Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 11 Lut 2005 22:00 Temat postu: AdvancedAutoAway, nie moge ustawic zmiennych |
|
|
miranda 0.3.3.1+AdvancedAutoAway 0.0.2.0
nie moge ustawic tak, ze jak odejde od komputera i zmieni mi sie stan na away, zeby zachowywalo opis z online... uzywam zmiennej %mmsg% ale nie wyslwietla opisu, tylko wlasnie %mmsg%
prosze o pomoc, szukalem na forum, ale nie moge znalezc rozwiazania  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Kwi 2026 9:05 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt oferuje profesjonalnie wykonane rozdzielnie elektryczne i tablice sterujące.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy rozdzielnie elektryczne główne i sterujące oświetleniem oraz automatyką budynków. Oferujemy sprzęt znanych producentów (m. in. Legrand, Eaton, Hager, Siemens, F&F, Relpol, Zamel, ETI).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 12 Lut 2005 0:19 Temat postu: |
|
|
| Ustaw sobie ustawianie domyślnego opisu (takiego jak w opcjach) zamiast ostatniego ustawionego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 12 Lut 2005 0:21 Temat postu: |
|
|
| a co musze tam wpisac ? bo nie dokonca jestem przekonany czy zmienna %mmsg% jest odpowiednia, i nie wiem, czy przypadkiem nie musze miec jakiejs dodatkowej wtyczki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

|
Wysłany: 12 Lut 2005 13:04 Temat postu: |
|
|
| jest odpowiednia,ale zaznacz use miranda`s message jak nie chcesz do auto-opisu dodawac innych danych... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 13 Lut 2005 14:07 Temat postu: |
|
|
| nadal nie dziala, moze cos zle robie ? co powinienem ustawic w status mesage ? w away ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

|
Wysłany: 14 Lut 2005 14:35 Temat postu: |
|
|
| away pod auto away messages czy tam not available i tam wpisac co chcesz uzywajac odpowiednich zmiennych... btw jesli nie chcesz zmiennych w normalnych opisach mozesz w galezi opisy stanow pozaznaczac ze chcesz ostatni ustawiony stan |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 15 Lut 2005 1:17 Temat postu: |
|
|
a co jak totalnie nie dzialaja mi zmienne, tzn. nie podstawia wartosci pod zmienne... nawet glupie %time% nie dziala...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekQ  Pierdoła

|
Wysłany: 15 Lut 2005 1:40 Temat postu: |
|
|
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=2394&start=0 - nie wiem, czy nie brakuje ci wtyczki variables (chyba jest wymagana) _________________ Czy wiesz, ze strony moga otwierac sie szybko? Opera - link w www
P.S. W Operze uzywaj '/' zamiast Ctrl+F  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wallace  Weteran

Dołączył: 02 Gru 2004 Posty: 369 Skąd: Bn/Kra Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 15 Lut 2005 1:50 Temat postu: |
|
|
mimo ze Variables to tylko "DODATKOWE" zmienne to do AAA powinno sie jej uzyc
| Cytat: |
|Auto Away Messages|
() Use Miranda's message setting
() Use this message
You can either select to use Miranda's message setting (e.a. the 'old' way) or use a user-defined message for auto-away. You can use the variables available in variables.dll if you have installed this plugin |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

|
Wysłany: 15 Lut 2005 18:55 Temat postu: |
|
|
wtyk variables nie jest do tego wymagany... ja mam bez i chodzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 15 Lut 2005 23:27 Temat postu: |
|
|
| totalna kleska, juz mam dosc z tym zabawy... nadal nie ustawia opisu z online, tylko w opisie wyswietla %mmsg%..... moze mi podpowiecie inny sposob na to zeby po przejsciu w away miec opis stanu z online ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grigorij  Redaktor

|
Wysłany: 16 Lut 2005 0:04 Temat postu: |
|
|
Ja używam wtyki AwaySysMod i sprawdza się bardzo dobrze. Pamięta ostatnie opisy, itp.
tu masz link: http://www.miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=1494
Z tym, że była jeszcze chyba jedna modyfikacja, nazywała się NewAwaySysMod, ale pewien nie jestem. _________________ Czasami siedzę i myślę, a czasami po prostu siedzę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Necro  Pierdoła

Dołączył: 12 Lip 2004 Posty: 221 Skąd: Bydgoszcz Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 18 Lut 2005 17:49 Temat postu: |
|
|
| Instalujesz variables.dll http://www.cs.vu.nl/~pboon/variables.zip i w Opcje/Stan/Auto Away Messages/ --> zakładka Zaraz Wracam zaznaczasz Use this message i wpisujesz %mstsmsg(%mstatus(GG)%)% gdy ma ci pamiętać opis z online gg lub gdy ma ci pamietać opis ze stanu ogólnego %mstsmsg(Dostępny)%. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vassagio  Niemowa

|
Wysłany: 19 Lut 2005 0:50 Temat postu: |
|
|
| tak tez robilem, z tym ze u mnie nie dzialaja kompetnie zmienne z variables, nie wiem czym to jest spowodowane..... moze do porawnego dzialania, wtyczka potrzebuje explorera(ja uzywam Litestepa) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urchin  Gaduła

|
Wysłany: 10 Mar 2005 2:25 Temat postu: |
|
|
nie bardzo, ja mam explorera, a z variables caly czas nie moge dojsc do ladu . podchodzilem juz do tego pluga kilka razy i to w roznych wersjach mirandy i za kazdym razem ten sam rezultat, nie lapie mi zmiennych... nie wiem w czym tkwi problem caly czas myslalem ze potrzebny jeszcze do tego jakis plugin... no nic, moze kiedys cos sie zmieni i zacznie dzialac  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|