Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
Konfiguracja - tutorial [mirror] |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 07 Wrz 2024 23:16 Temat postu: Reklama |
|
|
Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 12:26 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy ktoś już mial okazje wchodzić na konferencje na conference.jabber.wp.pl bo u mnie kończy sie to jednynie komunikatem błędu 406
W sumie to tak juz jest od dluzszego czasu (kilka mies.) bodajze od wersji 0.1.1.3 jabber.dll
kiedys na poczatku kiedy WPK sie otwieral na zewnetrzne sieci bylo spoko ale cos jest aktualnie nie tak z obsluga konferencji na tym serwie, tak jak na conference.jabber.org chodza elegancko (oczywiscie po podmianie biblioteki riched20.dll w WINDOWSSYSTEM na nowsza wersje w przypadku userow co pracuja na Win98 ), tak na wp.pl porażka
czyzby cos na serwie namieszali celowo by do nawiazania konferencji zmusic userow aby korzystali z WPK a nie alternatywnych klientow?
troche dziwna polityka bo ponoc mieli calkiem sie skompatybilizowac ze standardem Jabber a tu jednak cos idzie w przeciwna strone bo i po ostatnich testach nic sie nie zmienilo i Jabber Users Directory na jabber.wp.pl nadal nie jest poprawnie obslugiwane przez Mirande czyli o wstawieniu swojej fotki czy edycji swoich danych osobowych mozemy zapomniec z jej poziomu
To tyle, pozdr _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
TeEq VIP
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 14:06 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos ja weszlem bez problemu na conference.jabber.wp.pl i wszystko dziala dobrze. _________________ eChorzow.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 14:45 Temat postu: |
|
|
jakie masz wersje M, jabber.dll, OS? _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Klekot Pierdoła
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 15:10 Temat postu: |
|
|
ja tez wszedlem bez problemu...
miranda 0.3.3 stabilna
jabber.dll v 0.1.1.7
M$ WinXP pro
prosze Lotosie _________________ Gentoo GNU/Linux happy user |
|
Powrót do góry |
|
|
sabatiel Stukacz
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 15:18 Temat postu: |
|
|
wiem ze pytanie nie do mnie, ale mi tez dziala ok wszystko.
oto dane mirci: (nie wiem czy quote to odpowiednia funkcja, jak co to prosze o moderke:P)
Cytat: |
Operating System: Microsoft Windows ME [ver: 4.90.3000 ]
Installed RAM: 352 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 20693 MBytes
Miranda IM version: 0.3.3
Build time: 17:48:36 of 19/03/2004 (day/month/year)
Nightly: No
Active Plugins:
aim.dll, ver: 1.0.9.4
changeinfo.dll, ver: 0.3.1.0
gg.dll, ver: 0.0.2.2
historypp.dll, ver: 1.4.0.0
historysweeper.dll, ver: 0.1.1.3
icq.dll, ver: 0.3.3.0
irc.dll, ver: 0.4.1.6
jabber.dll, ver: 0.1.1.7
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
msecure.dll, ver: 1.0.2.0
msms.dll, ver: 0.0.4.4
msn.dll, ver: 0.1.6.8
mstatus.dll, ver: 0.0.1.7
mtooltip.dll, ver: 0.0.0.9
multiwindow.dll, ver: 0.5.0.5
nconvers.dll, ver: 0.99.9.80
newstatusnotify.dll, ver: 1.1.1.9
popup.dll, ver: 1.0.1.9
tlen.dll, ver: 0.1.0.3
toptoolbar.dll, ver: 0.6.0.9
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
yahoo.dll, ver: 0.2.0.0
Inactive Plugins:
End of report. |
_________________ HTML: NIE
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK |
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 15:28 Temat postu: |
|
|
mi tam tez dziala bodajze 2 dni temu bralem udzial w konferencji... jabbera mam 0.1.1.6 _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
TeEq VIP
|
Wysłany: 06 Kwi 2004 22:09 Temat postu: |
|
|
Ja, mam win2000, mircie 0.3.4 z 5 kwietnia no i jabber 0.1.1.7 i wszystko dziala jak nalezy _________________ eChorzow.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 07 Kwi 2004 13:28 Temat postu: |
|
|
no to kurcze musze sam do tego dojsc bo zapewne ani KeH ani nikt na oficjalnym forum tez nie znajdzie rozwiazania tak jak to bylo z brakiem mozliwosci wyswietlania mesgow konferencyjnych z powodu starszej biblioteki riched20.dll bo na to tez musialem sam wpasc w koncu
ja tylko nadmienie ze w swoim jabber.dll nie "lece" po SSL-u moze o to tu chodzi co fakt jednak watpie w to aby to byla glowna przyczyna
aha, port mam std. 5222, nie stosuje ustawiania hosta recznie w polu Ekspert, jezyk komunikacji -> System default, priorytet = 0
moze te opcje maja jakies strategiczne znaczenie
nic, pokombinuje
dzieki za infa _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Bags_Bunny VIP
|
Wysłany: 07 Kwi 2004 13:50 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos napisał: |
ja tylko nadmienie ze w swoim jabber.dll nie "lece" po SSL-u moze o to tu chodzi co fakt jednak watpie w to aby to byla glowna przyczyna |
no raczej watpie... wlaczylem sobie ssla i nadal bez problemu moge rozmawiac na conference.jabber.wp.pl _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 07 Kwi 2004 17:34 Temat postu: |
|
|
i tak metoda paru prob doszedlem do problemu
po prostu moja ksywa jest dosc specyficzna
a serw konferencji na wp.pl nie supportuje po prostu spacji w nick-u tak jak jabber.org
nic, trzeba bedzie posprzatac ten topic
ale pewnie z ta glupota na oficjalnym forum by sie pultali z dobrych pare mies. (czyt. ignorancja i bezsilnosc ) bez rezultatu
ehh czasem taka duperela przesadza o calym sukcesie _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 07 Kwi 2004 19:14 Temat postu: |
|
|
DJ zostaw jakas wzmianke krotka o tym, moze sie przydac na przyszlosc. Mozna by tez napisac do wp.pl zeby sie postarali cos z tym zrobic, w koncu to chyba nie jest wielki problem? _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 07 Kwi 2004 20:29 Temat postu: |
|
|
spoko, na razie nie mam zamiaru tu nic demolowac
nie tak szybko
wzmianka bedzie moze i nawet w FAQ w stylu:
"[Q] gdy wchodze do pokoju na conference.jabber.wp.pl dostaje komunikat bledu 406, co robic?"
"[A] usun spacje z nicka, ktorym sie tam logujesz"
a jesli chodzi o rozw. programowo-serwerowe to oczywiscie, ze nie bylby to zbyt wielki problem do ruszenia ze strony wp.pl (nawet upadlej ) po prostu stali by sie bardziej zgodni ze standardem Jabber skoro na jabber.org chodzi to bez problemu
jeszcze przydalo by sie takie cos:
"[Q] mam najnowszy plugin jabber.dll oraz Mirande, pracuje na Win98, mimo to wchodzac do pokoju konferencji moje wiadomości i moich rozmowcow nie sa wyswietlane w oknie rozmow"
"[A] najnowszy plugin jabber.dll do poprawnego wyswietlania tekstu w oknach konferencji potrzebuje nowszej wersji biblioteki systemowej riched20.dll, ktorą nalezy nadpisac w katalogu WINDOWSSYSTEM, pobrac ja mozna stad -> tu jakis url (o ile nie stanowi to naruszenia licencji M$ )" _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
ktosinski Stukacz
|
Wysłany: 10 Lip 2004 21:04 Temat postu: Status i WPK |
|
|
Witam
Czy ktos ma podobny problem ? Nie znalazlem zadnych informacji na ten temat na forum. Wszystkie wtyczki dzialaja mi poprawnie procz Jabber ktora wykorzystuje do WPK. Nie pokazuje mi statusu osob na liscie kontaktow - kazda z nich ma zawsze status niedostepny Moge rozmawiac z ludzikami ale nie widze jaki maja status. Coz moze byc tego powodem ? Probowalem z wersja 0.1.1.7 i z 0.1.1.8 - w kazdej jest tak samo
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|