Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ace  Weteran

|
Wysłany: 04 Wrz 2003 0:47 Temat postu: Problem z Away System / AdvancedAutoAway |
|
|
Witam,
od jakiegos czasu mam problem z wtyczka Away System (awaysys.dll). Otoz po wlaczeniu wtyki protokoly nie zmieniaja swoich stanow po ilustam minutach bezczynnosci na Away i N/A (z wyjatkiem AIM/AOL). Wspomniany AIM tez nie dziala calkiem poprawnie, gdyz nie wraca z stanu Away do Online wtedy, gdy powinien (chyba jasne kiedy powinien ). Usuniecie wtyczki rozwiazuje problem... tylko ze kiedys bylo wszystko OK, co robic? Z gory mowie ze nie pomoglo usuniecie 'katalogu' AwaySys z profilu... _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
... to make an avi: konwersja DVD do AVI ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 20 Kwi 2026 9:38 Temat postu: Reklama |
|
|

Oferta TechnoVolt to systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 04 Wrz 2003 1:06 Temat postu: |
|
|
Ace moj drogi , przeciez Awaysys nie sluzy wlasciwie do zmiany stanow, tylko do zmiany statusow opisowych podczas tej zmiany. W tej chwili poprawnie ze wszystkimi protokolami dziala plugin AdvancedAutoAway. _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 04 Wrz 2003 9:17 Temat postu: |
|
|
Tak, wiem ze AwaySys sluzy do zmiany statusow... problem w tym, ze wlaczenie tej wtyczki blokuje u mnie zmiany stanow, M-IM nie zmienia stanu na Away i N/A po zdefiniowanym okresie bezczynnosci, a jeszcze do niedawna nie robila i wszystko bylo jak nalezy. Niemniej jednak przetestuje wtyczke AdvancedAutoAway Dzieki _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
|
| Powrót do góry |
|
 |
St3fan Gaduła

|
Wysłany: 06 Wrz 2003 16:35 Temat postu: |
|
|
| Też miałem drobny problem z AwaySystem'em. Pomogło przeinstalowanie Mirandy do wersji 0.3.1. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 06 Wrz 2003 22:49 Temat postu: |
|
|
Wlasnie wyszla nowa wersja AwaySys, cos tam widze gosc przeprasza za jakies felery  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yeger Gaduła

|
Wysłany: 07 Wrz 2003 20:20 Temat postu: panie test |
|
|
tak miedzy bogiem a prawda to advanced auto away tez do konca dobrze nie chodzi.
Po zaluzmy 60 min mam ustawione rozlaczanie protokołów. To dziala. Przy ruszaniu mysza (wykazywaniu dzialanosci przy kompie) spowrotem laczy protokoly do poprzedniego stanu. Bylo by wszystko ok, gdyby nie to, ze maja ustawione w trayu pokazywanie statusu globalnego, protokoly sie lacza a globalny status zostawia offline.
Nieco to denerwujace.
Ustawien to chyba nie jest wina. Coprawda wyczailem to pare minut temu, ale tam nie ma czegos takiego co moglo by to zmienic. Myle sie??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 08 Wrz 2003 3:28 Temat postu: Re: panie test |
|
|
| yeger napisał: |
[...]
Coprawda wyczailem to pare minut temu, ale tam nie ma czegos takiego co moglo by to zmienic. Myle sie??? |
Ale co Ty chcesz zmienic ? Globalny status, czy ikone w trayu ? Ja mam ustawiona na ICQ i po rozlaczeniu i ponownym polazeniu ICQ, zmienia sie z powrotem na Online. Jednak nie uzywam nigdy takich ustawien, zeby po jakiejs nieaktywnosci protokoly sie rozlaczaly, gdyz tak naprawde niektore (u mnie np. GG) po rozlaczeniu nie lacza sie ponownie. Najlepiej dziala to z ICQ, ale ja ustawiam tryb "Away" po 4 minutach nieaktywnosci, po czym po kolejnych 6 ustawia mi sie "NA" (oczywiscie dla tych, ktore takowy maja). I wtedy wszystko dziala dobrze. _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yeger Gaduła

|
Wysłany: 08 Wrz 2003 15:02 Temat postu: heh |
|
|
heh temat troche dziwny, bo doszedlem juz do tego ze to rss miesza
wkazdym razie obja jest taki, ze przy powrocie do stanu poprzedniego (niewidoczny for example) protokoly sie lacza a ikonka w trayu zostaje offline |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 12 Wrz 2003 14:16 Temat postu: |
|
|
Wlasnie odkrylem cos dziwnego przy kombinacji wtyczek AwaySystem i AdvancedAutoAway. Umiecie usunac sobie opis? Bo ja, jak usuwam, to zawsze wpakowuje mi domyslny (Gone since...). _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 28 Wrz 2003 21:50 Temat postu: |
|
|
Wyszla nowa wersja pluginu AdvancedAutoAway 0.0.0.2 w ktorej zostal poprawiony blad (- Fixed: Jabber/Tlen support.), ale niestety jest gorzej niz bylo, poniewaz nie zmienia stanu z "zaraz wracam" na "niedostepny" po okreslonym czasie i jeszcze dodatkowo, gdy juz zmieni z "dostepny" na "zaraz wracam" nie potrafi zresetowac stanow...... jednym slowem chyba autor nie przetestowal tego lugina albo za malo go testowal.... no coz dalej idzie w odstawke  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 3:04 Temat postu: |
|
|
Hmm... tak se wlasnie gadamy z Testem o advautoaway... wyglada na to ze u mnie nowa wersja jest ok, pluginy przechodza w away (nie wiem jak z n/a, nie sprawdzilem), i wracaja spowrotem. Mam stabilny build Mirandy v0.3.1 (ten ostatni oficjalny) _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 9:29 Temat postu: |
|
|
Nazir, Test: Nie pomaga wyczyszczenie z bazy advautoaway'a? _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 13:42 Temat postu: |
|
|
Niestety nie pomaga, natomiast zezlilem sie, gdyz wrocilem jednak do starszej wersji AdvancedAutoAway i po tych machlojach Tlen/Jabber nie przechodza mi rowniez w Away, a wczesniej przechodzily napewno. I tylko nie wiem czy to wina mieszania z pluginem, czy kompilacji Mirandy 0.3.2. Wrrrrr....
Nie chce mi sie wracac do wczesniejszej Mirci, chyba poczekam na update AdvancedAutoAway... _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 29 Wrz 2003 15:13 Temat postu: |
|
|
Zaktualizowalem dzisiaj Mirande do v0.3.2 i Miranda nie wraca z stanow away i n/a...
PS. Test, Twoje logo to nie ma czegos wspolnego z Amiga???  _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
|
| Powrót do góry |
|
 |
|