Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dj_shadow Kataryna

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: |
|
|
o ile dobrze zrozumialem twoj problem z kontaktami to problem lezy u podnorza clist_mw... _________________ Terroristorganisationen
Euskadi ta Askatasuna |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 16:45 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekQ  Pierdoła

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
|
Uprzedzajac pytania zwiazane z konferencjami w GG.dll 0.0.2.7 male info:
Aby korzystac z konferencji musza zostac spelnione cztery warunki: Mirka 0.4 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.2.0.2 i nie zapomnijcie o wyłączeniu Ignoruj wiadomości konferencyjne... w M->Opcje->Gadu-Gadu
Zakladanie konferencji:
M->Opcje->Gadu-Gadu->Utworz konferencje...
wybieramy osoby z listy, przynajmniej dwie i naciskamy Utworz
zakladany jest tymczasowy kontakt #Konferencje w grupie IRC dokladnie tam gdzie sa kontakty i kanaly z IRC'a
jesli zostalismy zaproszeni do konferencji to zostanie utworzny kontakt z nazwa osoby ktora nas zaprosila np. #Kowalski
Okienko konferencji:
dwuklik na konferencji powoduje otwarcie okienka chat.dll
mamy mozliwosc otwarcia prywatnego okienka pod prawoklik na kontakcie i wybraniu Wiadomosc
Opuszczenie konferencji:
przez usuniecie kontaktu konferencji #Konferencje lub innego np. #Kowalski
przeladowanie Mirandy powoduje usuniecie kontaktu konferencji poniewaz jest on tymczasowy, wiec mozemy z nim nic nie robic
Uwagi:
zmienic nazwe grupy do ktorej zakladane sa konferencje, kontakty oraz kanaly z IRC'a mozesz w M->Opcje->Zdarzenia->Chat
jesli ktos zaprosil nas do konferencji z osobami, ktorych nie znamy zostana one tymczasowo dodane na liste kontaktow do ponownego uruchomienia Mirandy, wiec sie nie przestraszyc jak jakies nowe osoby sie pojawia
powodzenia,
Nazir _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sentinel  Stukacz

|
|
|
ech, niestety - sprawdziłem też z releasem z http://files.miranda-im.org/testing/ i wciąż to samo. nie odświeża mi stanu kontaktów, które się połączą/rozłączą dopóki sam nie rozłączę się z siecią gg. wklejam listę wszystkich wykorzystywanych pluginów (używam od dawna, zero problemów), może któreś się gryzą a nie wiem...
| Cytat: |
Miranda IM version: 0.4 alpha
Build time: 14:47:15 of 21/12/2004
Nightly: Yes
Active Plugins:
aim.dll, ver: 1.0.9.6
atomic.dll, ver: 0.6.0.0
chat.dll, ver: 0.2.0.2
clist_mw.dll, ver: 0.3.4.1
contactvisibility.dll, ver: 0.1.0.0
copyip.dll, ver: 0.0.0.3
dbx_3x.dll, ver: 0.3.4.1
gg.dll, ver: 0.0.2.7
gghis.dll, ver: 0.0.3.1
ggnewstatusnotfiy.dll, ver: 0.0.0.1
historypp.dll, ver: 1.4.0.0
httpserver.dll, ver: 0.1.1.2
icq.dll, ver: 0.3.3.2
irc.dll, ver: 0.5.0.3
jabber.dll, ver: 0.1.1.8
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
mphantomuser.dll, ver: 0.3.4.0
msms.dll, ver: 0.0.6.3
msn.dll, ver: 0.1.7.9
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.4
mtv.dll, ver: 0.0.1.8
newnr.dll, ver: 0.0.4.2
popup.dll, ver: 2.0.3.8
rss.dll, ver: 0.0.3.3
startupstatus.dll, ver: 0.0.1.3
systemstatus.dll, ver: 0.2.0.0
tabsrmm.dll, ver: 0.0.9.3
tlen.dll, ver: 1.0.5.6
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2
weather.dll, ver: 0.3.4.4
yahoo.dll, ver: 0.3.0.1 |
próbowałem już wszystkiego, łącznie z świeżymi instalkami (z forum), wciąż to samo. dziwne, miranda zawsze działała mi perfekcyjnie - może to coś z połączeniem, serwerami gg? odnośnie sugestii, jakoby winny był clist_mw - to samo mam niestety na starszych wersjach mirandy, nie wykorzystujących clist. na serio nikt się z tym nie spotkał? może spróbujcie po kilkunastu minutach od połaczenia rozłączyć i połączyć się ponownie sprawdzając ilosć dostępnych kontaktów? u mnie różnice dochodzą do kilkunastu po takim zabiegu. dodam, iż samych kontaktów z gg mam ponad setkę (naprawdę potrzebnych kontaktów, praca), być może więc problem dotyczy tylko tak rozbudowanych list?
Ostatnio zmieniony przez Sentinel dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OnO  Admin

