Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy chcesz aby wtyczka chat.dll zastapila mucc.dll i byla uzywana do obslugi czatow i konferencji tlenowych ? |
| Tak |
|
68% |
[ 24 ] |
| Nie |
|
31% |
[ 11 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 35 |
|
| Autor |
Wiadomość |
TheLeech  Developer

Dołączył: 30 Cze 2004 Posty: 422 Skąd: Kraków Wiek: 50 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 9:53 Temat postu: [Ankieta] tlen + chat.dll |
|
|
Pytanie skierowane jest do wszystkich majacych juz pewne doswiadczenie z wtyczkami chat.dll i mucc.dll. Zastanowcie sie biorac pod uwage wszystkie zalety (jednolity interface, wiecej opcji) i wady (czesc funkcjonalnosci, ktorej chat.dll nie obsluguje po prostu zniknie) i wybierzcie wariant, ktory Waszym zdaniem jest lepszy. _________________ 'O Lord, bless this Thy hand grenade that, with it,
Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits in Thy mercy.' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 17:46 Temat postu: Reklama |
|
|

W ofercie TechnoVolt profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 14:35 Temat postu: |
|
|
Rozszerzać możliwości chat.dll zawsze można, łatwiej będzie ujednolicić interfejs stosując ichnią wtyczkę niż próbując ich przekabacić na mucc którego jak znam życie raczej nie będzie nawet czasu aktualizować czy zmieniać. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 15:18 Temat postu: |
|
|
jesli mialoby sie utracic obsluge IEView, ciekawy interface w pelni obslugujacy wszystkie ficzery (jak dotychczas) zwiazane z tlen chat-s to ja wybieram mucc.dll
chyba, ze tlen.dll posiadalby wspolprace z obiema wtykami  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TheLeech  Developer

Dołączył: 30 Cze 2004 Posty: 422 Skąd: Kraków Wiek: 50 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 15:35 Temat postu: |
|
|
zasadniczym problemem bedzie chyba prawidlowa obsluga czcionek uzywanych przez poszczegolnych uzytkownikow. ponadto na pewno przez jakis (dluzszy) czas pozostana 2 wtyczki - chat.dll nie obsluguje takich rzeczy jak wybor pokoju, zarzadanie uzytkownikami, pokojami itd., wiec wiekszosc GUI (poza samym okienkiem rozmowy) pozostanie w mucc.dll. moze kiedys w (odleglej) przyszlosci polaczone to zostanie z tlen.dll, chociaz mnie sie ten pomysl nie podoba.
Obsluga IEView bedzie, podobnie jak zakladki, ktore (zrobione w sposob wzbudzajacy pewne obawy) sa aktualnie dodawane do chat.dll.
EDIT:
Czyli summa summarum bylyby 3 wtyki potrzebne do obslugi czatow w tlenie: tlen.dll, tlen_chat.dll i chat.dll. _________________ 'O Lord, bless this Thy hand grenade that, with it,
Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits in Thy mercy.'
Ostatnio zmieniony przez TheLeech dnia 27 Kwi 2005 16:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 41 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 15:53 Temat postu: |
|
|
Jestem na tak byle sie w nim zakładki pojawiły  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 16:50 Temat postu: |
|
|
| Ja jestem za tym żeby MUCC zastąpił chata wszędzie gdzie się da. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
weedman  Gaduła

|
Wysłany: 27 Kwi 2005 18:15 Temat postu: |
|
|
| Tak, pod warunkiem że chat zostanie uzupełniony o funkcjonalność z mucc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 18:39 Temat postu: |
|
|
| po co chata uzupelniac skoro mucc mialby go zastapic? Chat jest z natury ograniczony. BTW mozna by do MUCCa dodac obsluge API Chata i po klopocie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
WickoO (NaX)  Gaduła

Punktów karnych: 9000
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 19:57 Temat postu: |
|
|
nie no ludzie, po co motac skoro mucc jest taki dobry?  _________________ jaką ja miałem choinkę? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 27 Kwi 2005 23:40 Temat postu: |
|
|
| NaX napisał: |
| nie no ludzie, po co motac skoro mucc jest taki dobry? :/ |
Po to żeby ujednolicić interfejs Mirandy, żebyś chcąc mieć konferencje (czy jak to nazwiesz) potrzebował ściągnąć tylko jedną wtyczkę a nie 12, dla każdego protokołu z osobna. Po to żeby pracować nad jednym wtykiem w kilka osób a nie zabawiać się w każdy sobie dłubie gdzieś coś na boku... tak ja to widzę. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nowotny VIP

|
Wysłany: 28 Kwi 2005 0:15 Temat postu: |
|
|
| Hmm... skoro IRC, GG, Jabber, MSN i AIM chyba też używają chata to myślę że nie ma co na siłę forsować mucca a jedynie zostawić go jako miłą alternatywę... chociaż też nie wiem czy jest sens, czas i możliwości rozwijać support dla dwóch wtyczek jednocześnie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|