Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
phranzee Gaduła

|
Wysłany: 19 Maj 2003 23:31 Temat postu: Last seen, yamn, yawn, ttt, jabber, atomic |
|
|
witam.
last seen - uzywa ktos ? dziala tylko dla icq - da sie przystosowac dla innych ?
yamn - da sie wylaczyc okno z tematami maili - tzn zeby plug tylko dawal popupa i migal ikonka ? przydaloby sie zeby: prawy na plug - dismiss, lewy - odpalenie mailreadera
yawn+foobar - zawsze doklejane "0. " przed tytulem, config dobry. moze inny plug dla samego fb ?
tic tac toe - nie dziala jak nconvers jest bez titlebar ?
jabber - nie dziala wyszukiwanie ? zawsze znajduje jedna osobe, niezaleznie jakich smieci bym nie wpisal
atomic - da sie wylaczyc okienko "could not..." bo blokuje mirade ?
hmm wiekszosc open source, mozna podzialac w zasadzie w kilku przypadkach tylko zakomentowac linijke
| Kod: |
atomic.dll, ver: 0.6.0.0
gamerstatus.dll, ver: 0.0.1.2
gg.dll, ver: 0.0.1.6
icq.dll, ver: 0.3.0.0
jabber.dll, ver: 0.1.1.0
nconvers.dll, ver: 0.99.9.80
neweventnotify.dll, ver: 0.0.4.0
nhistory.dll, ver: 1.0.0.1
notifyanything.dll, ver: 0.0.2.6
popup.dll, ver: 1.0.1.9
rss.dll, ver: 0.0.1.2
seenplugin.dll, ver: 4.1.6.2
semsms.dll, ver: 0.0.0.1
tipinfo.dll, ver: 2.1.0.0
uptime.dll, ver: 0.1.1.0
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.1.3.5
wunderground.dll, ver: 0.2.3.5
yawn.dll, ver: 1.0.1.0
|
ps. sorry za zagmatwany topic
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 15:36 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt oferuje energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 20 Maj 2003 0:04 Temat postu: |
|
|
Ze tak spytam, co to jest yawn i czemu to do foobara uzywasz ? Czyzby nie dzialal u Ciebie doskonaly plugin abesusa, ktory wlasnie specjalnie do foobara jest napisany ?
http://miranda-im.pl/viewtopic.php?t=438
plugin tu: http://www.foo-miranda.emdej.com
YAMN - nie wiem jak aktualna wersja, przestalem go uzywac, bo przedostani build byl niezle skopany i uszkodzil mi baze Mirci, natomiast we wczesniejszej jak najbardziej wyswietlal tylko popupa i/lub ikonke w trayu.
Jabber - wyszukiwanie dziala u mnie prawidlowo, tyle ze serwer jabber.gda.pl wylega co chwile.
ATOMIC - cholercia nigdy takiego okienka nie zauwazylem, przy jakiej okazji sie pojawia ?
TIC TAC TOE - szkoda gadac...
Last Seen - zaprzestano rozwijac ten plugin na rzecz contactsex, sciagnij go - dziala w wiekszosci przypadkow poprawnie _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phranzee Gaduła

|
Wysłany: 20 Maj 2003 6:54 Temat postu: |
|
|
topic znam, czytalem... tylko szybciutko teraz juz dziala i to bardzo dobrze
| Test napisał: |
| YAMN - nie wiem jak aktualna wersja, przestalem go uzywac, bo przedostani build byl niezle skopany i uszkodzil mi baze Mirci, natomiast we wczesniejszej jak najbardziej wyswietlal tylko popupa i/lub ikonke w trayu. |
sciagnalem kilka starych ale dla ustawionego popup+tray notification wywala mi to okienko z mailami sam popup dziala ok, tylko ze... znika
| Jabber - wyszukiwanie dziala u mnie prawidlowo, tyle ze serwer jabber.gda.pl wylega co chwile. |
zmienilem na jabber.gda.pl i nadal wyswietla w kazdym polu "<not specified>", moze padniety, wczoraj nie moglem sie na niego zalogowac to przenioslem sie na chrome.pl. jak szukam po nicku i innych to po prostu wisi
| ATOMIC - cholercia nigdy takiego okienka nie zauwazylem, przy jakiej okazji sie pojawia ? |
przy niemoznosci polaczenia sie z serwerem, a u mnie o to latwo - duuze obciazenie lacza
| TIC TAC TOE - szkoda gadac... |
wiem... ale na mirci to chyba jedyna gra
| Last Seen - zaprzestano rozwijac ten plugin na rzecz contactsex, sciagnij go - dziala w wiekszosci przypadkow poprawnie |
juz sciagniety, szkoda ze teraz 0 normalnych kontaktow na liscie, ale dla weather i rss dziala
dzieki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 20 Maj 2003 18:22 Temat postu: |
|
|
| phranzee napisał: |
[...]
sam popup dziala ok, tylko ze... znika |
hmm...no co Ty - tak dziala popup przeciez, albo ja nie bardzo wiem, co masz na mysli (to bardziej prawdopodobne)
przy niemoznosci polaczenia sie z serwerem, a u mnie o to latwo - duuze obciazenie lacza |
Moze wpisz jakies blizsze serwery, oto moje kolejno:
vega.cbk.poznan.pl
ntp.certum.pl
ntp1.gbg.netnod.se
swisstime.ethz.ch
time.nist.gov
Nigdy jeszcze nie udalo mi sie zaobserwowac takiego okienka, przy czym mam WYLACZONA opcje synchronizacji przy starcie.
wiem... ale na mirci to chyba jedyna gra |
Wybacz, ale na mojej komorce ta gra wyglada juz o niebo lepiej
juz sciagniety, szkoda ze teraz 0 normalnych kontaktow na liscie, ale dla weather i rss dziala |
Yyyyy, a jakie to sa nienormalne kontakty ? _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phranzee Gaduła

