Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

mRadio
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Pokaż/schowaj Top Info
Top Info

najistotniejsze informacje z tematu
Arrow Download (wyczka ZIP)
Arrow Download (pakiet instalacyjny)


Arrow mRadio.ini otwarta lista stacji - download
Arrow mRadio.ini otwarta lista stacji - dyskusje
Arrow Ikony statusowe dla mRadio
Arrow Art w Portalu

NOTA:
Do poprawnej pracy korektora graficznego u użytkowników systemów Windows 98 wymagana jest aktualizacja aplikacji DirectX do wersji 8
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Slayto Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 12 Mar 2004
Posty: 12
Skąd: Lublin / Skarżysko
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 21 Sie 2006 20:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie no dzieki za info, sprawdzilem jeszcze raz mradio najnowsze dll'ki sa wszystkie i najwidoczniej zle wpisalem adres w ini bo teraz mi dziala bez problemu Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 27 Wrz 2022 18:42    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 18 Wrz 2006 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla zainteresowanych podaje sposób na wstawienie opisu stacji(granego utworu) do opisu stanu.
Potrzebna jest wtyczka Variables i w opis stanu wpisujemy:
!dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg)

np.:
!dbsetting(<mRadio:http://213.251.190.139:9100>,CList,StatusMsg)

Pozdrawiam.
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 16 Lis 2006 10:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak mi przyszło na myśl...
Miałem potrzebę ostatnio nagrać kawałek audycji z radia. Czy dałoby się to zaaplikować do wtyczki? Może już jest?
Pozdrawiam.
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 12 Kwi 2004
Posty: 1502
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 17 Lis 2006 1:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzyj voice recordera (rejestratod dźwięku) wbudowanego w ms windowsa Smile ktory przechwyci Ci wszystkie dzwieki wydawane Smile

imho lepiej nie laczyc czegos takiego z radiem bo to troche wyjdzie przerost formy nad trescia i mi osobiscie sie takie cos nie podoba Smile
_________________
kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 17 Lis 2006 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm tyle ze voice rec 'pociagnie' to wszystko w analogu (wewn. przekierowanie sygnalu w kosciach karty z przetwornikow D/A -> mixer -> A/D) i juz nie bedzie tak wesolo, poza tym wychwyci rozne 'kwiatki' typu powiadomienia snd z M czy innych IM Wink

zapis czystego strumienia dodatkowo do pliku to nie jest jakis straszny i zasobozerny wyczyn, mozna rownoczesnie zapisywac to co leci do bass.dll na hdd, bedzie to zapewne strumien mp3/aac itd tylko trzeba takiemu czemus nadawac odp. naglowki po zakonczeniu zapisu...

jesli chcemy strumien PCM (wygodniejszy do obrobki przed kompresja) co by sobie go podocinac i skompresowac na taki format jak sami chcemy bez strat jakosci na podwojna kompresje (konwersja np. z AAC na WAV -> MP3) to juz trzeba sie zglosic ale nie do Bankruta tylko do autorow bass.dll, jest jakas uzupelniajaca biblioteka, ktora to realizuje z tego co pamietam Rolling Eyes
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 19 Lis 2006 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W każdym razie może warto o tym pomyśleć... Smile Ja niestety nie dam rady...
Druga sprawa:
Ygrek napisał:
Dla zainteresowanych podaje sposób na wstawienie opisu stacji(granego utworu) do opisu stanu.
Potrzebna jest wtyczka Variables i w opis stanu wpisujemy:
!dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg)

np.:
!dbsetting(<mRadio:http://213.251.190.139:9100>,CList,StatusMsg)

Pozdrawiam.

Czy to Wam działa ?? Ja jakoś nie mogę ustawić.
Pozdrawiam.
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
docent Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 51
Skąd: Korczew
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 19 Lis 2006 22:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Siemion napisał:

Ygrek napisał:
Dla zainteresowanych podaje sposób na wstawienie opisu stacji(granego utworu) do opisu stanu.
Potrzebna jest wtyczka Variables i w opis stanu wpisujemy:
!dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg)

np.:
!dbsetting(<mRadio:http://213.251.190.139:9100>,CList,StatusMsg)

Pozdrawiam.

