Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Problem z Away System / AdvancedAutoAway
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 04 Wrz 2003 0:47    Temat postu: Problem z Away System / AdvancedAutoAway Odpowiedz z cytatem

Witam,
od jakiegos czasu mam problem z wtyczka Away System (awaysys.dll). Otoz po wlaczeniu wtyki protokoly nie zmieniaja swoich stanow po ilustam minutach bezczynnosci na Away i N/A (z wyjatkiem AIM/AOL). Wspomniany AIM tez nie dziala calkiem poprawnie, gdyz nie wraca z stanu Away do Online wtedy, gdy powinien (chyba jasne kiedy powinien Wink ). Usuniecie wtyczki rozwiazuje problem... tylko ze kiedys bylo wszystko OK, co robic? Z gory mowie ze nie pomoglo usuniecie 'katalogu' AwaySys z profilu...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot

PostWysłany: 20 Kwi 2026 9:42    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 04 Wrz 2003 1:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ace moj drogi Wink, przeciez Awaysys nie sluzy wlasciwie do zmiany stanow, tylko do zmiany statusow opisowych podczas tej zmiany. W tej chwili poprawnie ze wszystkimi protokolami dziala plugin AdvancedAutoAway.
Weteran
Weteran

PostWysłany: 04 Wrz 2003 9:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, wiem ze AwaySys sluzy do zmiany statusow... problem w tym, ze wlaczenie tej wtyczki blokuje u mnie zmiany stanow, M-IM nie zmienia stanu na Away i N/A po zdefiniowanym okresie bezczynnosci, a jeszcze do niedawna nie robila i wszystko bylo jak nalezy. Niemniej jednak przetestuje wtyczke AdvancedAutoAway Smile Dzieki
St3fan
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 06 Wrz 2003 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też miałem drobny problem z AwaySystem'em. Pomogło przeinstalowanie Mirandy do wersji 0.3.1.
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Wrz 2003 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie wyszla nowa wersja AwaySys, cos tam widze gosc przeprasza za jakies felery Wink
yeger
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 07 Wrz 2003 20:20    Temat postu: panie test Odpowiedz z cytatem

tak miedzy bogiem a prawda to advanced auto away tez do konca dobrze nie chodzi.
Po zaluzmy 60 min mam ustawione rozlaczanie protokołów. To dziala. Przy ruszaniu mysza (wykazywaniu dzialanosci przy kompie) spowrotem laczy protokoly do poprzedniego stanu. Bylo by wszystko ok, gdyby nie to, ze maja ustawione w trayu pokazywanie statusu globalnego, protokoly sie lacza a globalny status zostawia offline.

Nieco to denerwujace.

Ustawien to chyba nie jest wina. Coprawda wyczailem to pare minut temu, ale tam nie ma czegos takiego co moglo by to zmienic. Myle sie???
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 08 Wrz 2003 3:28    Temat postu: Re: panie test Odpowiedz z cytatem

yeger napisał:
[...]
Coprawda wyczailem to pare minut temu, ale tam nie ma czegos takiego co moglo by to zmienic. Myle sie???

Ale co Ty chcesz zmienic ? Globalny status, czy ikone w trayu ? Ja mam ustawiona na ICQ i po rozlaczeniu i ponownym polazeniu ICQ, zmienia sie z powrotem na Online. Jednak nie uzywam nigdy takich ustawien, zeby po jakiejs nieaktywnosci protokoly sie rozlaczaly, gdyz tak naprawde niektore (u mnie np. GG) po rozlaczeniu nie lacza sie ponownie. Najlepiej dziala to z ICQ, ale ja ustawiam tryb "Away" po 4 minutach nieaktywnosci, po czym po kolejnych 6 ustawia mi sie "NA" (oczywiscie dla tych, ktore takowy maja). I wtedy wszystko dziala dobrze.
yeger
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 08 Wrz 2003 15:02    Temat postu: heh Odpowiedz z cytatem

heh temat troche dziwny, bo doszedlem juz do tego ze to rss miesza

wkazdym razie obja jest taki, ze przy powrocie do stanu poprzedniego (niewidoczny for example) protokoly sie lacza a ikonka w trayu zostaje offline
Powrót do góry
Weteran
Weteran

PostWysłany: 12 Wrz 2003 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie odkrylem cos dziwnego przy kombinacji wtyczek AwaySystem i AdvancedAutoAway. Umiecie usunac sobie opis? Bo ja, jak usuwam, to zawsze wpakowuje mi domyslny (Gone since...).
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

PostWysłany: 28 Wrz 2003 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyszla nowa wersja pluginu AdvancedAutoAway 0.0.0.2 w ktorej zostal poprawiony blad (- Fixed: Jabber/Tlen support.), ale niestety jest gorzej niz bylo, poniewaz nie zmienia stanu z "zaraz wracam" na "niedostepny" po okreslonym czasie i jeszcze dodatkowo, gdy juz zmieni z "dostepny" na "zaraz wracam" nie potrafi zresetowac stanow...... jednym slowem chyba autor nie przetestowal tego lugina albo za malo go testowal.... no coz dalej idzie w odstawke Sad

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 29 Wrz 2003 0:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli blad zostal poglebiony Wink. A tak przy okazji nalezy wspomniec, ze wyszly jeszcze uaktualnienia 2 innych wtyczek - KeepStatus i StartupStatus, w ktorych rowniez poprawiono support dla jabbera/Tlenu. Jak narazie nie zauwazylem, zeby cos zepsuli w tych wersjach Wink (zwlaszcza dobrze w koncu wspolpracuje z Tlenem KeepStatus).
Pluginy do pobrania tu:
Arrow http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=620
Arrow http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=787
Weteran
Weteran

PostWysłany: 29 Wrz 2003 3:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm... tak se wlasnie gadamy z Testem o advautoaway... wyglada na to ze u mnie nowa wersja jest ok, pluginy przechodza w away (nie wiem jak z n/a, nie sprawdzilem), i wracaja spowrotem. Mam stabilny build Mirandy v0.3.1 (ten ostatni oficjalny)
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 29 Wrz 2003 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nazir, Test: Nie pomaga wyczyszczenie z bazy advautoaway'a?

Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 29 Wrz 2003 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie pomaga, natomiast zezlilem sie, gdyz wrocilem jednak do starszej wersji AdvancedAutoAway i po tych machlojach Tlen/Jabber nie przechodza mi rowniez w Away, a wczesniej przechodzily napewno. I tylko nie wiem czy to wina mieszania z pluginem, czy kompilacji Mirandy 0.3.2. Wrrrrr....
Nie chce mi sie wracac do wczesniejszej Mirci, chyba poczekam na update AdvancedAutoAway...
Weteran
Weteran

PostWysłany: 29 Wrz 2003 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaktualizowalem dzisiaj Mirande do v0.3.2 i Miranda nie wraca z stanow away i n/a...
PS. Test, Twoje logo to nie ma czegos wspolnego z Amiga??? Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 1 z 6

Skocz do: