Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
stemer  Gaduła

|
Wysłany: 06 Mar 2004 18:35 Temat postu: miranda przenośna |
|
|
jest taka akcja:
mam pendrive'a i chciałbym mirandę uczynić całkowicie przenośną, ale problem polega na tym, że jak się komuś wepnę pendrakiem do kompa, to jak to bywa - zmienia się często literka nowego dysku i mircia głupieje. pluginem relative path się bawiłem, ale albo robiłem to nieumiejętnie albo nie da się z nim tego zrobić. macie jakieś sposoby na to? _________________ "lubię dostawać listy. w listach są różne wyrazy." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 22 Wrz 2026 10:04 Temat postu: Reklama |
|
|

Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 06 Mar 2004 19:14 Temat postu: |
|
|
Napisales ze Mircia glupieje ale nie opisales co dokladnie sie dzieje
Pewnie masz problemy z emotkami/tapetka/dzwiekiem/ikonami protokolow
1. sciagnij DatabaseEditor 0.0.0.2 http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=336
2. M->Edytor bazy danych
3. Miranda->Aktualny uzytkownik->Icons zmien sciezki z np.: D:MirandaPluginsIcoico-gg.dll,-105 na MirandaPluginsIcoico-gg.dll,-105 we wszystkich protokolach
4. tak samo z dzwiekami Miranda->Aktualny uzytkownik->SkinSounds
5. jesli uzywasz nConvers to za kazdym razem bedziesz musial poprawiac sciezke do emotek jesli zmieni sie literka dysku... niestety to samo z tapetka i za kazdym razem restartowac mirke
Sprawdz cala liste w DatabaseEditor bo nie wiem jakie masz jeszcze pluginy i pousuwaj nazwe dysku ze sciezek. Jesli cos nie bedzie dzialac to niestety trzeba je za kazdym razem przy zmianie nazy dysku poprawiac w opcjach. _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 06 Mar 2004 20:32 Temat postu: |
|
|
jest taka sympatyczna komenda jak subst  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stemer  Gaduła

|
Wysłany: 07 Mar 2004 13:37 Temat postu: |
|
|
| Nazir napisał: |
Pewnie masz problemy z emotkami/tapetka/dzwiekiem/ikonami protokolow  |
bingo
3. Miranda->Aktualny uzytkownik->Icons zmien sciezki z np.: D:MirandaPluginsIcoico-gg.dll,-105 na MirandaPluginsIcoico-gg.dll,-105 we wszystkich protokolach
4. tak samo z dzwiekami Miranda->Aktualny uzytkownik->SkinSounds |
działa bez zarzutu
| 5. jesli uzywasz nConvers to za kazdym razem bedziesz musial poprawiac sciezke do emotek jesli zmieni sie literka dysku... niestety to samo z tapetka i za kazdym razem restartowac mirke |
nconversa nie używam. ze smileyaddem działa, a brak tapetki jakoś przeboleję
dzięki bardzo, działa!
| DJ Lotos napisał: |
jest taka sympatyczna komenda jak subst  |
owszem, tylko ja chciałem tak wiesz, click click i odpalam mirandę, bez zbędnych kombinacji  _________________ "lubię dostawać listy. w listach są różne wyrazy." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 07 Mar 2004 14:05 Temat postu: |
|
|
Nazir ja nie wiem czemu sie tak lubujesz w tym backslash-u na poczatku
on az w oczy razi, podanie tak sciezki jest podaniem sciezki statycznie, czyli uwarunkowanie, ze M musi sie znajdowac na samym szczycie drzewa katalogowego
MirandaPluginsIcoico-gg.dll,-105
wystarczy zagniezdzic M w jakims podkatalogu i juz lipa (bo bedzie jej zawsze szukac w kat. glownym dysku
dalej idac, po co ta Miranda? zmienisz folder na Miranda IM i juz bedzie syf
to samo dotyczy plugins, po co w pluginach folder z ikonami???
ikony maga byc tam gdzie M, folder z nimi bedzie wlasnie szukany poczawszy od tego miejsca
na koniec to jest jedyne poprawne przykladowe wskazanie sciezki: Iconsico-gg3d.dll,-105
tak jest zastosowane w polskim instalatorze i gdybys stemer z niego skorzystal to mialbys przenosna Mirande  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stemer  Gaduła

|
Wysłany: 07 Mar 2004 18:59 Temat postu: |
|
|
| na koniec to jest jedyne poprawne przykladowe wskazanie sciezki: Iconsico-gg3d.dll,-105 |
tak też zrobiłem
tak jest zastosowane w polskim instalatorze i gdybys stemer z niego skorzystal to mialbys przenosna Mirande  |
no już mam, ale wiesz... ten background... ech nie przeboleję tego... a no i fotki do mtooltipa też tego nie łykają  _________________ "lubię dostawać listy. w listach są różne wyrazy." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
Wysłany: 07 Mar 2004 20:59 Temat postu: |
|
|
Pozostaje mi tylko podziekowac bo dzieki temu watkowi wreszcie zmobilizowalem sie do zrobienia podobnej mirci
a zbieralem sie do tego juz troszke
Miranda + Pendrive to jest dobra rzecz jak sie czesto siedzi nie przy swoim komputerze
(taka wersje okrojona troszke bez bajerkow ale chodzi ok) _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|