Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jdn  Stukacz

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: pytanie |
|
|
Odkryłem czemu mi wywalało konferencje,głupi powód ale smileyadd mi zawieszało konferencje,bo otwierała mi się i wszystko było oki,tylko jak coś napisałem to zawieszała sie mirka.
Więc mam jedno proste pytanie jakich wersji używacie smileyadd,pytam tych którzy w praktyce używali konferencji,i nie mieli crasha mirki.
Dzięki za opis czego potrzebuje do uruchomienia,ale wcześniej to już było.
Z góry dzięki za odp.  _________________ ...Życie jest jednym wielkim żartem który zrobił nam Bóg, żebyśmy po śmierci mieli się z czego pośmiać... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: |
|
|
| Nazir napisał: |
Uprzedzajac pytania zwiazane z konferencjami w GG.dll 0.0.2.7 male info:
Aby korzystac z konferencji musza zostac spelnione cztery warunki: Mirka 0.4 + GG.dll 0.0.2.7 + chat.dll 0.2.0.2 i nie zapomnijcie o wyłączeniu Ignoruj wiadomości konferencyjne... w M->Opcje->Gadu-Gadu
Zakladanie konferencji:
M->Opcje->Gadu-Gadu->Utworz konferencje...
wybieramy osoby z listy, przynajmniej dwie i naciskamy Utworz
zakladany jest tymczasowy kontakt #Konferencje w grupie IRC dokladnie tam gdzie sa kontakty i kanaly z IRC'a
jesli zostalismy zaproszeni do konferencji to zostanie utworzny kontakt z nazwa osoby ktora nas zaprosila np. #Kowalski
Okienko konferencji:
dwuklik na konferencji powoduje otwarcie okienka chat.dll
mamy mozliwosc otwarcia prywatnego okienka pod prawoklik na kontakcie i wybraniu Wiadomosc
Opuszczenie konferencji:
przez usuniecie kontaktu konferencji #Konferencje lub innego np. #Kowalski
przeladowanie Mirandy powoduje usuniecie kontaktu konferencji poniewaz jest on tymczasowy, wiec mozemy z nim nic nie robic
Uwagi:
zmienic nazwe grupy do ktorej zakladane sa konferencje, kontakty oraz kanaly z IRC'a mozesz w M->Opcje->Zdarzenia->Chat
jesli ktos zaprosil nas do konferencji z osobami, ktorych nie znamy zostana one tymczasowo dodane na liste kontaktow do ponownego uruchomienia Mirandy, wiec sie nie przestraszyc jak jakies nowe osoby sie pojawia
powodzenia,
Nazir |
_________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PasQty Gaduła

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: mistake ;) |
|
|
No to widzę że już taki pomysł był Uzbrajam się w cierpliwość aż pojawi się taka ulepszona wtyka  _________________ -- |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
|
|
z gory przepraszam jesli juz ktos o to pytał ...
ale czy jest możliwość podmiany ikonek w gg.dll na inne ? chodzi o wszelkie ikonki tam występujące
jeśli nie ma to czy była by mozliwość stworzenia możliwości wyboru tego bądź jakiejkolwiek ingerencji w to ?
| Uwagi obsługi forum: |
mozliwosc teoretycznie jest jednak tylko dla wlasnego uzytku ze wzgledu na modyfikacje w pluginie i z tego tez wzgledu mija to sie z celem bo trzeba by modyfikowac go po kazdym upgrade
a poza tym to z tym pytaniem do dzialu Personalizacji a nie tu |
* ostatnia uwaga wprowadzona 24 Sty 2005 20:57 przez DJ Lotos
_________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulmegil  Weteran

|
|
|
Dlaczego wciąż otrzymuje komunikaty że wiadomości nie wysłano skoro mam wyłączone "wysyłanie z potwierdzeniem" ?
Bardzo usilnie proponuje zaimplementowanie w pluginie listy serwerów GG (edytowalnej najlepiej) aby plug mógł znaleźć działający serwer zawsze - co wydaje sięniezbędne przy obecnym stanie tej ____ sieci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PasQty Gaduła

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: Potwierdzenia w GG |
|
|
| crusader napisał: |
| Dlaczego wciąż otrzymuje komunikaty że wiadomości nie wysłano skoro mam wyłączone "wysyłanie z potwierdzeniem" ? |
Z tego co madrzy ludzie tu pisali wynika ze GG nie obsługuje czegoś takiego jak wysyłanie z potwierdzeniem. Ja osobiście sprawdziłem sprawe i jeszcze nie było takiej sytuacji zeby mirka nie wyslala wiadomości. Proponuje wyłaczyć w pluginie GG -"wysylaj wolniej, ale z potwierdzeniem", a w Srmm (rozmowa>wysyłanie>) wstawic czas ostrzezenia na powiedzmy >30s. _________________ -- |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wallace  Weteran

Dołączył: 02 Gru 2004 Posty: 369 Skąd: Bn/Kra Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: wykrywacz padu serwera gg <; |
|
|
w sumie po ostatnich doswiadczeniach z dosc czestymi i regularnymi padami serwerow gg moge stwierdzic, ze przy ustawieniu czasu ostrzezenia (braku potwierdzenia dostarczenia wiadomosci) powiedzmy na 60 sek ... i pojawieniu sie wlasnie ostrzezenia (kilkukrotnego) ... zwykle konczylo sie to ze serwer gg z ktorym bylem polaczony przechodzil w jego ulubiony stan ... czyt. offline takze mozna to traktowac jako nowy ficzer przewidujacy pad serwera gg  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leon_master  Weteran

Dołączył: 28 Sty 2004 Posty: 705 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
|
|
wlasnie.. oryginalny klient nie obsluguje i nie oddaje requestow, a serwer sam czasem nie wie czy wyslal wiadomosc i czasem nie odpowie pomimo ze wyslal, a potem ludzie jada z tekstami typu "nie powtarzaj sie"
* ostatnia uwaga wprowadzona 26 Sty 2005 21:01 przez DJ Lotos
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jdn  Stukacz

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: problem z konferencją |
|
|
wiem że konferencja narazie jest w fazie robienia,ale ściągnąłem nową mirkę z katalogu http://www.miranda-im.pl/download/RC/ i zainstalowałem i niestety stworzyć konferencję to się da ale jak wpiszę na niej choć słowo to mi zawiesza mirandę i się zamyka cała mirka(to samo miałem z moją wersją nocną-ale tam jest napakowane multum wtyczek),działa komuś konferencja w praktyce??tzn gadał przy jej użyciu z ludźmi np z gg??proszę o podesłanie mi jak cos na pm spisu wtyczek jakie używał,bo nie wiem czemu to wszystko leci w kosmos przy konferencji.Z góry dzięki _________________ ...Życie jest jednym wielkim żartem który zrobił nam Bóg, żebyśmy po śmierci mieli się z czego pośmiać... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
|
|
tak dziala w gg tylko ze trzeba miec wtyczke chat i spoko chodzi _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hailie  Niemowa

|
|
|
| Nie działają emotki SmileyADD, kiedy włączone jest "wybierz biblioteke dla kazdej kategorii" tylko przy wlaczonej jednej bibliotece dla wszystkich protokołów... da sie cos z tym zrobic? bo niewygodnie jest miec wszystkie emotki te same do wszystkich protokolow... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
OnO  Admin

|
|
|
Poprawione buildy wrzucone na unstable nie wywalają już < 0.4 lecz w < 0.4 konferencje są zablokowane. Plugin więc można uważać za stabilny.
DJ Lotos: Jak będziesz też uważał, że jest stabilny to przesuń ten wątek na normalny w Pluginach... Dzięki. _________________ OnO używa teraz Mac-a, precz z Windowsem Ecoute radio electro[u]nique dans Limbik Frequencies
Mama Polskiego Forum Mirandy IM "oryndż dżus end kołk pliz"
Ostatnio zmieniony przez OnO dnia 01 Sty 1970 2:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sentinel  Stukacz

|
|
|
| niestety, najnowsza wersja pluga wciąż nie odświeża stanu kontaktów na liście - ktoś spotkał się z podobnym problemem? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|