Czy to Wam działa ?? Ja jakoś nie mogę ustawić.
Pozdrawiam.


U mnie działa, tylko nie za bardzo orientuję się we wtyczce Variables i w związku z tym mam pytanie: Co zrobić, żeby taki opis stanu odświeżał się (zmieniał po każdej zmianie utworu w radiu)?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 06 Gru 2006 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

docent napisał:
Siemion napisał:

Ygrek napisał:
Dla zainteresowanych podaje sposób na wstawienie opisu stacji(granego utworu) do opisu stanu.
Potrzebna jest wtyczka Variables i w opis stanu wpisujemy:
!dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg)

np.:
!dbsetting(<mRadio:http://213.251.190.139:9100>,CList,StatusMsg)

Pozdrawiam.

Czy to Wam działa ?? Ja jakoś nie mogę ustawić.
Pozdrawiam.


U mnie działa, tylko nie za bardzo orientuję się we wtyczce Variables i w związku z tym mam pytanie: Co zrobić, żeby taki opis stanu odświeżał się (zmieniał po każdej zmianie utworu w radiu)?

Czy ktoś może dokładniej wyjaśnić...
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
docent Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 51
Skąd: Korczew
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 07 Gru 2006 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Siemion napisał:
Czy ktoś może dokładniej wyjaśnić...


Chodzi mi o to, że wstawia mi opis ze stacji radiowej z momentu wpisania w mój opis ciągu !dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg) i gdy opis stacji się zmienia mój opis pozostaje taki jaki był. Domyślam się, że należy w Variables ustawić, żeby co jakiś czas na nowo parsował ten ciąg. Ale dokładnie jak to zrobić to nie wiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 08 Gru 2006 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

docent napisał:
Siemion napisał:
Czy ktoś może dokładniej wyjaśnić...


Chodzi mi o to, że wstawia mi opis ze stacji radiowej z momentu wpisania w mój opis ciągu !dbsetting(<mRadio:adres_radia>,CList,StatusMsg) i gdy opis stacji się zmienia mój opis pozostaje taki jaki był. Domyślam się, że należy w Variables ustawić, żeby co jakiś czas na nowo parsował ten ciąg. Ale dokładnie jak to zrobić to nie wiem.

Mi samo wstawianie opisu stanu z radia też nie działa, może ktoś sprecyzuje jak to ustawić?
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 17 Gru 2006 2:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to wychodzi na to, ze mamy calkiem przyzwoita "nagrywarke" do radia Wink

Krzysiek kolejny raz nam pokazuje, ze nie zapomnial o nas Smile

O czym (ja) pisze juz chyba wiekszosc zdazyla sie zorientowac a jesli nie to zapraszam do lektury -> http://miranda-im.pl/index.php?h=168

Po kilkudziesieciuminutowym tescie jestem zadowolony, po prostu puszczam sobie radio, wchodze do opcji mRadio np. z glownego menu i klikam button REC a sciezka elegancko ląduje w folderze mRadio - Streams Smile

Takze wszystkie inne zewnetrzne zapisywarki, te shareware szczegolnie, moga juz spokojnie isc na emeryture Wink

Moze z czasem bedzie opcja wyboru-wskazania dowolnej sciezki lokacji gdzie ma sie odbywac zapis. Kazdy track, czyli od uruchomienia zapisu do jego zatrzymania jest nazywany tak jak kontakt stacji na liscie plus pelny timestamp startu (yyyy-mm-dd hh.mm), moze i ten format bedzie mozna kiedys modyfikowac chocby przez wpis w bazie Wink tym czasem warto pamietac, ze jesli zatrzymamy zapis na krotki czas i ponownie go uruchomimy mieszczac sie w tej samej minucie zegara (RTC) to zapisywany wczesniej track moze zostac nadpisany od nowa poniewaz wystapi on pod ta sama nazwa co zapisywany przed nim zanim nastapilo zatrzymanie. Istnieje tez sytuacja (przy bardzo krotkiej "pauzie"), w ktorej nastapi "append" czyli kontynuacja zapisu mimo wystapienia przerwy Smile