|
Wysłany: 20 Maj 2003 19:20 Temat postu: |
|
|
[quote="Test"]
[...]
sam popup dziala ok, tylko ze... znika
hmm...no co Ty - tak dziala popup przeciez, albo ja nie bardzo wiem, co masz na mysli (to bardziej prawdopodobne) |
chodzi o to, ze jak nie bede 24/7 przy ekranie to popup sie zawieruszy i go nie zobacze w yamn nie mozna ustawic zeby popup nie znikal. ikonka standardowo nie znika, ale jak na nia klikne to sie pojawia okienko z tematami, czego nie chce
przy niemoznosci polaczenia sie z serwerem, a u mnie o to latwo - duuze obciazenie lacza |
Moze wpisz jakies blizsze serwery, oto moje kolejno:
vega.cbk.poznan.pl
ntp.certum.pl
ntp1.gbg.netnod.se
swisstime.ethz.ch
time.nist.gov
Nigdy jeszcze nie udalo mi sie zaobserwowac takiego okienka, przy czym mam WYLACZONA opcje synchronizacji przy starcie. |
zalatwione wpisalem ip zamiast dnsow, na razie dziala ok, wylaczylem przy starcie
wiem... ale na mirci to chyba jedyna gra |
Wybacz, ale na mojej komorce ta gra wyglada juz o niebo lepiej |
wiem wiem
juz sciagniety, szkoda ze teraz 0 normalnych kontaktow na liscie, ale dla weather i rss dziala |
Yyyyy, a jakie to sa nienormalne kontakty ? |
wiem, glupio zabrzmialo, chodzilo mi o kontakty z ktorymi da rade pogadac i ktore same zmieniaja swoj status  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 20 Maj 2003 19:33 Temat postu: |
|
|
Faktycznie jest jak mowisz, niektore pluginy maja mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania popupa, ale niestety YAMN jeszcze nie ,moze w kolejnej wersji, skrobnij maila do niego, a noz wezmie to pod uwage... _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phranzee Gaduła

|
Wysłany: 20 Maj 2003 19:41 Temat postu: |
|
|
Faktycznie jest jak mowisz, niektore pluginy maja mozliwosc ustawienia czasu wyswietlania popupa, ale niestety YAMN jeszcze nie ,moze w kolejnej wersji, skrobnij maila do niego, a noz wezmie to pod uwage... |
to od razu by sie przydalo, zeby plug do foobara mial mozliwosc zmiany portu zgadnij co mam jak kolega sie dowiedzial o otwartym udp 12001 ? trzeba by go na firewallu przyblokowac. hmm maila moze napisze... jak mi sie bedzie chcialo  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 20 Maj 2003 19:48 Temat postu: |
|
|
to od razu by sie przydalo, zeby plug do foobara mial mozliwosc zmiany portu zgadnij co mam jak kolega sie dowiedzial o otwartym udp 12001 ? trzeba by go na firewallu przyblokowac. hmm maila moze napisze... jak mi sie bedzie chcialo  |
No mysle, ze masz wesole popupy w stylu "Hej koles, co tam sluchasz na tym goopim foobarze" ,albo tez "l: root, p: root"
No coz, taka jest cena otwartego portu, ale rzeczywiscie mozesz to przyblokowac na firewallu, pod warunkiem, ze jest intelygentny  _________________ < Test > |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phranzee Gaduła

|
Wysłany: 20 Maj 2003 19:57 Temat postu: |
|
|
No mysle, ze masz wesole popupy w stylu "Hej koles, co tam sluchasz na tym goopim foobarze" ,albo tez "l: root, p: root"
No coz, taka jest cena otwartego portu, ale rzeczywiscie mozesz to przyblokowac na firewallu, pod warunkiem, ze jest intelygentny  |
cos chyba w ZAPie nie mozna przyblokowac konkretnego portu dla konkretnej klasy. no nic, przynajmniej jest wesolo o ile nie da flooda
// wiem.... uzywam zapa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|