Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
krybart Gaduła

Punktów karnych: 12
|
Wysłany: 05 Sty 2005 0:45 Temat postu: całkowite zamknięcie Mirandy |
|
|
Gdy zakończe działanie Mirandy, pozostaje ona dalej uruchomiona jako proces systemowy (nie jest widoczna już jako aplikacja), co wiąże się z obciążeniem pamięci oraz uniemożliwia pozostawienie statusu gg.
Jak sobie z tym poradzić ( szukałem na forum , ale nie znalazłem - jeśli jest już gdzieś podobny temat to z góry przepraszam)
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Kwi 2026 10:38 Temat postu: Reklama |
|
|

W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 05 Sty 2005 1:06 Temat postu: Re: całkowite zamknięcie Mirandy |
|
|
| krybart napisał: |
| Gdy zakończe działanie Mirandy, pozostaje ona dalej uruchomiona jako proces systemowy (nie jest widoczna już jako aplikacja), co wiąże się z obciążeniem pamięci oraz uniemożliwia pozostawienie statusu gg (...) |
nie wiem jakie systemu używasz, ale w podobnej sytuacji działa użycie klawiszy CTRL + ALT + DEL, gdzie zamykasz działanie jakiegoś programu ( w win 98 to działa), podobnie jest w win 2003 server (więc we wszystkich tak powinno być)
ps. musisz uważać żeby nie zresetować kompa !! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hex  Gaduła

|
Wysłany: 05 Sty 2005 1:36 Temat postu: |
|
|
| Ale mu pomogłes, juz lepiej jak bys nic nie napisał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
urchin  Gaduła

|
Wysłany: 05 Sty 2005 2:05 Temat postu: Re: całkowite zamknięcie Mirandy |
|
|
| a nie wywala Ci zadnego bledu przy wyjsciu lub czegos podobnego?, mnie sie takie akcje zdarzaly bardzo rzadko, ale tez mialem przypadki tego typu zamkniec, jednak z tego co pamietam to za kazdym razem zwiazane to bylo z wywaleniem jakiegos komunikatu bledu... sprobuj moze dorzucic plugin startup status (o ile jeszcze go nie masz) i zaznacz w nim, aby rozlaczal protokoly przed wylaczeniem mirandy, moze to cos pomoze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vinc  Gaduła

|
Wysłany: 05 Sty 2005 2:33 Temat postu: |
|
|
| Hex napisał: |
za to Ty bardzo pomogles... Twoj poprzednik przynajmniej sie staral, pomijajac ze Vilemo to ona
a wracajac do tematu: Krybart poszukaj w FAQ o zamykaniu z bledem i wrzuc sobie do folderu z pluginami to: http://miranda-im.pl/dev/ono/unstable/crashrpt.dll (aczkolwiek nie wiem czy bedzie generowany raport jezeli nie zostanie wczesniej wygenerowany blad ) _________________ pozdrawiam,
Vinc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 05 Sty 2005 2:38 Temat postu: |
|
|
Nie napisales nic na temat, wiec po co wtracasz swoje, nic nie wnoszace komentarze ? A tak na marginesie - vilemo to dziewcze... mogla sie nie domyslic o co chodzilo koledze... _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 05 Sty 2005 14:28 Temat postu: |
|
|
Zacznijmy od początku, daj raport z Version Info (poczytaj na forum jak to się poprawnie robi), przeczyść plik profilu DBTool'em, pousuwaj nieaktywne wtyczki, zaktualizuj co się da itd. itp.
PS.
Opisz możesz pozostawić na serwerze zwyczajnie przechodząc w stan offline (mając oczywiście uaktywnioną opcję pozostawiania tejże wiadomości). _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

|
Wysłany: 05 Sty 2005 22:35 Temat postu: |
|
|
napewno mu nie zaszkodziłam i u mnie to działa
| Test napisał: |
| A tak na marginesie - vilemo to dziewcze... mogla sie nie domyslic o co chodzilo koledze... |
hmm bardzo dobrze zrozumiałam o co koledze chodzi sama miałam kilka takich sytuacji i takie rozwiązanie mi pomogło (wiem, że dziwnie to brzmi ale na moim winie taka opcja działam - nie resetuje kompa). Mogłam napisać co daje taka opcja, ale wyszłam z założenia, że kolega wiem jak to działa
Nie było powiedziane, że taka sytuacja dzieje się cały czas, a w takim przypadku moja propozycja pomoc jest śmieszna, bo robienie takich czynności cały czas jest męczące  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 06 Sty 2005 0:16 Temat postu: |
|
|
Vilemo - slonce Ale ja mimo wszystko sadze, ze kolega pytal jak sie pozbyc tego efektu, a nie jak doraznie zabic proces niezamknietej Mirandy... 8) _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 06 Sty 2005 0:50 Temat postu: |
|
|
zeby calkowicie zamknac mirande trzeba polac kompa browarem
to byl zart oczywiscie (nie robcie tego w domu)  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

|
Wysłany: 06 Sty 2005 12:54 Temat postu: |
|
|
| Test napisał: |
| Ale ja mimo wszystko sadze, ze kolega pytal jak sie pozbyc tego efektu, a nie jak doraznie zabic proces niezamknietej Mirandy... 8) |
Nie wiemy dokładnie czy tak jest Taka opcje jest możliwa i wtedy jest to problem, ale zapewne Wy mu pomożecie
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie  _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 06 Sty 2005 16:13 Temat postu: |
|
|
To prawda, nie wiemy dokladnie o co chodzilo, poniewaz sam autor nie raczyl dokladnie wyjasnic... A z ta pomoca odnosnie owego problemu, to raczej bedzie ciezko, gdyz nie ma jasnej rady na taka przypadlosc. U mnie ona rowniez wystepuje od czasu, do czasu, ale rowniez sama znika po kilkunastu uruchomieniach i zamknieciach Mirandy Nasila sie z jednym buildem Mirki, po czym znika przy nastepnym. I tak w kolko  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|