Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tron Gość
|
Wysłany: 27 Paź 2004 16:07 Temat postu: Dynamiczny status message w GG - to pytanie. |
|
|
Witam
Czy wiadomo coś na temat dynamicznej zmiany status msg. pod GG.dll bo wtyczki w tym temacie (YAWN,StatusChange) z Miranda-im.org nie działają jak to już gdzieś czytałem na forum. Z YAWN-em wygląda to tak jak by była to kwestia dobrego odświerzenia status. Nie jestem bardzo oświecony w Miranda IM, może przegapiłem jakieś wtyki ale czy dynamiczny status jest teraz dostępny ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Kwi 2026 9:05 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt oferuje profesjonalnie wykonane rozdzielnie elektryczne i tablice sterujące.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy rozdzielnie elektryczne główne i sterujące oświetleniem oraz automatyką budynków. Oferujemy sprzęt znanych producentów (m. in. Legrand, Eaton, Hager, Siemens, F&F, Relpol, Zamel, ETI).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 27 Paź 2004 18:00 Temat postu: |
|
|
| zapomnij.... wszystko bylo pisane pod icq a to w online i offline nie ma opisow |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 27 Paź 2004 18:26 Temat postu: |
|
|
Tu nie chodzi o online/offline tylko o opisy generowane dynamicznie, aka "%your_nick%, jest %time% a mnie nie ma od %time_left%" których w GG nie ma szansy zrobić chyba że faktycznie jak kolega mówi dorobić wtyczkę która będzie to odświeżać co jakiś czas. W przypadku wtyczek w stylu WinampNotify to to ma sens, owszem... ale ktoś to musi zrobić. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 27 Paź 2004 18:44 Temat postu: |
|
|
| No może nie chodzi o takie czasowe informacje, ale żeby ten status się odświerzył z raz na utwór WinAmpa (ok. 04:00 min). Jeśli chodzi o online/offline to YAWN ew. zmienia opis na "zaraz wracam". A potem potrzeba ręcznie zmienić status aby się zaktualizował mesg. I do tego ja potrzebuje jeszcze jakkolwiek zmienić treść nowego status msg, który się pojawia w okienku "Zmień opis stanu" żeby wszedł ten nowy feed. Inaczej zostanie przy starym opisie a Winampa będzie miał głęboko w d***e. A może znalazła by się jakaś wtyczka wśród grupy status co by robiła taki porządny refresh opisowi,czyli odświerzała Status tego użytkownika.?. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tron Gość
|
Wysłany: 27 Paź 2004 18:53 Temat postu: Dymamiczny status |
|
|
...z tym refreshem przez status to jakaśkrzywa wizja..nie podoba mi się to. Ale czy mogła by to załatwić jakiś skrypt typu Scriptengine 0.0.0.2 ??? Wpadło mi to właśnie w łapy i wygląda obiecująco.
...acha poprzedni post ode mnie,czyli autora wątku  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

|
Wysłany: 27 Paź 2004 18:55 Temat postu: |
|
|
| Niestety nie ma. A awaysys sie gryzie z gg i nie dziala to tak jak nalezy. (tylko z icq) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 16 Sty 2005 23:03 Temat postu: |
|
|
| LeON_MaSTeR napisał: |
| Niestety nie ma. A awaysys sie gryzie z gg i nie dziala to tak jak nalezy. (tylko z icq) |
Co rozómiesz przez gryzie się ?
%winampsong% działą w tym pluginie z Winamp'em 5 ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 16 Sty 2005 23:17 Temat postu: |
|
|
no u mnie nie działa, u mnie wogole awaysysmod to jakas dziwnie zachowujaca sie wtyka  _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

|
Wysłany: 16 Sty 2005 23:18 Temat postu: |
|
|
| ale stan w gadulcu trzeba ustawiac 2 razy i sa crashe, itd |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 16 Sty 2005 23:26 Temat postu: |
|
|
| LeON_MaSTeR napisał: |
| ale stan w gadulcu trzeba ustawiac 2 ... |
Taż tak mam
Ta wtyczka jest wręcz beznadziejna w sumie (żeby jeszcze z tym winampem chciała współpracować to bym jej wypaczył ;P).
Mi często przy łączeniu się wszystkim naraz często sie zawiesza.
A jak przy starcie łącze się ze wszystkim to w 99% zawiesza całą mirande tak że inaczej jej nie odpale jak wywalając plugin dając wszystyestkie protokoły na 'niepołączony' a potem dopiero jeszcze raz wrzucić  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wallace  Weteran

Dołączył: 02 Gru 2004 Posty: 369 Skąd: Bn/Kra Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 16 Sty 2005 23:39 Temat postu: |
|
|
a jak w niej ustawic stan bez opisu ? bo mi caly czas jesli proboje ustawic stan bez opisu np dla niewidoczny w gg ... to robi mi opis "z dala od XX:XX, wróci później." i za nic nie wiem jak sobie z tym poradzic, a stawianie spacji nie jest wyjsciem <;
cos mi sie wydaje ze ja wywale.
EDIT:
z winamp'em 5 dziala, tylko potrzeba miec plugina Variables, bez niego nie dziala ... tylko hmmm ... przy zmianie piosenki w winampie automatycznie nie zmieni opisu, aczkolwiek tego sie nie spodziewalem po niej
EDIT2:
oke ... juz wiem jak ustawic stan bez opisu ... w opcjach wtyczki dla danego stanu zaznaczyc "nie wyswietlaj okna opisu stanu".
ale to bez sensu ... a jak chce zostawic opis to znow mam wlazic w opcje? a po za tym nie wspolpracuje ona z wtyczka StartupStatus  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 17 Sty 2005 1:53 Temat postu: |
|
|
| wallace napisał: |
| a jak w niej ustawic stan bez opisu ? bo mi caly czas jesli proboje ustawic stan bez opisu np dla niewidoczny w gg ... to robi mi opis "z dala od XX:XX, wróci później." i za nic nie wiem jak sobie z tym poradzic, a stawianie spacji nie jest wyjsciem <; |
bo w opcjach masz magiczne cos jak Domyślnie i ono jest bodajze caly czas zahaczone jak wywalisz wsyzstkie mozliwosci, to sie odhaczy ehehe tylko potem nie wiem czy przy wpisywaniu sie zahaczy znowu , chyba nie, ale jesli zahaczysz ja to znowu czeka cie usuwanie wsyzstkiego i wpisywanie od nowa
ta wtyczka cała jest dziwna hehe  _________________ kocham:
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 17 Sty 2005 1:56 Temat postu: |
|
|
| wallace napisał: |
oke ... juz wiem jak ustawic stan bez opisu ... w opcjach wtyczki dla danego stanu zaznaczyc "nie wyswietlaj okna opisu stanu".
ale to bez sensu ... a jak chce zostawic opis to znow mam wlazic w opcje? |
można i tak troche zakręcone
| Cytat: |
a po za tym nie wspolpracuje ona z wtyczka StartupStatus  |
ano cos miedyz mini sie gryzie, po polaczeniu nie trzyma opisu, mimo ze w mirandzie widnieje ze mam opis, to na gg sprawdzam i nie mam KOSMOS
zakręcony wtyk  _________________ kocham:
|
| Powrót do góry |
|
 |
myki Stukacz

|
Wysłany: 17 Sty 2005 2:30 Temat postu: |
|
|
WIdziałem u kogoś taką wtyczkę na tlenie (ogsługującą protokół gg), pokazująca załóżmy "Do końca roku pozostało %%% sekund". Z tego co pamiętam na mirandzie ok zo 3-5 sekund się odświeżało. _________________ "Błądzić jest rzeczą ludzką, ale żeby coś porządnie spieprzyć potrzebny jest komputer" Murphy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wallace  Weteran

Dołączył: 02 Gru 2004 Posty: 369 Skąd: Bn/Kra Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 17 Sty 2005 2:33 Temat postu: |
|
|
| raq napisał: |
bo w opcjach masz magiczne cos jak Domyślnie i ono jest bodajze caly czas zahaczone jak wywalisz wsyzstkie mozliwosci, to sie odhaczy ehehe tylko potem nie wiem czy przy wpisywaniu sie zahaczy znowu , chyba nie, ale jesli zahaczysz ja to znowu czeka cie usuwanie wsyzstkiego i wpisywanie od nowa
ta wtyczka cała jest dziwna hehe  |
no u mnie ten sposob niedziala
najbardziej by mi cos odpowiadalo w rodzaju Multi-Status Messages
ale ma ona straszna wade ... nie obsluguje wszystkich stanow ...
mi by sie sprzydala wtyczka w ktorej mozna by ustawiac predefiniowane statusy niezaleznie od stanu (dany status mozna by bylo ustawic dla kazdego stanu), i aby byla mozliwosc ich zapisywania z okienka zapytania o status oraz aby w tym oknie byl licznik wpisanych znakow ... dodatkowo aby sie nie gryzla z StartupStatus i mogla by np. obslugiwac zmienne z pluginu Variables ...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|