|
|
|
Błąd poprawiony : Rilejs 2004.12.29 13:58 _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
skupi  Gaduła

|
|
|
nie wiem czego to moze byc problem, ale znajnowsza nightly i nowym GG 0.2.7 pojawil sie maly problem, z 0.2.6 tego nie ma, a crash report pisze, ze winowajca jest GG.dll, wiec pisze w tym topicu. Z teg co wiem, na kanale mirci na quakenet Nazir takze opisywal ten problem.
Przy rozlaczania jakiegos kanalu irc
lub przechodzeniu w stan offline dla wtyczki IRC
lub przy wychodzeniu w mirandy
mamy blad windowsa i zamkniecie mirci
| CrashReport napisał: |
Miranda crashed on Wednesday, 29 Dec 2004 at 13:54:58.
===============================================================
D:skupiMiranda IMmiranda32.exe caused an Access Violation.
Location 00eb9283 in module D:skupiMiranda IMPluginsgg.dll.
Reading from location 00000000.
Registers:
-------------------------------------------------------------------------------
eax=010ce0b0 ebx=00000000 ecx=010ce0b0 edx=00eda690 esi=0012f1f0 edi=0012f200
eip=00eb9283 esp=0012f110 ebp=0012f118 iopl=0 nv up ei pl nz na po nc
cs=001b ss=0023 ds=0023 es=0023 fs=003b gs=0000 efl=00010206
Address Module Comp Symbol
---------- ---------------------------------------------------- ------ ------------------
00EB9283 D:skupiMiranda IMPluginsgg.dll unkn Unload
00EC046E D:skupiMiranda IMPluginsgg.dll unkn Unload |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OnO  Admin

|
|
|
| Sentinel napisał: |
| zastosowałem się do nowych wskazówek, ale niestety - problem wciąż aktualny. upewniłem się przed chwilą: 2:25, dwadzieścia osób online, rozłaczam, łączę... oczywiście wszyscy już dawno offline/away. czy ktoś z dłuższą listą kontaktów mógły to potwierdzić? może warto nowy topic założyć...? |
Czy w org. kliencie jest to samo !? czy wszystko działa OK?
Może to wina konfiguracji sieci, firewalla który blokuje pakiety od serwera GG i w ten sposób nie przychodzą Ci powiadomienia o zmianie stanu kontaktów.
Można by się jeszcze pokusić o wygenerowanie jakiegoś loga z ggdebug.dll.
Pozdrawiam,
* ostatnia uwaga wprowadzona 29 Kwi 2005 15:02 przez OnO
_________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz"
Ostatnio zmieniony przez OnO dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 4 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
|
|
spoko, troche mi sie rozjasnilo
no nic, pozyjemy, zobaczymy jak to dalej bedzie
dzieki za info _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
|
Mirka 0.3.3.1 + GG.dll 0.0.2.7 jest oki ale brak konferencji
Mirka 0.3.3.1 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.1.0.5 jest oki ale brak konferencji
Mirka 0.3.3.1 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.2.0.2 kosmos ale to wina niekompatybilnosci Mirki + chat.dll
Mirka 0.4 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.2.0.2 oki i mamy konferencje
wiec jak narazie osoba ktora chce miec GG z konferencjami a nie wie co i jak to sciaga testowa wersje RC naszej instalki (Stand lub Full) http://miranda-im.pl/download/RC i instaluje tylko pamietajcie o kopi profilu bo w dalszym ciagu to jest wersja testowa  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Ostatnio zmieniony przez Nazir dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 5 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

|
|
|
tak sie zastanawiam czy nie byloby latwiej skorzystac z mucc.dll by theleech dolaczanego do tlen.dll zamiast chat.dll?
nawet mniej wazy, nie wiem jakie w nich mechanizmy rzadza i jak dalece jest podzielona obsluga miedzy tlen.dll i mucc.dll, tzn. co wykonuje jakie funkcje:
- konwersacja std. -> tlen.dll
- obsluga konwers. room -> mucc.dll
- obsluga/listowanie pokoi tlen.pl, zakladanie pokoi, rezerwacja nickow itd ->
o ile tym ostatnim zajmuje sie tlen.dll to bez problemu mozna by go (mucc.dll) zastosowac do konferencji gg.dll oczywiscie teoretycznie
bynajmniej dla mnie sytuacja wydaje sie byc troche dziwna, ze swojej strony proponowalbym bardziej rozwojowe rozwiazanie polegajace na wykorzystaniu wspolnie jednego pluga i rowniez wspolnie jego dopracowywania, jesli sie gdzies myle to prosze autorow o wyprowadzenie mnie z bledu
chodzi mi o to, ze, jak wiadomo tlen.dll to zmodyfikowany jabber.dll, przy najmniej bazujacy na wiekszosci mechanizmow i kodzie z tego pluga
mucc.dll to nic innego jak tez czesc kodu oddzielonego od tlen.dll z wczesniejszych wersji z obsluga chat a tym samym kawalek jabber.dll obslugujacy konferencje jabberowe...
o ile w tlenie mucc.dll zajmuje sie rowniez spreparowana obsluga tych wszystkich udziwnien dla chat (pokoje w hierarchii a nie jeden poziom jak jabber, rezerwacja nickow itd.) to mozna by to przeniesc z mucc.dll do tlen.dll lub tez do calkiem osobnego pluga (np. tlen_chat_service.dll) a mucc.dll zajmowalby sie wylacznie obsluga golych rozmow, przesylem i wyswietlaniem mesgow, listowaniem userow, zarzadzaniem roomem kierowanym albo do tlen.dll (tlen_chat_service.dll) albo do gg.dll
w ten sposob mozna by rozwijac okno chat-ow dla obu plugow (obsluga emotow, obrazki, formatowanie txt)
inne korzysci plynace z tego to:
- duzo mniejsza waga pluga (niz chat.dll)
- czesciej wybierane sa protokoly tlen i gg tym samym mialy by wspolny plug konferencyjny (irc rzadziej jest instalowany) - tak musialby by byc 2 osobne
- brak koniecznosci stosowania M 0.4
- wieksza stabilnosc (mniej bugow niz w chat.dll)
- lokalna wspolpraca
takze ze swojej strony tak to widze i w sumie nie spodziewalem sie takiego obrotu sprawy jak obecny
jednak jeszcze nic straconego, to tylko kwestia dogadania sie
pozdr _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Ostatnio zmieniony przez DJ Lotos dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TheLeech  Developer

Dołączył: 30 Cze 2004 Posty: 422 Skąd: Kraków Wiek: 50 lat(a)
|
|
|
| DJ Lotos napisał: |
jesli sie gdzies myle to prosze autorow o wyprowadzenie mnie z bledu  |
oki
| mucc.dll to nic innego jak tez czesc kodu oddzielonego od tlen.dll z wczesniejszych wersji z obsluga chat a tym samym kawalek jabber.dll obslugujacy konferencje jabberowe... |
niezupelnie - plugin ma jakies 5% kodu wspolnego z konferencjami jabberowymi, reszta napisana jest juz w C++ przeze mnie...
| o ile w tlenie mucc.dll zajmuje sie rowniez spreparowana obsluga tych wszystkich udziwnien dla chat (pokoje w hierarchii a nie jeden poziom jak jabber, rezerwacja nickow itd.) to mozna by to przeniesc z mucc.dll do tlen.dll lub tez do calkiem osobnego pluga (np. tlen_chat_service.dll) a mucc.dll zajmowalby sie wylacznie obsluga golych rozmow, przesylem i wyswietlaniem mesgow, listowaniem userow, zarzadzaniem roomem kierowanym albo do tlen.dll (tlen_chat_service.dll) albo do gg.dll |
nie trzeba niczego przenosic - okienko z wyborem czatow itd. pojawia sie na wyrazne zadanie wtyczki tlen.dll, przesylanie msgow i wszystko co nie ma zwiazku z GUI to juz sprawa wtyczki protokolu, w tym przypadku tlen.dll
API mucc.dll jest zblizone do API chat.dll na tyle, na ile to bylo mozliwe.
w sumie byly 2 glowne powody, dla ktorych nie uzylem w tlenie chat.dll:
1) zbyt mala funkcjonalnosc (te wszystkie sprawy administracyjne, przegladanie pokoi),
| - wieksza stabilnosc (mniej bugow niz w chat.dll) |
2) chat.dll w wersji, ktora staralem sie wykorzystac pieprzyl sie jak staralem sie go uzywac z innych watkow niz watek mirandy (byc moze matrix to juz poprawil)
z drugiej strony chat. dll ma wiele innych opcji, ktorych tutaj brakuje, ciezko zmuszac Ono czy kogokolwiek, w koncu sam wie najlepiej co pasuje do jego potrzeb.
pozdr.
pp |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jakubd  Gaduła

|
|
|
| karaguy napisał: |
| Miranda czasami wysypuje się przy starcie, wydaje się to być problem z ustawieniem opisu [...] ale w momencie pojawienia się listy GG odrazu dostaje okienko że program musiał zostać zamknięty. |
Po części problem znany, ale nie wiem kiedy zostanie rozwiązany - winna jest najpewniej wtyczka mStatus (i jej połaczenie z clist_mw) - jej wywalenie pomaga. Nie jest to rozwiązanie, ale cóż zrobić. Ja cierpię, ale obywam się bez. _________________ Where do we want you to go today? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

|
|
|
done
nawet ciekawie sie edytuje i dokleja posty z poziomu bazy hehe
chyba zrobie do tego jakis zautomatyzowany skrypt
dla zainteresowanych konferencjami w GG dostepne instalki z tym ficzerem w wersji M 0.4 RC1
http://miranda-im.pl/download/RC
zapraszam do testow _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|