Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Bezbolesna przeprowadzka ;)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy jestes za przeniesieniem forum na inny serw?
TAK (nie mam juz sily tak beznadziejnie to chodzi)
35%
 35%  [ 17 ]
NIE (mnie tu dobrze, nie narzekam)
25%
 25%  [ 12 ]
w sumie jest mi to bez różnicy...
27%
 27%  [ 13 ]
nie mam zdania na ten temat, jakie przenoszenie?
12%
 12%  [ 6 ]
Wszystkich Głosów : 48

Autor Wiadomość
kfiadeg Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 459
Skąd: p0yebanitze

PostWysłany: 15 Sty 2004 14:33    Temat postu: Bezbolesna przeprowadzka ;) Odpowiedz z cytatem

proponuję przyjrzeć się liście serwerów darmowych zamieszczonych na: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=6599

nie wiem czy to by się udało, ale polecałbym przeniesienie naszego forum bo ostatnio to już po prostu prawie nie działa

a - i może znajdzie sie tam miejsce dla bankruta :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 25 Wrz 2021 22:59    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TeEq Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 131
Skąd: Chorzów

PostWysłany: 15 Sty 2004 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cio do konta to wiecie jak to jest z tymi darmowymi...
wiec jak cos to moge wam zaoferowac konto na serwerze w usa lacze 155mb, oferuje troche mb, zalezy ile potrzeba na forum, oraz php, perl, cgi, mysql i htacess. oraz utrzymanie domeny itp.

www.chorzow.pl/forum

to wlasnie jest na tym serwerze wiec mozna zobaczyc jak dziala.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kfiadeg Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 459
Skąd: p0yebanitze

PostWysłany: 16 Sty 2004 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

działa zdecydowanie lepiej nish to aktualne, więc co panowie Moderatorzy i pan OnO myślicie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
OnO Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 18 Sty 2003
Posty: 617
Skąd: Polska, Kraków

PostWysłany: 16 Sty 2004 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TeEq napisał:
Cio do konta to wiecie jak to jest z tymi darmowymi...
wiec jak cos to moge wam zaoferowac konto na serwerze w usa lacze 155mb, oferuje troche mb, zalezy ile potrzeba na forum, oraz php, perl, cgi, mysql i htacess. oraz utrzymanie domeny itp.

www.chorzow.pl/forum

to wlasnie jest na tym serwerze wiec mozna zobaczyc jak dziala.


Właściwie to adres serwera w Stanach to www.chorzow.dmkproject.pl (chorzow.pl to internetdsl.tpsa.pl ;P). Ale muszę przyznać, że to na prawdę zapiep!@#%. Tak więc jeśli można to możemy się przenieść. Choćby dzisiaj....
Wysyłam Ci konktakt na priva.

Dzięx.
_________________
OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM
"oryndż dżus end kołk pliz"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
TeEq Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 131
Skąd: Chorzów

PostWysłany: 16 Sty 2004 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadz sie ze chorzow.pl/forum
to internetdsl.tpsa.pl ale tak ladniej wyglada jak podaje Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 926
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 16 Sty 2004 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TeEq napisał:
Zgadz sie ze chorzow.pl/forum
to internetdsl.tpsa.pl ale tak ladniej wyglada jak podaje Smile

eee... jak chcecie InternedDSL to moze to lezec u mnie... Co za problem?
Malo uzytkownikow - tylko ja i siostra Razz plus kilka stronek Smile

Chyba lepeij jak admin to ktos znajomy? Wink
_________________
I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There


Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
TeEq Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 131
Skąd: Chorzów

PostWysłany: 17 Sty 2004 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moon ale zle zrozumiales domena www.chorzow.pl/forum jest na inter-dsl a, serwer miesci sie w Houston na laczu 155mb Smile wiec chyba bedzie to lepsze nic DSL...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 17 Sty 2004 2:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo ja wiem... wszystko zalezy od tego jaki dostep do tego serwera beda mieli ludzie z Polski, bo glownie tacy tu sa na forum obecni. Podejrzewam, ze niektorzy moga miec lepszy dostep do DSLa TPSA niz za ocean, nawet jesli ten serwer stoi TAM na laczu 155MB. No i do kogo on ma to lacze ? To czasem moze byc wazne w przypadku, gdyby sie okazalo, ze do jakiegos egzotycznego providera, do ktorego trzeba sie z Polski dostac przez Australie Wink Oczywiscie przesadzam, ale wiadomo o co chodzi...
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kfiadeg Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 459
Skąd: p0yebanitze

PostWysłany: 17 Sty 2004 2:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co tu siem w szczegóły zagłębiać - wyraźnie widać, że ten serwer co podał TeEq lepiej działa i jush
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 17 Sty 2004 2:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie problem w tym, ze u mnie wcale on tak dobrze nie dziala, no ale jak tam juz sobie chcecie, w koncu to nie ja jestem administratorem tego forum, ja tylko chcialbym miec do niego w miare szybki dostep...
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 17 Sty 2004 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No w imieniu Bankruta powiem, ze z jego strony tez ponoc wczoraj wcale nie mogl tam wejsc celem przetestowania, u mnie zaś chodzi to porownywalnie z aktualnym forum lub max 20% lepiej.

W chwili obecnej mam na tracert zaledwie 5 przeskoków, max czas 220ms, gdzie w przyp. tamtej alternatywy tracert przeskowow ma... full i nawet nie konczy trasowania bo wywala po 15 gdzies łączeniu upłyniecie czasu dostępu.

No zobaczymy jak to bedzie, ale niech wiecej ludzi to przetestuje u siebie zanim bedzie za pózno, bo przeciez to oni korzystaja z tego, nie robimy tego dla idei tylko dla ogolnego poprawienia warunkow przynajmniej 75% aktywnym userom Wink
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TeEq Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 10 Lut 2003
Posty: 131
Skąd: Chorzów

PostWysłany: 17 Sty 2004 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak bedzie najlepiej niech kazdy zobaczy co lepiej dziala i gotowe...
_________________
eChorzow.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ami
Weteran
Weteran



Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 52
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 17 Sty 2004 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Efekt jak na każdej stronie powieszonej za oceanem - czyli czas reakcji nieco duższy ale jak już poleci to wyświetla się błyskawicznie - imho z neostrady dużo lepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klekot Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 426
Skąd: Poznań

PostWysłany: 17 Sty 2004 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym tam zostawil

zmiana adresu i wogole, nawetmoze ponowna rejestracja, bezsens.

a jak to sie mowi dobre bo polskie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 43 lat(a)

PostWysłany: 17 Sty 2004 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adres/domena miranda-im.pl zostanie, nic nie trzeba bedzie rejestrowac, cala baza z postami zostanie skopiowana, praktycznie tego nikt nie odczuje poza poprawa lub tez pogorszeniem predkosci pracy Wink

ale ja tu o czym innym, otóż tutaj zainstalowalem testowo forum, znajduje sie wlasnie na docelowej lokalizacji (Houston)

Zapraszamy tam do naszego grajdolka, chodzi o to zeby przetestowac to co tam rzeczywiscie bedzie chodzilo czyli forum tego typu.

Co fakt wiadomo, ze nie bedziemy mieli za bardzo caloksztaltu gdyż nie ma tam takiej bazy postow i musialoby wejsc tam conajmniej z 20 userow robiac tym samym odpowiednie obciazenie takie jak mamy tutaj. Wtedy byloby co porownywac Wink

W kazdym badz razie mozna sie tam pobawic, wszystko i tak zostanie usuniete przed przypuszczalna przeprowadzka Smile
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora


Ostatnio zmieniony przez DJ Lotos dnia 22 Sty 2004 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Ogólne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor