Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Problem z historia, GG 0.0.1.4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jimmy
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 07 Kwi 2003 22:28    Temat postu: Problem z historia, GG 0.0.1.4 Odpowiedz z cytatem

dzien dobry,
chrzani mi sie historia, wiadomosci zamiast pokazywac sie jedna pod druga w kolejnosci wysylania grupuja sie wg. nadawcow.

obrazek: http://www.icpnet.pl/~gringo/gg.gif

mysle ze wiadomo o co chodzi Suspect ma ktos jakis pomysl?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot

PostWysłany: 19 Kwi 2026 21:28    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Jimmy
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 08 Kwi 2003 0:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra, juz chyba wydedukowalem o co chodzi: zegar mam zawsze 10 minut do przodu a wiadomosci sie sortuja wg. czasu.

wiec mam prosbe do autora aby zmienil to tak zeby byl brany po uwage tylko moj czas systemowy a nie moj dla wiadomosci wychodzacych a innych ludzi dla przychodzacych. dziekuje Suspect
Powrót do góry
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 08 Kwi 2003 0:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jimmy napisał:
wiec mam prosbe do autora aby zmienil to tak zeby byl brany po uwage tylko moj czas systemowy a nie moj dla wiadomosci wychodzacych a innych ludzi dla przychodzacych. dziekuje Suspect

hhmmmm... rozumiem ze to prosba do autora wtyczki historii ktorej uzywasz...
Jesli tak to chyba tego nie przeczyta... Mr. Green

Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 08 Kwi 2003 0:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raczej nie historii a okna dialogowego Mirandy, tudziez plugina protokolu na ktorym to sie odbywalo. Wydaje mi sie jednak ze to ta pierwsza opcja (choc drugiej nie wykluczam), gdyz gadajac z kumplem przez Jabber'a gdy on wysyla mi wiadomosc a ja jestem offline to ta wiadomosc przychodzi do mnie o godzine wczesniej. Sprawdzilem to przed chwila z dwoma kontaktami na J i dziala to identycznie, ICQ nie ma zadnych problemow, ale GG to juz jest poezja. Nie wiem jak to wyglada na orginalnym kliencie ale tutaj wiadomosci poprostu znikla, nie doszla absolutnie. Wiec moze to jednak ta druga mozliwosc?

Poprawka: OnO nie masz sie co martwic bo orginalny klient nie lepszy. Ja nie rozumiem jak ten protokol moze byc tak idiotyczny, zeby pozwalac wysylac wiadomosci offline i zeby one nie dochodzily. No chyba ze to taki wieczor jakis gorszy jest, ale watpie. Wersje mam chyba najnowsza i testowalem to z modulem PowerGG na dwoch klientach. :\
OnO Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

PostWysłany: 08 Kwi 2003 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kod:
        // Received message
        if (e->type == GG_EVENT_MSG)
        {
         // This is CTCP request
         if ((e->event.msg.msgclass & GG_CLASS_CTCP))
         {
            gg_dccconnect(e->event.msg.sender);
         }
         else
         {
            time_t t = time(NULL);
            ccs.szProtoService = PSR_MESSAGE;
            ccs.hContact = gg_getcontact(e->event.msg.sender, 1, 0, NULL);
            ccs.wParam = 0;
            ccs.lParam = (LPARAM) & pre;
            pre.flags = 0;
            pre.timestamp = e->event.msg.time > t ? t : e->event.msg.time;
            pre.szMessage = e->event.msg.message;
            pre.lParam = 0;
            CallService(MS_PROTO_CHAINRECV, 0, (LPARAM) &ccs);
         }
        }

Tak wygląda kod przy przychodzącej wiadomości... a więc nigdy nie pojawi się wiadomość z relatywnej do zegara komputera przyszłości. Jeśli natomiast timestamp wiadomości jest wcześniejszy to użyje tego timestampa -> czyli czasu z serwera GG. A po ludzku mówiąc to nie jest wina mojej wtyki, no chyba że zegar chodzi Ci do tyłu Laughing

Pozdro,
Powrót do góry
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 08 Kwi 2003 0:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OnO a czy uzywasz na codzien Jabber'a? W sensie czy moglbys sprawdzic jak to jest z tym dochodzeniem wiadomosci do ludzi ktorzy sa offline? Moze to jest uzaleznione od serwera (testowalem atman <-> atman i jabber.org <-> atman) ale to troche dziwnie tak.
Jimmy
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 08 Kwi 2003 1:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OnO napisał:
Tak wygląda kod przy przychodzącej wiadomości... a więc nigdy nie pojawi się wiadomość z relatywnej do zegara komputera przyszłości. Jeśli natomiast timestamp wiadomości jest wcześniejszy to użyje tego timestampa -> czyli czasu z serwera GG. A po ludzku mówiąc to nie jest wina mojej wtyki, no chyba że zegar chodzi Ci do tyłu Laughing

hmm, no to jak wyjasnisz to:

http://www.icpnet.pl/~gringo/gg2.gif

te wiadomosci byly pisane w tym samym czasie

moje wiadomosci maja godzine mojego zegara systemowego (ktory sie spieszy o ~8 minut), natomiast el pszczoly jakiegos innego i przez to sie tak bezsensownie sortuja. jak cofne u siebie godzine o ~8 minut to jest git.

edit: aha, dodam jeszcze ze na icq i gg blabla (ta ostatnia beta) sie takie cyrki nie dzieja. Smile
Powrót do góry
Admin
Admin

PostWysłany: 08 Kwi 2003 2:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha... zakumałem.. coś z moją logiką jest nie tak.
Wiadomości od El Pszczoły dochodzą z zegarem GG.. a od Ciebie wychodzą z Twoim śpieszącym... stąd ta kaszana.
Problem w tym, że nie mogę stampować wiadomości przychodzących z Twoim aktualnym zegarem jeśli wiadomośc ma czas wcześniejszy... a dlaczego ?
A dlatego, że użytkownik nie dowie się wtedy kiedy ktoś mu coś wysłał.. jeśli to było wysłane przedtem, np zanim sie połączył z GG.

Nie potrafię Ci więc za bardzo poradzić Sad((
A może grono forumowiczów ma jakąś propozycje co zrobić z tym fantem???
Powrót do góry
Jimmy
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 08 Kwi 2003 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OnO napisał:
Problem w tym, że nie mogę stampować wiadomości przychodzących z Twoim aktualnym zegarem jeśli wiadomośc ma czas wcześniejszy... a dlaczego ?
A dlatego, że użytkownik nie dowie się wtedy kiedy ktoś mu coś wysłał.. jeśli to było wysłane przedtem, np zanim sie połączył z GG.

hm, a nie mozesz dodac jakiejs opcji (domyslnie wylaczonej Smile) w stylu 'stampuj wiadomosci zegarem systemowym'?
Powrót do góry
andre Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 08 Kwi 2003 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po wyslaniu wiadomosci wtyczka czeka na potwierdzenie od serwera gg, ze wiadomosc doszla, prawda? nie moznaby przy okazji sciagac timestamp'ow swoich wiadomosci od serwera? krotko mowiac, nawet jesli mialbym zegar spieszacy sie o te 8 minut, to w oknie rozmowy widzialbym wiadomosci poukladane prawidlowo, ale z czasem serwera GG.
Admin
Admin

PostWysłany: 08 Kwi 2003 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

andre napisał:
po wyslaniu wiadomosci wtyczka czeka na potwierdzenie od serwera gg, ze wiadomosc doszla, prawda? nie moznaby przy okazji sciagac timestamp'ow swoich wiadomosci od serwera? krotko mowiac, nawet jesli mialbym zegar spieszacy sie o te 8 minut, to w oknie rozmowy widzialbym wiadomosci poukladane prawidlowo, ale z czasem serwera GG.

No nie bardzo bo wiadomość jest wyświetlana/dodawana do listy w momencie wysyłania jej... przy odbieraniu ACK-a tylko ustawiam jej status na potwierdzony..
No nie wiem.. postaram się coś wykombinować w każdym razie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: