Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

mTV
Idź do strony 1, 2, 3 ... 33, 34, 35  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Pokaż/schowaj Top Info
Top Info

najistotniejsze informacje z tematu
Arrow Download/Info
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
obrobkareczna Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 19 Cze 2003
Posty: 493
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 12 Mar 2004 1:17    Temat postu: mTV Odpowiedz z cytatem

Uwagi obsługi forum:
Archiwum tego tematu znajduje sie tu http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=3051


nie wiem czy to moje spostrzerzenia pomogły ale:

bankrut napisał:
0.0.1.7:
- poprawiono blad zwiazany z pustym programem (przypadkiem skasowalem cos Very Happy),
- poprawiono blad z przypominaniem (nie dzialalo wyprzedzenie czasowe),
- poprawiono problem z zmiana pozycji okna mTV przy otwieraniu (windowz potrafi
wkurzyc... dlaczego w WinAPI tyle bledow/brakujacych informacji :]).


_________________
* ostatnia uwaga wprowadzona 28 Lis 2006 9:59 przez Nazir
_________________
..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 27 Wrz 2022 19:33    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ktosinski
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 27 Lut 2004
Posty: 20

PostWysłany: 16 Mar 2004 11:00    Temat postu: Zepsute, popsute, niedzialajace ... :( Odpowiedz z cytatem

Witam All

Czy ktos wie moze co sie stalo - od kilku dni ... mTV po uruchomieniu Mirandy nie pobiera mi wszystkich programow Sad Mam ustawionych okolo 30 stacji - a pobiera mi tylko 4. Gdy przesune myszke nad jakis program na liscie - i recznie wybiore "Pobierz program TV" to pobierze z kazdego kanalu. Ale po wlaczeniu Mirandy - automatycznie pobiera tylko z tych czterech. Nie bede przeciez codziennie przez godzine pobierac program osobno dla kazdej stacji :- Czy ktos mial moze podobny problem ? Dzieje sie tak od dwoch, moze trzech dni.

pozdr. Ktosinski

P.S.
Juz znalazlem przyczyne - nie wiem dlaczego nie chcial zassac programu "Animal Planet" i "VH1" - to blokowalo reszte kanalow. Sorki za zamieszanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
notfound
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 23 Kwi 2003
Posty: 6

PostWysłany: 25 Mar 2004 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, tak mi jeszcze przyszlo do glowy..... czy daloby sie wprowadzic mozliwosc zdefiniowania jakiegos skrotu klawiszowego, ktory wywolywalby od razu okienko 'przeglad tv'? podobnie jak np mozliwosc pokazania/ukrycia calej mirandy definiowana w zdarzenia/klawisze..... mile by to bylo dla leni podobnych mnie, nie musiec kopac po menusach [choc to niby tylko trzy klikniecia badz trzy skroty], tylko nacisnac sobie jedna kombinacje i juz miec wszystko na wierzchu.... hm? :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
notfound
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 23 Kwi 2003
Posty: 6

PostWysłany: 30 Mar 2004 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak mi jeszcze przyszlo do glowy... fajna by byla mozliwosc podpiecia dzwieku definiowanego przez uzytkownika pod popupa informujacego o rozpoczeciu sie interesujacego nas programu... ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 30 Mar 2004 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taka mozliwosc jest od dawna, w opcjach Mirandy wybierasz Events->Sounds i ustawiasz dzwiek jaki chcesz w pozycji z listy "Powiadomienie mTV".
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zhan Płeć: kobieta
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 13 Cze 2004
Posty: 4

PostWysłany: 13 Cze 2004 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Mam dwie sprawy, po pierwsze kiedy wylacze w opcjach pluginu wyswietlanie ikonki w pasku stanu to plugin przestaje dzialac... Na liscie wtyczek jest zaptaszkowany ale zachowuje sie tak jakby byl niepodlaczony. Mam wersje 0.0.1.7.
Druga sprawa to sortowanie zakladek z programami w oknie Przeglad TV. Doczytalem sie, ze nie bedzie mozliwosci sortowania ale chcialbym napisac, ze oprocz powyzszego problemu, ten jest jedynym, ktory mi przeszkadza. Super byloby gdyby mozna sobie poukladac te zakladki zgodnie z kolejnoscia programow ustawionych w telewizorze.
Pozatym super plugin.
Pozdrowienia dla autora i czytelnikow frum.

Artur
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ogr Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 24 Mar 2003
Posty: 80
Skąd: Gdansk
Wiek: 46 lat(a)

PostWysłany: 14 Cze 2004 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od mniej wiecej tygodnia wtyczka mTV przestala mi wyswiatlac dodane programy. Wyszukiwanie ( 0 lista) dziala normalnie czyli pokazuje programy!Ale w okienku kontaktow juz ich nie widac.
uzywam najnoweszej wersji wtyczki 0.0.1.7.
_________________
Death, he is my friend. Hes promised me a quick end.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
if22
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 14 Lis 2003
Posty: 8

PostWysłany: 22 Cze 2004 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie zainstalowałem mTv, super :}
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SaraniS Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 28
Skąd: Olesno Śląskie

PostWysłany: 11 Lip 2004 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chce mieszac, bo moze winny jest inny plug (lub OS Wink), ale...
Mam ustawione ok. 25 programow, troszke wiecej miejsca Mircia mi w RAMie zajmuje, ale co tam Smile. Problem w tym, ze nie moge korzystac z okien (Przeglad TV jak i poszczegolne programy) bo w momencie otwierania okna pojedynczego programu lub przy szybkim przewijaniu listy Teraz w TV Mircia sie wiesza Sad
(EDIT)
Po kilkuminutowym korzystaniu z Przegladu TV calkiem sypnal mi sie OS Sad - "polecial" GDI, czyli prawdopodobnie jednak ma to zwiazek z pamiecia Sad w zwiazku z czym jestem zmuszony ten fajny plug odinstalowac przynajmniej do czasu powiekszenia RAMu. A tak OT - ktos tu cos wspominal o innych TV schedulerach (osobne progsy) - skad je moge sciagnac? (Wiem, wiem, www.foofle.com np. Wink )
(EDIT END)
Dodam ze mam nowe biblioteki RichEdit; reszta konfigu ponizej:
Uwagi obsługi forum:
Wklejac te wyniki VersionInfo uzywajac funkcji cytatu (quote) zamiast code TAK JAK POPRAWILEM Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Evil or Very Mad

ILE RAZY MAM POWTARZAC Question Question Exclamation Exclamation Exclamation Mad

co za pokrecony debilizm nieuleczalny Mad

Cytat:
Operating System: Microsoft Windows 98 SE [ver: 4.10.2222 A ]
Installed RAM: 24 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 68 MBytes
Miranda IM version: 0.3.3.1
Build time: 15:15:28 of 19/04/2004 (day/month/year)
Nightly: No

Active Plugins:

birthday.dll, ver: 0.3.1.4
changeinfo.dll, ver: 0.2.1.0
gg.dll, ver: 0.0.2.2
help.dll, ver: 0.1.2.2
mplusa.dll, ver: 0.1.14.1
mstatus.dll, ver: 0.0.1.8
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.0
mtv.dll, ver: 0.0.1.7
pop3.dll, ver: 0.0.1.3
popup.dll, ver: 1.0.1.9
smileyadd.dll, ver: 0.1.3.2
smtpsimple.dll, ver: 0.0.2.1
srmm.dll, ver: 1.0.4.2
tlen.dll, ver: 0.1.0.3
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4


Dodam, ze procek to Pentium 166MHz.
Mozliwe ze wine za to ponosi procek/ram - trudno, akurat na takim sprzecie przyszlo mi pracowac Sad


_________________
* ostatnia uwaga wprowadzona 11 Lip 2004 20:53 przez DJ Lotos
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 11 Lip 2004 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wcale sie nie dziwie, ze OS pada kiedy na 24MB RAM jest raptem 68MB na systemowym HDD

sam plik wymiany potrafi czasem miec ponad 60MB w porywach wiec jak mu sie tak rozrosnie i wykorzysta cala dostepna przestrzen to wywalka murowana szczegolnie na P166 moze sie ostro zamotac
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SaraniS Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 28
Skąd: Olesno Śląskie

PostWysłany: 11 Lip 2004 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapomnialem dodac ze:
- Plik wymiany mam staly, 64MB - dla 98-ki to jest liczba w normie Wink
- Mircie, jak inne wazne Smile progsy, mam na dysku innym niz OS, wiec z tego wolnego miejsca moze korzystac do woli.

A tak w ogole to wcale sie nie skarże, bo poza mTV Miranda chodzi spoko, co swiadczy o niej bardzo dobrze, a fakt, ze i mTV stara sie dzialac poprawnie tez swiadczy na jego korzysc Smile

Pozdro dla wszystkich developerow Wolnego Oprogramowania! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kangur
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 16 Lip 2004
Posty: 3
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 16 Lip 2004 10:55    Temat postu: A co z Status Floater'owcami ?!? Odpowiedz z cytatem

Hejka. mTV jest siuper i wogole Bankrut to spoko kolo. (Ale:)

Powiadamianie wymaga wtyki POPUP, a ja takowej nie uzywam. Uzywam za to STATUS FLOATER, z którego mTV nie korzysta. Co teraz ? Nie bede instalowal POPUPa, bo nie chce podwójnie widziec powiadomien o zmianie statusu. Jakby si dalo w POPUPie wylacyc powiadomienia o zmianie statusu, a zostawic tylko te z mTV to loozik. Ale sie tak nie da !!! Wiec pozostaje mi tylko powiadomienie dzwiekowe. Smile A potem szukaj i domyslaj sie, na ktorym kanale jest ta zaznaczona audycja ??? Pozdro i polecam poszukać cosik na mój problem. Moze da sie zmusic mTV, zeby korzystalo ze STATUS FLOATERA....
_________________
Dla siebie tylko umieramy - I to jeszcze raz w życiu !!!


Ostatnio zmieniony przez kangur dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 16 Lip 2004 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To sobie wywal status floatera, i wrzuć newstatusnotify. Zadowolony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kangur
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 16 Lip 2004
Posty: 3
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 16 Lip 2004 15:02    Temat postu: Jednak niezadowolony !!! Odpowiedz z cytatem

No jednak nie działa, bo mTV - jak juz mowilem - korzysta tylko z POPUPa. Ja widze rozwiązania:

1. Przerobić POPUPa tak, by mozna było wyłączyć komunikaty o zmianie stanu, jednoczesnie nie wyłączając całej wtyczki.

2. Przerobić mTV, by korzystał ze Status Floatera (co wydaje mi sie trudniejsze)

3. Probić mTV, by korzystał z własnych powiadamiań.

Sam wolałbym ostatnie rozwiązanie. Ucieszyłoby się szerokie grono użytkowników mTV. (np. mój kumpel nie ma żadnego powiadamiacza o zmianach statusu, bo nie lubi, a powiadamianie mTV chciałby jednak mieć...).

I tu oczywiście ukłon i prośba do pana Bankruta Smile
_________________
Dla siebie tylko umieramy - I to jeszcze raz w życiu !!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 28 Sty 2004
Posty: 705
Skąd: Gliwice
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 16 Lip 2004 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pomylilem sie. Popup jako taki sam nie powiadamia o zmianie stanu. Odpowiada za to wtyczka NewStatusNotify - wywal ją.
Sam popup to tylko API dla pluginów do wyświetlania takich ładnych okienek. A tego wlasnie zassaj, NewStatusNotify nie zasysaj.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 33, 34, 35  Następny
Strona 1 z 35

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor