Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
GoostleeK  Niemowa

|
Wysłany: 08 Sty 2005 15:48 Temat postu: Dostępny non stop |
|
|
Witam.
Problem w tym, że mimo włączonego Auto-Away i czasu nieaktywności ustawionego na dowolną ilość minut, nigdy nie przechodzi w tryb zaraz wracam, cały czas jestem dostępny. Nie muszę dodawać, że jest to wkurzające, próbowałem szukać w Systemie Zaraz Wracam, ale też nic z tego. Jak mam włączyć automatyczne przechodzenie do Zaraz Wracam??
Nie wiem czy się przyda, ale podję wersje pluginów:
| Cytat: |
Operating System: Microsoft Windows XP [ver: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2]
Installed RAM: 512 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 20438 MBytes
Miranda IM version: 0.3.4 alpha
Build time: 15:32:00 of 10/09/2004 (day/month/year)
Nightly: Yes
Active Plugins:
4x4x4.dll, ver: 0.1.0.3
awaysys.dll, ver: 0.3.4.1
birthday.dll, ver: 0.3.1.3
changeinfo.dll, ver: 0.3.4.0
forward.dll, ver: 0.1.1.0
gg.dll, ver: 0.0.2.6
help.dll, ver: 0.1.2.2
historysweeper.dll, ver: 0.1.1.3
import.dll, ver: 0.9.2.2
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
minimizebutton.dll, ver: 0.0.0.2
mirandaosd.dll, ver: 0.1.0.0
msms.dll, ver: 0.0.4.4
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.1
multiwindow.dll, ver: 0.5.0.5
nconvers.dll, ver: 0.99.9.79
newstatusnotify.dll, ver: 1.1.2.0
nhistory.dll, ver: 1.0.0.1
popup.dll, ver: 1.0.2.0
scrolllocknotify.dll, ver: 1.0.1.1
seenplugin.dll, ver: 5.0.1.1
tipinfo.dll, ver: 2.1.2.0
toptoolbar.dll, ver: 0.6.0.11
variables.dll, ver: 0.1.0.0
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2
weather.dll, ver: 0.3.4.4
yamn.dll, ver: 0.2.1.1 |
_________________ GoostleeK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 08 Sty 2005 18:27 Temat postu: |
|
|
Na wbudowanej w Mirande opcji Away bym nie polegal. Ona dziala roznie. Zapodaj ten plugin:
http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=786
A tak na marginesie, to zaktualizuj swoje pluginy, bo sporo tam widze juz nieaktualnych/niekompatybilnych... _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
qrees  Stukacz

|
Wysłany: 08 Sty 2005 19:04 Temat postu: |
|
|
To że na niej polegać nie można już zauważyłem(no i nie tylko ja), ale skoro opcja jest wbudowana w Mirande to powinna działać, Tymczasem mam zainstalowane kilka protokołow: GG, tlen, ICQ, Jabber i we wszystkich jestem non stop dostępny. Zatem albo trzeba to naprawić, albo wywalić i robote zwalić na wtyczke. _________________ -= Always follow your dreams =- |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 09 Sty 2005 0:22 Temat postu: |
|
|
Wygladasz mi na uzytkownika Mirandy "od wczoraj", ze sie tak wyraze. A wnioskuje tak z tego, ze w innym przypadku wiedzialbys, iz Miranda takowa opcje posiada od zaledwie kilku buildow wstecz. Jest to po prostu nowosc, ktora autorzy wlasnie chcieli zintegrowac z Miranda, by nie potrzebne byly do tego zewnetrzne pluginy. Jest to z jednej strony zrozumiale, z drugiej zas sprzeczne z wizja Mirandy, ktora dziala wylacznie w oparciu o pluginy. Nie ma co tego komentowac, jesli zas masz na to ochote, to prosze swoje wnioski zglaszac do autorow na oficjalnym forum. Poki co, jest to we wczesnej fazie testow i ma prawo (jak i zreszta cala Miranda) nie dzialac poprawnie. Dlatego proponuje ja wylaczyc i zastapic dobrze dzialajacym pluginem. _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 09 Sty 2005 1:55 Temat postu: Re: Dostępny non stop |
|
|
| GoostleeK napisał: |
Witam.
Problem w tym, że mimo włączonego Auto-Away i czasu nieaktywności ustawionego na dowolną ilość minut, nigdy nie przechodzi w tryb zaraz wracam (...) |
dziwne że Ci nie działa, bo u mnie działa i to nawet bardzo dobrze, dziala od zawsze może masz coś zepsutego gdzie indziej może nowa instalka ... _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GoostleeK  Niemowa

|
Wysłany: 09 Sty 2005 2:26 Temat postu: |
|
|
| Test napisał: |
| Wygladasz mi na uzytkownika Mirandy "od wczoraj", ze sie tak wyraze. A wnioskuje tak z tego, ze w innym przypadku wiedzialbys, iz Miranda takowa opcje posiada od zaledwie kilku buildow... |
Ale tylko wyglądam, bo Mirandy używam od roku i dotychczas nie było problemów, cuda zaczęły się dziać po upgrade (zachciało mi się nowej wersji). Plugin, o którym wspomniałeś działa, ale mimo to chyba wracam do poprzedniej. Stara zasada się sprawdziła, że "póki działa nie tykać". Więc nie będę tykał
EOF _________________ GoostleeK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 09 Sty 2005 2:35 Temat postu: |
|
|
No zycze, zeby Ci sie udalo. Ja tez kiedys chcialem wrocic do poprzedniej wersji i ze zdziwieniem zauwazylem, ze na starej moj problem nie zniknal, mimo, ze wczesniej bylo wszytko OK. Niestety, bez zalozzenia swiezego profilu sie nie obylo Ale za to teraz mam zawsze najnowsza wersje i... nie mam problemow  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 09 Sty 2005 3:25 Temat postu: |
|
|
Upgrade'uj do najnowszej wersji testowej (0.4 alpha) i w razie problemów porzuć Away System. Na wbudowanym SRAway działa to idealnie obecnie (przynajmniej u mnie jak teraz sprawdziłem). Nie pamiętam jak to było wcześniej ale obecnie mirka potrafi zmieniać stan bazując na nieaktywności (Windows'a lub samej Mirandy), przy włączeniu wygaszacza lub przy zamknięciu stacji roboczej (znaczy się chyba wylogowaniu użytkownika). _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 09 Sty 2005 14:57 Temat postu: |
|
|
No niestety idealem jest tutaj AdvancedAutoAway, gdyz mozna okreslic zachowanie kazdego z protokolow odrebnie, czego wbudowana funkcja idle chyba nie potrafi (przynajmniej chwilowo). _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 09 Sty 2005 16:52 Temat postu: |
|
|
Si, obecnie jest to tylko globalne rozwiązanie. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|