko nie rozumiem o co chodzilo z ta opcja od wyswietlania ludzi majacych moje nr?? Sory.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|