Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stemer Gaduła
|
Wysłany: 27 Lip 2003 16:03 Temat postu: [Archiwum] Tlen.dll - propozycje/błędy/logi |
|
|
Jest od paru dni, ale pytanie do tych, co uzywaja tej wtyczki. Macie zwalone polskie znaki w opisach? _________________ "lubię dostawać listy. w listach są różne wyrazy." |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 15 Paź 2024 9:02 Temat postu: Reklama |
|
|
W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Test Moderator
|
Wysłany: 27 Lip 2003 20:29 Temat postu: [Archiwum] Tlen protocol: propozycje/błędy/logi |
|
|
Tak, jak zwykle pierwsza wersje Keh zawsze wypuszcza "ze skaza" - brak polskich znakow Ale oczywiscie zaraz powinien to poprawic (tak zwykle robil ) _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
|
danpre Niemowa
|
Wysłany: 28 Lip 2003 7:47 Temat postu: Re: Tlen 0.1.0.2 |
|
|
Hmmm.....
a ja nie mam zawalonych poslkich znaków bo mi miranda wogóle nie widzi tlen 0.1.0.2 (podmianka starego tlen.dll na nowy powoduje zniknięcie wtyczki)
stemer napisał: |
Jest od paru dni, ale pytanie do tych, co uzywaja tej wtyczki. Macie zwalone polskie znaki w opisach? |
_________________ DANIeL |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 28 Lip 2003 10:06 Temat postu: |
|
|
Niech zgadne kolega nie umie czytac
Cytat: |
Tlen protocol plugin latest beta (0.1.0.2 prerelease #1) for testing only (2003-07-25)
Based on Jabber plugin 0.1.1.1 prerelease #3 code base
Require Miranda 0.3.1 |
_________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
Powrót do góry |
|
|
danpre Niemowa
|
Wysłany: 28 Lip 2003 13:06 Temat postu: |
|
|
Zgadłeś
teraz działa
moon napisał: |
Niech zgadne kolega nie umie czytac
Cytat: |
Tlen protocol plugin latest beta (0.1.0.2 prerelease #1) for testing only (2003-07-25)
Based on Jabber plugin 0.1.1.1 prerelease #3 code base
Require Miranda 0.3.1 |
|
_________________ DANIeL |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 30 Lip 2003 12:23 Temat postu: |
|
|
Co fakt w opisach polskie znaki nie sa mi do szczescia potrzebne bo z tego nie korzystam.
A co do poprawnosci wyswietlania nazw kontaktow na liscie i przesylania mesgow z polskimi znakami to nie mam zastrzezen choć kiedyś wersje "ze skazą" miewały takie anomalie
Jak widać nowsza wersja wtyczki proto tlen sie pojawila, jednak nadal nie zostala usunieta (tak jak to mialo miejsce juz spory czas temu w przyp. oryg. Tlen.pl) mozliwosc widzenia niewidocznych z poziomu rownoleglej wtyczki po stronie klienta
A zdało by sie tu rowniez to zrealizowac po stronie wtyczki co bysmy nie byli za bardzo w tyle pod tym wzgledem
Przecie Miranda najlepsza jest na świecie
Pozdr _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 30 Lip 2003 12:43 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos napisał: |
Co fakt w opisach polskie znaki nie sa mi do szczescia potrzebne bo z tego nie korzystam. |
Mam wersje (jeszcze nie sprawdzona) skompilowana z poprawionymi juz znaczkami... Udosttepnie ja wieczorem...
Jak widać nowsza wersja wtyczki proto tlen sie pojawila, jednak nadal nie zostala usunieta (tak jak to mialo miejsce juz spory czas temu w przyp. oryg. Tlen.pl) mozliwosc widzenia niewidocznych z poziomu rownoleglej wtyczki po stronie klienta
A zdało by sie tu rowniez to zrealizowac po stronie wtyczki co bysmy nie byli za bardzo w tyle pod tym wzgledem |
Tu jest jeden maly problem... Nowy klient ma szyfrowana transmisje... Pytanie jak podejrzec co przesyla nowy tlen zeby zostac rzeczywiscie niewidocznym? Musze po kombinowac z innymi klentami tlenu.. Moze ktorys jest opensource albo ma nie szyfrowana transmisje a jedoczesnie jest "niewidoczny".
Przecie Miranda najlepsza jest na świecie |
To sie wie _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 30 Lip 2003 14:01 Temat postu: |
|
|
moon napisał: |
[...]
Tu jest jeden maly problem... Nowy klient ma szyfrowana transmisje...
[...] |
No w sumie jak sie zastanowie to ten problem rozwiazano w oryg. Tlen.pl zanim jeszcze wprowadzono szyfrowanie
Moze mnie pamiec zawodzi ale mozna to zweryfikowac pobierajac wczesniejsze wersje do badan z tlen.vel.pl
Tak poza tym to widze, ze coraz aktywniej zaczynasz dzialac w sferze Mirandomaniakalnej To mi sie podoba choć pogoda taka, ze mnie by sie zabardzo nie chcialo wysilac myslenia Z reszta jak widze to wiekszosc aktywnych userów gdzies poumykalo w ostatnim czasie _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 30 Lip 2003 14:25 Temat postu: |
|
|
No w sumie jak sie zastanowie to ten problem rozwiazano w oryg. Tlen.pl zanim jeszcze wprowadzono szyfrowanie
Moze mnie pamiec zawodzi ale mozna to zweryfikowac pobierajac wczesniejsze wersje do badan z tlen.vel.pl |
Swieta prawda Wydalo mi sie ze szyfrowanie bylo wczesniej Od wersji 3.80 (ktoregos RC) byly osoby nie widoczne a dopiero 3.90 bylo szyfrowanie
Powalcze moze (jak sie zmusze) dzis z tym...
Tak poza tym to widze, ze coraz aktywniej zaczynasz dzialac w sferze Mirandomaniakalnej To mi sie podoba choć pogoda taka, ze mnie by sie zabardzo nie chcialo wysilac myslenia Z reszta jak widze to wiekszosc aktywnych userów gdzies poumykalo w ostatnim czasie |
Taaa... Wakacje... Siedze sobie w pracy i cos trzeba robic Ale szkoda... Malo postow... Jakis banerek moze by sie przydal? Przydaloby sie rozpropagowac M-IM i forum przy okazji.... _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 30 Lip 2003 14:33 Temat postu: |
|
|
He he
jesli chodzi o propagowanie to staram sie gdzie tylko moge, jednak nic na sile bo ludzie zaraz sklonni myslec, ze sie im cos narzuca a od takiej opinii to juz nie daleko do okrycia kogos mianem fanatyka bądz jabberowca
Co do wersji to jestem świezo po tescie:
ver. 3.75 -> wszystko widac jak na dloni
ver. 3.80RC1 -> również jak wyżej
ver. 3.80 -> tu dopiero mozna sie ukrywac
No a od 3.80 do 3.90 gdzie wprowadzono szyfrowanie to jeszcze pare "zakrętów" było po drodze _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 30 Lip 2003 19:58 Temat postu: |
|
|
http://www.dobranoc.net/m-im/tlen.zip (wersja z poprawka polskich literek w opisach - prosto od KeH'a )
Chyba zauwazylem kolejny bug w wersjach testowych (tej z poprawionym stanem opisowym i tej na stronie KeH'a). Przy przejsciu w stan "Niedostępny" Mircia leci w kosmos... U was tez???
Juz chyba widze roznice w tym co wysyla tlen a m-im...
Tlen:
<presence type="invisible"></presence>
Mircia:
<presence><show>unavailable</show></presence>
Jak tylko dorwe KeH'a na linii to mu powiem _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Ostatnio zmieniony przez moon dnia 31 Lip 2003 6:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
moon VIP
|
Wysłany: 03 Sie 2003 23:30 Temat postu: |
|
|
Nowa nieoficjalna (lecz kompilowana przez KeH'a) wersja pod adresem http://www.dobranoc.net/m-im/tlen.zip
Poprawki:
niewidocznosc (Miranda jest wreszcie niewidoczna podobnie jak nowsze wersje Tlenu)
poprawiony bug przy przechodzeniu w stan "Niedostepny" bez opisu stanu _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
Powrót do góry |
|
|
reaper7 Moderator
|
Wysłany: 04 Sie 2003 20:14 Temat postu: |
|
|
nie chcąc zaczynac nowego tematu...
Czy u Was też nie przychodza na Mirande wiadomości tlenowe wysłane ze stron www?? (www2tlen) _________________
A: > Życie jest jak długi żelazny most ...
B: > Dlaczego ??
A: > Nie wiem ...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 04 Sie 2003 20:33 Temat postu: |
|
|
hmm przed chwila sprobowalem... i nie ma _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
reaper7 Moderator
|
Wysłany: 04 Sie 2003 20:39 Temat postu: |
|
|
no właśnie... ale najdziwniejsze jest to że prawdopodobnie tlen plugin oznacza TĘ wiadomość jako przeczytaną bo gdy odpalę oryginalnego klienta to już nic nie przychodzi...
Więc dlaczego nie wyświetla??
Zaraz przyglądnę sie paketyzerem czy to faktycznie przychodzi... _________________
A: > Życie jest jak długi żelazny most ...
B: > Dlaczego ??
A: > Nie wiem ...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|