Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 28 Wrz 2003 23:51 Temat postu: krzaczki aka PL literki |
|
|
Od pewnego czasu (no juz dlugo w sumie) Miranda po dluzszym czasie zaprzestaje mi wypluwac z klawiatury Polskie znaki. Na codzien ich nie stosuje podczas pisania (jak widac) wiec ciezko mi jest rozpoznac co jest tego przyczyna, ale zazwyczaj jak komputer jest sobie wlaczony i przychodze pozniej to 'efekt' juz wystepuje. Zamiast skrotow dla np. ś jest send message, dla ą jest add user, tak jakbym uzyl lewego alt'a zamiast prawego. Chcialem tylko spytac czy ktos ma podobny problem? ;] _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 29 Wrz 2003 0:04 Temat postu: |
|
|
Jak na moj gust (GUST - Grupa Uzytkownikow Systemu TeX ) to wina lezy po stronie Windy tak prawde mowiac.. Ale nie wiem.. Od dawna to masz? czy moze pojawilo sie w najnowszym buildzie? _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 0:20 Temat postu: |
|
|
Nie, nie... siedzi to juz od dluzszego czasu. Kto wie czy nawet nie przed 0.3.1, a co do windy to najgorsze jest to ze wlasnie w windzie wszystko ok. Restarcik Mirandy i po sprawie. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 1:09 Temat postu: |
|
|
Czasami mam tak, ze system 'mysli', ze jakis klawisz sterujacy jest wlaczony, z reguly jest to wlasnie lewy alt. Pomaga wtedy powciskanie na chybil trafil przyciskow typu alt, ctrl, caps itp itd. Pojawialo mi sie to juz w starych windowsach, np wcisniecie Entera powodowalo zamiast otwarcia pliku, wywolanie jego wlasciwosci... _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
... to make an avi: konwersja DVD do AVI ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 7:39 Temat postu: |
|
|
To nie to, efekt z 'trzymanym' klawiszem znam. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 9:31 Temat postu: |
|
|
A ktora to winda? _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 11:28 Temat postu: |
|
|
XP SP1, wynik Version Info -> Link.
Ale skoro nie wystepuje to u nikogo to wnioskuje ze trzeba bedzie odswiezyc profil i moze nawet sama winde. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kabinial  Gaduła

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 16:27 Temat postu: |
|
|
1) Zanim przeinstalujesz windowsa to przewal sterownik od klawiatury (kiedyś mój XP twierdził uparcie, że klawiatura to nieznane urządzenie,
problemów było mnóstwo a okazało się, że miałem konflikt).
2) Nie wiem czy przełączasz się pomiędzy językami ale jeśli nie to usuń j. angielski.
Może to coś pomoże?! _________________ Każda dostatecznie zaawansowana technologia niczym nie różni się od magii.
Arthur C. Clarke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 16:37 Temat postu: |
|
|
Tak, przypomnialem sobie, ze jesli uzywasz win98, to wylacz we wlasciwosciach (jesli masz to wlaczone) zeby nie pokazywal tego kwadracika z jezykiem aktualnie wybranym. Jest z tym kupe problemow, ten proces nazywa sie z tego co pamietam "internat". _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 16:47 Temat postu: |
|
|
Keeee.... ???
Przeciez napisal ze ma XP? _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 16:48 Temat postu: |
|
|
No dobra juz, dobra, dawno czytalem ten post i zapomnialem jakiego systemu uzywa . Karaguy mi utkwil w pamieci jak uzywal caly czas win98, to moze dlatego...  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 18:13 Temat postu: |
|
|
Eyyy... kiedy ja Win98 uzywalem? [:
A co do problemu to ja mysle ze jednak profil lub system szwankuje. Tak czy siak odswiezenie obu nie zaszkodzi, wiec proponuje EOT, chyba ze ktos ma ten sam problem. :P _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 23:22 Temat postu: |
|
|
Dajze pozyc karaguy, bo mnie zaraz moon ukamieniuje Uzywales 98 i juz Nie wypieraj sie  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
soloo Gaduła

|
Wysłany: 10 Paź 2003 15:50 Temat postu: |
|
|
witam
nie wiem czy autorowi tematu chodzi o to co mysle, ale jesli tak, to mialem cos podobnego ostatnio(tez win xp sp1) ze tez kiedy pisalem zamiast Ł uruchamial mi sie program Leechget. okazalo sie ze w start/programy po kliknieciu prawym na ikonce tego programu i wybraniu wlasciwosci to klawisz skrotu dla tego programu byl nie wiadomo czemu wlasnie ALT+L. po zmianei wszystko smiga bez problemowo. moze poszukaj wlasnie w skrotach do programow, mysle ze tam znajdziesz odpowiedz.
pozdrawiam _________________ the mind is a terrible thing to taste |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
Wysłany: 10 Paź 2003 21:18 Temat postu: |
|
|
| soloo napisał: |
| nie wiem czy autorowi tematu chodzi o to co mysle...[ciach] |
Nie o to mi chodzilo, bo nic nie tlumaczy faktu ze zaden program sie nie wlacza a pod reszta windy PL literki wchodza jak trzeba, restart Mirandy jak juz pisalem zalatwia sprawe.
| Test napisał: |
| Dajze pozyc karaguy, bo mnie zaraz moon ukamieniuje ;) Uzywales 98 i juz :!: Nie wypieraj sie :P |
Win98 bylo przed Win2K, a Win2K uzywalem od... damn, nie pamietam. [: W kazdym razie wydaje mi sie ze Miranda nie pamieta Win98 na moim kompiuterze. [: I sory ze tak pozno ale nie zauwazylem odpowiedzi. ;] _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|