Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

[Archiwum] GG.dll - propozycje/błędy/logi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 54, 55, 56  Następny

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hailie napisał:
Nie działają emotki SmileyADD, kiedy włączone jest "wybierz biblioteke dla kazdej kategorii" tylko przy wlaczonej jednej bibliotece dla wszystkich protokołów... da sie cos z tym zrobic? bo niewygodnie jest miec wszystkie emotki te same do wszystkich protokolow...
Przeczytac temat http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=2813 skorzystac z pluga i na drugi raz skorzystac z funkcji SZUKAJ http://www.miranda-im.pl/search.php

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot

PostWysłany: 19 Kwi 2026 15:12    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jdn Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: pytanie Odpowiedz z cytatem

Odkryłem czemu mi wywalało konferencje,głupi powód ale smileyadd mi zawieszało konferencje,bo otwierała mi się i wszystko było oki,tylko jak coś napisałem to zawieszała sie mirka.
Więc mam jedno proste pytanie jakich wersji używacie smileyadd,pytam tych którzy w praktyce używali konferencji,i nie mieli crasha mirki.
Dzięki za opis czego potrzebuje do uruchomienia,ale wcześniej to już było.
Z góry dzięki za odp. Very Happy
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

Nazir napisał:
Uprzedzajac pytania zwiazane z konferencjami w GG.dll 0.0.2.7 male info:

Aby korzystac z konferencji musza zostac spelnione cztery warunki: Mirka 0.4 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.2.0.2 i nie zapomnijcie o wyłączeniu Ignoruj wiadomości konferencyjne... w M->Opcje->Gadu-Gadu

Zakladanie konferencji:
Arrow M->Opcje->Gadu-Gadu->Utworz konferencje...
Arrow wybieramy osoby z listy, przynajmniej dwie i naciskamy Utworz
Arrow zakladany jest tymczasowy kontakt #Konferencje w grupie IRC dokladnie tam gdzie sa kontakty i kanaly z IRC'a
Arrow jesli zostalismy zaproszeni do konferencji to zostanie utworzny kontakt z nazwa osoby ktora nas zaprosila np. #Kowalski

Okienko konferencji:
Arrow dwuklik na konferencji powoduje otwarcie okienka chat.dll
Arrow mamy mozliwosc otwarcia prywatnego okienka pod prawoklik na kontakcie i wybraniu Wiadomosc

Opuszczenie konferencji:
Arrow przez usuniecie kontaktu konferencji #Konferencje lub innego np. #Kowalski
Arrow przeladowanie Mirandy powoduje usuniecie kontaktu konferencji poniewaz jest on tymczasowy, wiec mozemy z nim nic nie robic

Uwagi:
Arrow zmienic nazwe grupy do ktorej zakladane sa konferencje, kontakty oraz kanaly z IRC'a mozesz w M->Opcje->Zdarzenia->Chat
Arrow jesli ktos zaprosil nas do konferencji z osobami, ktorych nie znamy Exclamation zostana one tymczasowo dodane na liste kontaktow do ponownego uruchomienia Mirandy, wiec sie nie przestraszyc jak jakies nowe osoby sie pojawia Wink

powodzenia,
Nazir

Powrót do góry
PasQty
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: mistake ;) Odpowiedz z cytatem

Idea
No to widzę że już taki pomysł był Laughing Uzbrajam się w cierpliwość aż pojawi się taka ulepszona wtyka Smile
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

z gory przepraszam jesli juz ktos o to pytał ...
ale czy jest możliwość podmiany ikonek w gg.dll na inne ? chodzi o wszelkie ikonki tam występujące Smile
jeśli nie ma to czy była by mozliwość stworzenia możliwości wyboru tego bądź jakiejkolwiek ingerencji w to ? Smile

Uwagi obsługi forum:
mozliwosc teoretycznie jest jednak tylko dla wlasnego uzytku ze wzgledu na modyfikacje w pluginie i z tego tez wzgledu mija to sie z celem bo trzeba by modyfikowac go po kazdym upgrade

a poza tym to z tym pytaniem do dzialu Personalizacji a nie tu

* ostatnia uwaga wprowadzona 24 Sty 2005 20:57 przez DJ Lotos
Powrót do góry
kulmegil Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

Dlaczego wciąż otrzymuje komunikaty że wiadomości nie wysłano skoro mam wyłączone "wysyłanie z potwierdzeniem" ?

Bardzo usilnie proponuje zaimplementowanie w pluginie listy serwerów GG (edytowalnej najlepiej) aby plug mógł znaleźć działający serwer zawsze - co wydaje sięniezbędne przy obecnym stanie tej ____ sieci.
Powrót do góry
PasQty
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: Potwierdzenia w GG Odpowiedz z cytatem

crusader napisał:
Dlaczego wciąż otrzymuje komunikaty że wiadomości nie wysłano skoro mam wyłączone "wysyłanie z potwierdzeniem" ?

Z tego co madrzy ludzie tu pisali wynika ze GG nie obsługuje czegoś takiego jak wysyłanie z potwierdzeniem. Ja osobiście sprawdziłem sprawe i jeszcze nie było takiej sytuacji zeby mirka nie wyslala wiadomości. Proponuje wyłaczyć w pluginie GG -"wysylaj wolniej, ale z potwierdzeniem", a w Srmm (rozmowa>wysyłanie>) wstawic czas ostrzezenia na powiedzmy >30s.
wallace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: wykrywacz padu serwera gg <; Odpowiedz z cytatem

w sumie po ostatnich doswiadczeniach z dosc czestymi i regularnymi padami serwerow gg moge stwierdzic, ze przy ustawieniu czasu ostrzezenia (braku potwierdzenia dostarczenia wiadomosci) powiedzmy na 60 sek ... i pojawieniu sie wlasnie ostrzezenia (kilkukrotnego) ... zwykle konczylo sie to ze serwer gg z ktorym bylem polaczony przechodzil w jego ulubiony stan ... czyt. offline Wink takze mozna to traktowac jako nowy ficzer przewidujacy pad serwera gg Wink
Powrót do góry
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

wlasnie.. oryginalny klient nie obsluguje i nie oddaje requestow, a serwer sam czasem nie wie czy wyslal wiadomosc i czasem nie odpowie pomimo ze wyslal, a potem ludzie jada z tekstami typu "nie powtarzaj sie"
Uwagi obsługi forum:
dokladnie tak jak mowisz Wink
Arrow http://miranda-im.pl/viewtopic.php?p=25560#25560

* ostatnia uwaga wprowadzona 26 Sty 2005 21:01 przez DJ Lotos
Powrót do góry
jdn Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: problem z konferencją Odpowiedz z cytatem

wiem że konferencja narazie jest w fazie robienia,ale ściągnąłem nową mirkę z katalogu http://www.miranda-im.pl/download/RC/ i zainstalowałem i niestety stworzyć konferencję to się da ale jak wpiszę na niej choć słowo to mi zawiesza mirandę i się zamyka cała mirka(to samo miałem z moją wersją nocną-ale tam jest napakowane multum wtyczek),działa komuś konferencja w praktyce??tzn gadał przy jej użyciu z ludźmi np z gg??proszę o podesłanie mi jak cos na pm spisu wtyczek jakie używał,bo nie wiem czemu to wszystko leci w kosmos przy konferencji.Z góry dzięki
Qbik Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

tak dziala w gg tylko ze trzeba miec wtyczke chat i spoko chodzi
hailie Płeć: kobieta
Niemowa

Status stażu

Nie działają emotki SmileyADD, kiedy włączone jest "wybierz biblioteke dla kazdej kategorii" tylko przy wlaczonej jednej bibliotece dla wszystkich protokołów... da sie cos z tym zrobic? bo niewygodnie jest miec wszystkie emotki te same do wszystkich protokolow...
Powrót do góry
OnO Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

Poprawione buildy wrzucone na unstable nie wywalają już < 0.4 lecz w < 0.4 konferencje są zablokowane. Plugin więc można uważać za stabilny.

DJ Lotos: Jak będziesz też uważał, że jest stabilny to przesuń ten wątek na normalny w Pluginach... Dzięki.

Ostatnio zmieniony przez OnO dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

GG.dll 0.0.2.7 29-Dec-2004 15:25
Arrow http://miranda-im.pl/dev/ono/unstable/

i nowe instalki RC z poprawionym GG.dll
Arrow http://www.miranda-im.pl/download/RC/

zapraszamy do testow i zglaszania bledow GG.dll w tym temacie, a dla instalek tu: http://www.miranda-im.pl/viewtopic.php?t=1143

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Sentinel Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu

niestety, najnowsza wersja pluga wciąż nie odświeża stanu kontaktów na liście - ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 37 z 56

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach