Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Ten styl przypadl mi bardziej do gustu |
smartBlue Morpheus |
|
37% |
[ 14 ] |
SoftBlue Pro |
|
29% |
[ 11 ] |
oba są super! |
|
5% |
[ 2 ] |
oba są do bani |
|
13% |
[ 5 ] |
nie mam zdania/nie moge sie zdecydowac |
|
13% |
[ 5 ] |
|
Wszystkich Głosów : 37 |
|
Autor |
Wiadomość |
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 28 Gru 2005 17:59 Temat postu: Nowy design strony |
|
|
Witam,
od dziś strona wzbogacila sie o nowe karnacje jako, ze stara dosc juz "okopcona" skorka musiala przejsc "na emeryture"
Wprowadzilem 2 nowe style, pierwszy z nich to dosc zmodyfikowany poczciwy smartBlue (smartBlue Morpheus), w zasadzie modyfikacje dotycza glownie Portalu, forum dla tradycjonalistow pozostalo w prawie niezmienionej formie.
Drugi styl to modyfikacja SoftBlue (SoftBlue Pro), tu z kolei zdecydowanie olbrzymia mase zmian zaobserwowac mozna na forum, Portal w sumie jest zmieniony wzgledem starej karnacji w kilku detalach i nagłówku.
Ponizej zamieszczam pare "fotek" tego co powstalo, taki to w sumie swiateczny "prezent" dla sajta, fakt ze troche spozniony ale... to jeszcze nie koniec niespodzianek
smartBlue Morpheus - Portal
SoftBlue Pro - Portal
SoftBlue Pro - Forum
SoftBlue Pro - Topic
Zapraszam do testow i profilu uzytkownika _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Ostatnio zmieniony przez DJ Lotos dnia 28 Gru 2005 23:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 12 Paź 2024 2:01 Temat postu: Reklama |
|
|
TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 28 Gru 2005 19:15 Temat postu: |
|
|
W smartBlue to moim zdaniem nagłowek nie pasuje do reszty forum, ale ten drugi styl rewelacja.
EDIT#1
Przydało by sie przyciski 'Nowy temat' i 'Odpowiedź' spolszczyć.
EDIT#2
http://img315.imageshack.us/img315/4926/mirandalay9ku.th.jpg
To tak ma być, że z lewej strony wszystko sie zaczyna ładnie, a z prawej jest ucięte ?
(przeglądarka Firefox 1.5 PL Win)
Ostatnio zmieniony przez Grucha dnia 28 Gru 2005 19:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
TheLeech Developer
Dołączył: 30 Cze 2004 Posty: 422 Skąd: Kraków Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 28 Gru 2005 19:20 Temat postu: |
|
|
SoftBlue bardzo ladnie wyglada - w zasadzie 2 uwagi tylko mam:
1) angielskie napisy na przyciskach - moze ktos z forumowiczow wysili sie i pozmienia ?
2) ikonka dla dzialu/watku z nowymi postami nie rzuca sie zbytnio w oczy. nie wiem jaka jest licencja dla tego stylu i czy wolno cokolwiek poprawiac, ale ja bym widzial np. cos takiego:
BTW: ta ikonka z ogniem tez mi nijak nie pasuje do stylu, ale chwilowo nie mam pomyslu czym by ja zastapic _________________ 'O Lord, bless this Thy hand grenade that, with it,
Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits in Thy mercy.'
Ostatnio zmieniony przez TheLeech dnia 28 Gru 2005 19:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 28 Gru 2005 19:45 Temat postu: |
|
|
Grucha napisał: |
[...]To tak ma być, że z lewej strony wszystko sie zaczyna ładnie, a z prawej jest ucięte ?
(przeglądarka Firefox 1.5 PL Win) |
a czy na zrzutach ekranu tu zamieszczonych tez tak to wyglada?
TheLeech napisał: |
2) ikonka dla dzialu/watku z nowymi postami nie rzuca sie zbytnio w oczy. nie wiem jaka jest licencja dla tego stylu i czy wolno cokolwiek poprawiac, ale ja bym widzial np. cos takiego:[...] |
no super, juz podpiete, ogolnie te skorki nie maja jakis sztywnych licencji, poza tym sa w dosc duzym stopniu moimi modyfikacjami
co do tych spolszczen w SoftBlue to zdalo by sie, nie mialem zbyt wiele czasu sie z tym pobawic, sama adaptacja i budowa tych skorek zajela troche godz., takze jesli ktos chetny to prosze bardzo, ja tak szybko tzn. dzis czy jutro nie zdaze tego zrobic _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 28 Gru 2005 22:56 Temat postu: |
|
|
to moze ja sie tez wypowiem na temat nowego stylu
1. kolor niebieski zbyt intensywny, przez to niestety wiekszosc napisow czy nazw tematów jest strasznie nieczytelna, przykładowo pomaranczowy [Administrator] tak idzie w oczny na tym tle ze to poezja
wyjscie takie zeby ten niebieski dac jaśniejszy ... albo pozmieniac koloro wszystkich tematow ?
2. sygnatury typu gwiazdki dla administratorów czy moderatorów niestety także nie współgrają, gdyź widać niedociągnięcia wypada zmienić
3. portal w nowym stylu imho jest (nie bojąc sie uzyc tego słowa) zajebisty po prostu imho cacy scrollbar itp mmm cudo ALE no niestety, SB oraz Kto jest na forum i ich tła ... ten niebieski autentycznie zbyt mocny jest i troszkę niepasuje
chwilowo tyle
tylko nie odbierz tego DJ jako przesadna krytyke to jest konstruktywna krytyka w celu polepszenia wygladu, mozesz sie nie zgodzic z nia w pełni zrobisz jak uwazasz _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
|
Emzor Kataryna
|
Wysłany: 28 Gru 2005 23:29 Temat postu: |
|
|
Ja bym w stylu SoftBlue Pro "splascil" wszystkie naglowki, zeby nie bylo tego efektu wypuklosci. Wedlug mnie lepiej by to wspolgralo. Poza tym faktycznie kolory sa nieco za ciemne, chodzi o .css.
A ogolnie dobra robota
- - edit - -
Zauwazylem jeszcze, ze przycisk GG przy poscie nie pasuje do stylu Jednak smartBlue Morpheus jest bardziej dopracowany |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 28 Gru 2005 23:35 Temat postu: |
|
|
raq napisał: |
to moze ja sie tez wypowiem na temat nowego stylu |
ale nazywaj rzeczy po imieniu, ja nie wiem ktory masz na mysli "nowy styl" bo sa 2...
fakt, ze jeden radykalnie zmienia design portalu a forum minimalnie a drugi z kolei odwrotnie ale to sa 2 style
1. kolor niebieski zbyt intensywny, przez to niestety wiekszosc napisow czy nazw tematów jest strasznie nieczytelna, przykładowo pomaranczowy [Administrator] tak idzie w oczny na tym tle ze to poezja |
tematy mozna z bialego przyciemnic
2. sygnatury typu gwiazdki dla administratorów czy moderatorów niestety także nie współgrają, gdyź widać niedociągnięcia wypada zmienić |
nie mowcie mi o tym co ja wiem, nie takie detale musialem dopracowywac w tych obu stylach (po ponad 80 plikow kazdy), po prostu takie drobne sprawy zostawilem na pozniej (na dniach) bo nie maja wplywu na funkcjonalnosc tylko w malym stopniu na estetyke
czyli loga rang, spolszczenia buttonow funkcyjnych, buttony kontaktowe, linki nawigacyjne, dzial download, reorganizacja systemu reklam... wszystko to jest w fazie obrobki, na razie wystartowaly glowne style i spelniaja juz one prawie wszystkie zalozenia funkcjonalne, jednak sa jeszcze troche "surowe", ale zeby je "doszlifowac" to chyba najpierw trzeba je uruchomic i testowac...
3. portal w nowym stylu imho jest (nie bojąc sie uzyc tego słowa) zajebisty po prostu imho cacy scrollbar itp mmm cudo ALE no niestety, SB oraz Kto jest na forum i ich tła ... ten niebieski autentycznie zbyt mocny jest i troszkę niepasuje |
taaa zebym jeszcze wiedzial o ktory styl chodzi... _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Telemekon Gaduła
|
Wysłany: 28 Gru 2005 23:37 Temat postu: |
|
|
http://hobborg.w.interia.pl/Project4.gif
to co udało mi się zrobić. nie jest to moze zadna rewelacja ale coz... przycisk "odpowiedz" w drodze. czujcie sie swobodni robic z tym co chcecie. w razie czego moge udostepnic png ktory bylby latwiejszy w ewentualnej obrobce
Ostatnio zmieniony przez Telemekon dnia 28 Gru 2005 23:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 28 Gru 2005 23:53 Temat postu: |
|
|
DJ jako nowy styl u mnie to jest SoftBlue Pro i na jego temat sie wypowiadałem
co do buttonów, to proszę bardzo
EDIT:
buttony sie przyjely wiec skasowałem je z swovego serva _________________ kocham:
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli"
Ostatnio zmieniony przez raq dnia 04 Sty 2006 11:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 29 Gru 2005 0:05 Temat postu: |
|
|
dobra, podoba mi sie, jak jeszcze cos mialoby zostac dodane/poprawione to smialo, poczekam do jutra, potem podepne to co sie tu nageneruje _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Crawley Weteran
Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 29 Gru 2005 0:08 Temat postu: |
|
|
A ja powiem tyle, ze oba style wygladaja ciekawie Dziwnie sie czuje korzystajac z nich, ale to pewnie przez przyzwyczajenie do tego co bylo kiedys. To pewni minie Ja bym tylko powiekszyl nieco linki na samej gorze, bo wydaja sie nieco male w proownaniu z reszta |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 29 Gru 2005 0:14 Temat postu: |
|
|
EDIT:
buttony sie przyjely wiec skasowałem je z swovego serva _________________ kocham:
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli"
Ostatnio zmieniony przez raq dnia 04 Sty 2006 11:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 29 Gru 2005 0:26 Temat postu: |
|
|
A będzie coś robione żeby nie ucinało z prawej strony w firefoxie czy jak zwykle wszyscy sie zmówią , że to tylko u mnie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 29 Gru 2005 0:35 Temat postu: |
|
|
tak przy okazji, jakby ktos chcial uparcie pozostac przy starym stylu to jest jeszcze dostepny pod nazwa smartBlue Lite jednak nie bedzie juz rozwijany i jak za jakis czas cos sie zacznie w nim sypac i nie wspolgrac z reszta prosze nie zglaszac reklamacji _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
TheLeech Developer
Dołączył: 30 Cze 2004 Posty: 422 Skąd: Kraków Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 29 Gru 2005 1:07 Temat postu: |
|
|
Grucha napisał: |
A będzie coś robione żeby nie ucinało z prawej strony w firefoxie czy jak zwykle wszyscy sie zmówią , że to tylko u mnie ? |
Najwidoczniej w FF jest jakis strzal, bo zle interpretuje szerokosc dla div zagniezdzonego w tabelce. Jedyna metoda, zeby cos z tym zrobic, to zamiana wszystkich
<div class="forumlinemain">
na
<table class="forumlinemain" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
oraz odpowiednich
</div>
na
</td></tr>
</tbody></table>
Wowczas w FF i IE dziala ok _________________ 'O Lord, bless this Thy hand grenade that, with it,
Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits in Thy mercy.' |
|
Powrót do góry |
|
|
|