Owocnych eksperymentow z nagrywaniem, moze komus uda sie uzupelnic moje pierwsze spostrzezenia Wink
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Siemion Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 81
Skąd: Toruń

PostWysłany: 17 Gru 2006 3:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Siemion napisał:
Tak mi przyszło na myśl...
Miałem potrzebę ostatnio nagrać kawałek audycji z radia. Czy dałoby się to zaaplikować do wtyczki? Może już jest?
Pozdrawiam.

Ha!
To moja pierwsza prośba na forum odnośnie funkcjonalności wtyczki Smile i proszę, mówisz --> masz Smile
Dzięki wielkie, zabieram się do testowania.
Pozdrawiam.
_________________
Vivere militare est...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 17 Gru 2006 3:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie do szczescia jeszcze tylko sie marzy buttonik REC do toolbara albo malutkie zgrabne okienko wywolywane z gl. menu (opcjonalnie ze wspomnianego toolbara) z mozliwoscia przyczepiania go ontop (always on top) gdzie bylyby buttony: REC, PAUSE (zatrzymanie/kontynuacja zapisu do tego samego pliku), '>>' - next session (nagrywanie na kolejny plik bez potrzeby zatrzymania i wznowienia zapisu) i np. autostop/autonext session after... time/filesize Wink

ale nie ma co sie rozpedzac, przeciez to jest wersja alpha Very Happy

EDIT
jeszcze poki pamietam, zrodzil sie w mojej glowie taki pomysl jak dodanie jeszcze jednego stanu, mianowicie, online oznacza dla danej stacji odtwarzanie, away i dnd informuja o ladowaniu bufora i braku dostepnosci stacji, invis to stan - pause/stop, z kolei mnie chodzi o tzw. play with record Wink czyli mozliwosc dania ikonki online ze znacznikiem (np. pod stanem free for chat), ze stacja jest rejestrowana, w obecnej chwili wiemy o tym tylko zagladajac w duze okno z EQ i vol lub obserwujac folder z trackami Smile

jeszcze taki pomysl aby opcje record dodawac do podrecznego menu kontaktu kiedy stacja jest odtwarzana Wink

no i ostatni pomysl to juz wodotrysk, czyli record time counter, gdzies w oknie z EQ np. Very Happy

ciekawe czy ktos wymysli cos jeszcze do stuningowania ficzerow tej wtyki Wink

dobrej nocy wszystkim Smile
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
REXus Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 559
Skąd: Żelistrzewo
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 17 Gru 2006 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko fajnie, ale w tej wersji jest jedna wada, której nie było w poprzedniej. Mianowicie, gdy stacja nie dostarcza informacji o granym utworze (np. AntyRadio), poprzednia wersja nie wstawiała opisu na listę (i chyba prawidłowo), ta natomiast pokazuje ";StreamUrl=";.
_________________
Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 3342
Skąd: PL/state: lubuskie
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 19 Gru 2006 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DJ Lotos napisał:
[...]
tym czasem warto pamietac, ze jesli zatrzymamy zapis na krotki czas i ponownie go uruchomimy mieszczac sie w tej samej minucie zegara (RTC) to zapisywany wczesniej track moze zostac nadpisany od nowa poniewaz wystapi on pod ta sama nazwa co zapisywany przed nim zanim nastapilo zatrzymanie.
[...]

jakby ktos nie zauwazyl to w build-zie z 17-Gru-2006 14:57 problem zostal rozwiazany poprzez rozszerzenie timestamp-u do jednostek sekundowych Wink

a jak tam miewa sie ";StreamUrl="; to tez wypadaloby zbadac, ja akurat nie posiadam bezopisowych stacji na swojej liscie, w sumie ten opis moznaby tez wykorzystywac do nazywania sesji Rolling Eyes Wink
_________________
Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... Wink A. Einstein

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Następny
Strona 12 z 14

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor