Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Dostępny non stop

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GoostleeK Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 08 Sty 2005 15:48    Temat postu: Dostępny non stop Odpowiedz z cytatem

Witam.

Problem w tym, że mimo włączonego Auto-Away i czasu nieaktywności ustawionego na dowolną ilość minut, nigdy nie przechodzi w tryb zaraz wracam, cały czas jestem dostępny. Nie muszę dodawać, że jest to wkurzające, próbowałem szukać w Systemie Zaraz Wracam, ale też nic z tego. Jak mam włączyć automatyczne przechodzenie do Zaraz Wracam??

Nie wiem czy się przyda, ale podję wersje pluginów:

Cytat:
Operating System: Microsoft Windows XP [ver: 5.1.2600 Dodatek Service Pack 2]
Installed RAM: 512 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 20438 MBytes
Miranda IM version: 0.3.4 alpha
Build time: 15:32:00 of 10/09/2004 (day/month/year)
Nightly: Yes

Active Plugins:
4x4x4.dll, ver: 0.1.0.3
awaysys.dll, ver: 0.3.4.1
birthday.dll, ver: 0.3.1.3
changeinfo.dll, ver: 0.3.4.0
forward.dll, ver: 0.1.1.0
gg.dll, ver: 0.0.2.6
help.dll, ver: 0.1.2.2
historysweeper.dll, ver: 0.1.1.3
import.dll, ver: 0.9.2.2
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
minimizebutton.dll, ver: 0.0.0.2
mirandaosd.dll, ver: 0.1.0.0
msms.dll, ver: 0.0.4.4
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.1
multiwindow.dll, ver: 0.5.0.5
nconvers.dll, ver: 0.99.9.79
newstatusnotify.dll, ver: 1.1.2.0
nhistory.dll, ver: 1.0.0.1
popup.dll, ver: 1.0.2.0
scrolllocknotify.dll, ver: 1.0.1.1
seenplugin.dll, ver: 5.0.1.1
tipinfo.dll, ver: 2.1.2.0
toptoolbar.dll, ver: 0.6.0.11
variables.dll, ver: 0.1.0.0
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2
weather.dll, ver: 0.3.4.4
yamn.dll, ver: 0.2.1.1

Adv Bot

PostWysłany: 20 Kwi 2026 0:16    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 08 Sty 2005 18:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na wbudowanej w Mirande opcji Away bym nie polegal. Ona dziala roznie. Zapodaj ten plugin:
Arrow http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=786

A tak na marginesie, to zaktualizuj swoje pluginy, bo sporo tam widze juz nieaktualnych/niekompatybilnych...
qrees Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 08 Sty 2005 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To że na niej polegać nie można już zauważyłem(no i nie tylko ja), ale skoro opcja jest wbudowana w Mirande to powinna działać, Tymczasem mam zainstalowane kilka protokołow: GG, tlen, ICQ, Jabber i we wszystkich jestem non stop dostępny. Zatem albo trzeba to naprawić, albo wywalić i robote zwalić na wtyczke.
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 0:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygladasz mi na uzytkownika Mirandy "od wczoraj", ze sie tak wyraze. A wnioskuje tak z tego, ze w innym przypadku wiedzialbys, iz Miranda takowa opcje posiada od zaledwie kilku buildow wstecz. Jest to po prostu nowosc, ktora autorzy wlasnie chcieli zintegrowac z Miranda, by nie potrzebne byly do tego zewnetrzne pluginy. Jest to z jednej strony zrozumiale, z drugiej zas sprzeczne z wizja Mirandy, ktora dziala wylacznie w oparciu o pluginy. Nie ma co tego komentowac, jesli zas masz na to ochote, to prosze swoje wnioski zglaszac do autorow na oficjalnym forum. Poki co, jest to we wczesnej fazie testow i ma prawo (jak i zreszta cala Miranda) nie dzialac poprawnie. Dlatego proponuje ja wylaczyc i zastapic dobrze dzialajacym pluginem.
vilemo Płeć: kobieta
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 1:55    Temat postu: Re: Dostępny non stop Odpowiedz z cytatem

GoostleeK napisał:
Witam.

Problem w tym, że mimo włączonego Auto-Away i czasu nieaktywności ustawionego na dowolną ilość minut, nigdy nie przechodzi w tryb zaraz wracam (...)

dziwne że Ci nie działa, bo u mnie działa i to nawet bardzo dobrze, dziala od zawsze Smile może masz coś zepsutego gdzie indziej Wink może nowa instalka ...
GoostleeK Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 09 Sty 2005 2:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test napisał:
Wygladasz mi na uzytkownika Mirandy "od wczoraj", ze sie tak wyraze. A wnioskuje tak z tego, ze w innym przypadku wiedzialbys, iz Miranda takowa opcje posiada od zaledwie kilku buildow...

Ale tylko wyglądam, bo Mirandy używam od roku i dotychczas nie było problemów, cuda zaczęły się dziać po upgrade (zachciało mi się nowej wersji). Plugin, o którym wspomniałeś działa, ale mimo to chyba wracam do poprzedniej. Stara zasada się sprawdziła, że "póki działa nie tykać". Więc nie będę tykał Rolling Eyes

EOF
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 2:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No zycze, zeby Ci sie udalo. Ja tez kiedys chcialem wrocic do poprzedniej wersji i ze zdziwieniem zauwazylem, ze na starej moj problem nie zniknal, mimo, ze wczesniej bylo wszytko OK. Niestety, bez zalozzenia swiezego profilu sie nie obylo Rolling Eyes Ale za to teraz mam zawsze najnowsza wersje i... nie mam problemow Smile
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 3:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Upgrade'uj do najnowszej wersji testowej (0.4 alpha) i w razie problemów porzuć Away System. Na wbudowanym SRAway działa to idealnie obecnie (przynajmniej u mnie jak teraz sprawdziłem). Nie pamiętam jak to było wcześniej ale obecnie mirka potrafi zmieniać stan bazując na nieaktywności (Windows'a lub samej Mirandy), przy włączeniu wygaszacza lub przy zamknięciu stacji roboczej (znaczy się chyba wylogowaniu użytkownika).
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 14:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety idealem jest tutaj AdvancedAutoAway, gdyz mozna okreslic zachowanie kazdego z protokolow odrebnie, czego wbudowana funkcja idle chyba nie potrafi (przynajmniej chwilowo).
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 09 Sty 2005 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Si, obecnie jest to tylko globalne rozwiązanie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: