Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
moon  VIP

|
Wysłany: 18 Cze 2003 23:20 Temat postu: mStatus i mMWStatus |
|
|
Mozliwosci:
ustawienie dowolnego znaczka (nie graficznego) przy osobach na GG, ktore maja opis;
ustawienie stanu niewidoczny w GG dla osob niedostepnych.
Wtyczka dostepna pod >adresem<.
Autor ten sam co mSMS! Polecam!
PS: Uprzedzajac pytania informuje, ze prace nad innymi protokolami niz GG trwaja... Kiedy bedzie dzialalo i czy bedzie dzialalo - okaze sie  _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Ostatnio zmieniony przez moon dnia 23 Wrz 2003 10:50, w całości zmieniany 4 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 16:17 Temat postu: Reklama |
|
|

Oferta TechnoVolt to systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bialy Gaduła

|
Wysłany: 19 Cze 2003 9:37 Temat postu: |
|
|
Swietne, na to czekalem
Tylko, czy nie mozna by dodawac znaku po nazwie kontaktu? (bo mi sie cale sortowanie psuje ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
QBUS Weteran

|
Wysłany: 19 Cze 2003 10:05 Temat postu: |
|
|
| bialy napisał: |
Swietne, na to czekalem
Tylko, czy nie mozna by dodawac znaku po nazwie kontaktu? (bo mi sie cale sortowanie psuje ) |
Tak samo sortowanie "psuje sie" w oryginalnym GG  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 19 Cze 2003 10:51 Temat postu: |
|
|
| bialy napisał: |
Tylko, czy nie mozna by dodawac znaku po nazwie
kontaktu? (bo mi sie cale sortowanie psuje ) |
To napewno sie nie da - ograniczenia samej Mirandy. Jedyne co moze za jakis czas bedzie mozliwosc ustawienia znaczka po nicku ale to bedzie wymagalo zgrania z SecureIM. _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 19 Cze 2003 11:19 Temat postu: |
|
|
Plug jest calkiem calkiem, ale mam jedna prozbe, dalo by sie moze zrobic opcje aby wylaczyc funkcje dodawania znacznika przed nickiem? Obecenie poprostu wystarcza mi mozliwosci wyciagniecia kogos do stanu inv i nie potrzebuje dodawania znacznika przed kims z opisem, a probujac wymazac znacznik w dalszym ciagu pozostaje spacja. :\
A i moze dalo by sie zrobic jakis Hotkey odpowiedzialny za ukrywanie i pokazywanie tych 'niewidzialnych' kontaktow? Dla fanow TopToolBara mozna by dodac takze przycisk odpowiedzialny za te sama funkcje. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 19 Cze 2003 23:14 Temat postu: |
|
|
| IMO najlepiej byłoby żeby zmieniała ikony na takie z"i". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 20 Cze 2003 12:54 Temat postu: |
|
|
| Zbigniew Banasiak napisał: |
Tak jak pisalem powyżej rysowanie ikon, dodatkowych znaczkow ani zmienianie aktualnej ikony nie wchodzi w gre w aktualnej wersji Mirandy. Nie ma takiej mozliwosci!. _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 20 Cze 2003 13:04 Temat postu: |
|
|
| moon napisał: |
| Zbigniew Banasiak napisał: |
Tak jak pisalem powyżej rysowanie ikon, dodatkowych znaczkow ani zmienianie aktualnej ikony nie wchodzi w gre w aktualnej wersji Mirandy. Nie ma takiej mozliwosci!. |
moon co sie dziwisz tak to juz jest, ze jednemu wystarcza dwa slowa a innemu to i referatu malo  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 21 Cze 2003 10:27 Temat postu: |
|
|
Nowa wersja wtyczki dostepna pod adresem tym co wczesniej...
Mozliwosc wymuszenia statusu niewidoczny dla wszystkich protokolow.
Znaczek przed nickiem dziala tylko dla protokolow z StatusDescr w bazie - wiec chyba tylko GG.
Zmienila sie jej nazwa z mGGStatus na mStatus wiec stara trzeba usunac.... _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 21 Cze 2003 14:23 Temat postu: |
|
|
Fanfastyczna ta nowa wersja, jedyne co mi przychodzi na mysl to ustawienie tego znacznika na koncu. Mozna by np. stworzyc opcje standard i kompatybilna, gdzie jedna byla by odpowiedzialna za znacznik po nicku a druga przed nim (by zachowac kompatybilnosc z SecureIM).
A i moze zrobic troche lepsze odwzorowanie listy kontaktow w opcjach wtyczki? _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dj_shadow Kataryna

|
Wysłany: 21 Cze 2003 19:42 Temat postu: |
|
|
pewnie niemozliwe... ale podkreslenie bylo by dla mnie optymalne _________________ Terroristorganisationen
Euskadi ta Askatasuna |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 21 Cze 2003 19:57 Temat postu: |
|
|
| dj_shadow napisał: |
| pewnie niemozliwe... ale podkreslenie bylo by dla mnie optymalne |
mozesz wstawic znaczek podkreslenia: _ ale pewnie chodzi Ci o podkreslenie calego wyrazu ....kiepsko bo z ta wersja Mirki 0.3 jak narazie jest to niewykonalne.... zreszta jakos dziwnie by to wygladalo  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 21 Cze 2003 23:25 Temat postu: |
|
|
| Nazir napisał: |
zreszta jakos dziwnie by to wygladalo  |
Czemu?
IMHO nieglupi pomysl.. Na tej samej zasadzie osoby z Secure IM moglyby byc pogrubione  _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
obrobkareczna  Weteran

|
Wysłany: 22 Cze 2003 16:16 Temat postu: ale te statystyki :( |
|
|
nono wszystko pieknie ale mam jedno zastrzerzenie.
niestety osoba z opisem i osoba bez opisu to dwie rózne osoby w statystykach. niby szczegól bo nie kazdy uzywa statystyk ale jednak mnie drazni. to tyle nazekania. poza tym plug jest super
uzywam LogStatistics 0.1.0.1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moon  VIP

|
Wysłany: 22 Cze 2003 16:27 Temat postu: Re: ale te statystyki :( |
|
|
| obrobkareczna napisał: |
| niestety osoba z opisem i osoba bez opisu to dwie rózne osoby w statystykach. niby szczegól bo nie kazdy uzywa statystyk ale jednak mnie drazni. to tyle nazekania. poza tym plug jest super |
No to chyba trzeba wybrac ktora wtyczka jest bardziej potrzebna! _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
|
| Powrót do góry |
|
 |
|