Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Dynamiczny status message w GG - to pytanie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tron
Gość

PostWysłany: 27 Paź 2004 16:07    Temat postu: Dynamiczny status message w GG - to pytanie. Odpowiedz z cytatem

Witam

Czy wiadomo coś na temat dynamicznej zmiany status msg. pod GG.dll bo wtyczki w tym temacie (YAWN,StatusChange) z Miranda-im.org nie działają jak to już gdzieś czytałem na forum. Z YAWN-em wygląda to tak jak by była to kwestia dobrego odświerzenia status. Nie jestem bardzo oświecony w Miranda IM, może przegapiłem jakieś wtyki ale czy dynamiczny status jest teraz dostępny ??
Powrót do góry
Adv Bot

PostWysłany: 20 Kwi 2026 9:05    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje profesjonalnie wykonane rozdzielnie elektryczne i tablice sterujące.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy rozdzielnie elektryczne główne i sterujące oświetleniem oraz automatyką budynków. Oferujemy sprzęt znanych producentów (m. in. Legrand, Eaton, Hager, Siemens, F&F, Relpol, Zamel, ETI).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 27 Paź 2004 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapomnij.... wszystko bylo pisane pod icq a to w online i offline nie ma opisow
Powrót do góry
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 27 Paź 2004 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu nie chodzi o online/offline tylko o opisy generowane dynamicznie, aka "%your_nick%, jest %time% a mnie nie ma od %time_left%" których w GG nie ma szansy zrobić chyba że faktycznie jak kolega mówi dorobić wtyczkę która będzie to odświeżać co jakiś czas. W przypadku wtyczek w stylu WinampNotify to to ma sens, owszem... ale ktoś to musi zrobić.
Gość

PostWysłany: 27 Paź 2004 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No może nie chodzi o takie czasowe informacje, ale żeby ten status się odświerzył z raz na utwór WinAmpa (ok. 04:00 min). Jeśli chodzi o online/offline to YAWN ew. zmienia opis na "zaraz wracam". A potem potrzeba ręcznie zmienić status aby się zaktualizował mesg. I do tego ja potrzebuje jeszcze jakkolwiek zmienić treść nowego status msg, który się pojawia w okienku "Zmień opis stanu" żeby wszedł ten nowy feed. Inaczej zostanie przy starym opisie a Winampa będzie miał głęboko w d***e. A może znalazła by się jakaś wtyczka wśród grupy status co by robiła taki porządny refresh opisowi,czyli odświerzała Status tego użytkownika.?.
Powrót do góry
tron
Gość

PostWysłany: 27 Paź 2004 18:53    Temat postu: Dymamiczny status Odpowiedz z cytatem

...z tym refreshem przez status to jakaśkrzywa wizja..nie podoba mi się to. Ale czy mogła by to załatwić jakiś skrypt typu Scriptengine 0.0.0.2 ??? Wpadło mi to właśnie w łapy i wygląda obiecująco.

...acha poprzedni post ode mnie,czyli autora wątku Embarassed
Powrót do góry
Weteran
Weteran

PostWysłany: 27 Paź 2004 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie ma. A awaysys sie gryzie z gg i nie dziala to tak jak nalezy. (tylko z icq)
Powrót do góry
Grucha Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 16 Sty 2005 23:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LeON_MaSTeR napisał:
Niestety nie ma. A awaysys sie gryzie z gg i nie dziala to tak jak nalezy. (tylko z icq)

Co rozómiesz przez gryzie się ?

%winampsong% działą w tym pluginie z Winamp'em 5 ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

PostWysłany: 16 Sty 2005 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no u mnie nie działa, u mnie wogole awaysysmod to jakas dziwnie zachowujaca sie wtyka Smile
Powrót do góry
Weteran
Weteran

PostWysłany: 16 Sty 2005 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale stan w gadulcu trzeba ustawiac 2 razy i sa crashe, itd
Powrót do góry
Grucha Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

PostWysłany: 16 Sty 2005 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LeON_MaSTeR napisał:
ale stan w gadulcu trzeba ustawiac 2 ...

Taż tak mam Confused

Ta wtyczka jest wręcz beznadziejna w sumie (żeby jeszcze z tym winampem chciała współpracować to bym jej wypaczył ;P).
Mi często przy łączeniu się wszystkim naraz często sie zawiesza.
A jak przy starcie łącze się ze wszystkim to w 99% zawiesza całą mirande tak że inaczej jej nie odpale jak wywalając plugin dając wszystyestkie protokoły na 'niepołączony' a potem dopiero jeszcze raz wrzucić Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wallace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 16 Sty 2005 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jak w niej ustawic stan bez opisu ? bo mi caly czas jesli proboje ustawic stan bez opisu np dla niewidoczny w gg ... to robi mi opis "z dala od XX:XX, wróci później." i za nic nie wiem jak sobie z tym poradzic, a stawianie spacji nie jest wyjsciem <;

cos mi sie wydaje ze ja wywale.

EDIT:

z winamp'em 5 dziala, tylko potrzeba miec plugina Variables, bez niego nie dziala ... tylko hmmm ... przy zmianie piosenki w winampie automatycznie nie zmieni opisu, aczkolwiek tego sie nie spodziewalem po niej Wink

EDIT2:

oke ... juz wiem jak ustawic stan bez opisu ... w opcjach wtyczki dla danego stanu zaznaczyc "nie wyswietlaj okna opisu stanu".
ale to bez sensu ... a jak chce zostawic opis to znow mam wlazic w opcje? a po za tym nie wspolpracuje ona z wtyczka StartupStatus Mad
Powrót do góry
Developer
Developer

PostWysłany: 17 Sty 2005 1:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wallace napisał:
a jak w niej ustawic stan bez opisu ? bo mi caly czas jesli proboje ustawic stan bez opisu np dla niewidoczny w gg ... to robi mi opis "z dala od XX:XX, wróci później." i za nic nie wiem jak sobie z tym poradzic, a stawianie spacji nie jest wyjsciem <;

bo w opcjach masz magiczne cos jak Domyślnie Smile i ono jest bodajze caly czas zahaczone Smile jak wywalisz wsyzstkie mozliwosci, to sie odhaczy ehehe Smile tylko potem nie wiem czy przy wpisywaniu sie zahaczy znowu Razz, chyba nie, ale jesli zahaczysz ja to znowu czeka cie usuwanie wsyzstkiego i wpisywanie od nowa Smile

ta wtyczka cała jest dziwna hehe Smile
Powrót do góry
Developer
Developer

PostWysłany: 17 Sty 2005 1:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wallace napisał:
oke ... juz wiem jak ustawic stan bez opisu ... w opcjach wtyczki dla danego stanu zaznaczyc "nie wyswietlaj okna opisu stanu".
ale to bez sensu ... a jak chce zostawic opis to znow mam wlazic w opcje?

można i tak Smile troche zakręcone Wink

Cytat:
a po za tym nie wspolpracuje ona z wtyczka StartupStatus Mad

ano Smile cos miedyz mini sie gryzie, po polaczeniu nie trzyma opisu, mimo ze w mirandzie widnieje ze mam opis, to na gg sprawdzam i nie mam Smile KOSMOS Very Happy

zakręcony wtyk Wink
Powrót do góry
myki
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 17 Sty 2005 2:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WIdziałem u kogoś taką wtyczkę na tlenie (ogsługującą protokół gg), pokazująca załóżmy "Do końca roku pozostało %%% sekund". Z tego co pamiętam na mirandzie ok zo 3-5 sekund się odświeżało.
wallace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 17 Sty 2005 2:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raq napisał:

bo w opcjach masz magiczne cos jak Domyślnie Smile i ono jest bodajze caly czas zahaczone Smile jak wywalisz wsyzstkie mozliwosci, to sie odhaczy ehehe Smile tylko potem nie wiem czy przy wpisywaniu sie zahaczy znowu Razz, chyba nie, ale jesli zahaczysz ja to znowu czeka cie usuwanie wsyzstkiego i wpisywanie od nowa Smile

ta wtyczka cała jest dziwna hehe Smile

no u mnie ten sposob niedziala Neutral
najbardziej by mi cos odpowiadalo w rodzaju Multi-Status Messages
ale ma ona straszna wade ... nie obsluguje wszystkich stanow ...

mi by sie sprzydala wtyczka w ktorej mozna by ustawiac predefiniowane statusy niezaleznie od stanu (dany status mozna by bylo ustawic dla kazdego stanu), i aby byla mozliwosc ich zapisywania z okienka zapytania o status oraz aby w tym oknie byl licznik wpisanych znakow ... dodatkowo aby sie nie gryzla z StartupStatus Wink i mogla by np. obslugiwac zmienne z pluginu Variables ... Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: