Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

całkowite zamknięcie Mirandy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krybart
Gaduła
Gaduła

Status stażu

Punktów karnych: 12

PostWysłany: 05 Sty 2005 0:45    Temat postu: całkowite zamknięcie Mirandy Odpowiedz z cytatem

Gdy zakończe działanie Mirandy, pozostaje ona dalej uruchomiona jako proces systemowy (nie jest widoczna już jako aplikacja), co wiąże się z obciążeniem pamięci oraz uniemożliwia pozostawienie statusu gg.

Jak sobie z tym poradzić ( szukałem na forum , ale nie znalazłem - jeśli jest już gdzieś podobny temat to z góry przepraszam)
pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot

PostWysłany: 20 Kwi 2026 11:59    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
vilemo Płeć: kobieta
Moderator
Moderator

PostWysłany: 05 Sty 2005 1:06    Temat postu: Re: całkowite zamknięcie Mirandy Odpowiedz z cytatem

krybart napisał:
Gdy zakończe działanie Mirandy, pozostaje ona dalej uruchomiona jako proces systemowy (nie jest widoczna już jako aplikacja), co wiąże się z obciążeniem pamięci oraz uniemożliwia pozostawienie statusu gg (...)

nie wiem jakie systemu używasz, ale w podobnej sytuacji działa użycie klawiszy CTRL + ALT + DEL, gdzie zamykasz działanie jakiegoś programu ( w win 98 to działa), podobnie jest w win 2003 server (więc we wszystkich tak powinno być) Smile
ps. musisz uważać żeby nie zresetować kompa !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Hex Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 05 Sty 2005 1:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale mu pomogłes, juz lepiej jak bys nic nie napisał.
Powrót do góry
urchin Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 05 Sty 2005 2:05    Temat postu: Re: całkowite zamknięcie Mirandy Odpowiedz z cytatem

a nie wywala Ci zadnego bledu przy wyjsciu lub czegos podobnego?, mnie sie takie akcje zdarzaly bardzo rzadko, ale tez mialem przypadki tego typu zamkniec, jednak z tego co pamietam to za kazdym razem zwiazane to bylo z wywaleniem jakiegos komunikatu bledu... sprobuj moze dorzucic plugin startup status (o ile jeszcze go nie masz) i zaznacz w nim, aby rozlaczal protokoly przed wylaczeniem mirandy, moze to cos pomoze.
Powrót do góry
Vinc Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 05 Sty 2005 2:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hex napisał:

za to Ty bardzo pomogles... Twoj poprzednik przynajmniej sie staral, pomijajac ze Vilemo to ona
a wracajac do tematu: Krybart poszukaj w FAQ o zamykaniu z bledem i wrzuc sobie do folderu z pluginami to: http://miranda-im.pl/dev/ono/unstable/crashrpt.dll (aczkolwiek nie wiem czy bedzie generowany raport jezeli nie zostanie wczesniej wygenerowany blad Wink )
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 05 Sty 2005 2:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hex napisał:
Nie napisales nic na temat, wiec po co wtracasz swoje, nic nie wnoszace komentarze ? A tak na marginesie - vilemo to dziewcze... mogla sie nie domyslic o co chodzilo koledze...
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 05 Sty 2005 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zacznijmy od początku, daj raport z Version Info (poczytaj na forum jak to się poprawnie robi), przeczyść plik profilu DBTool'em, pousuwaj nieaktywne wtyczki, zaktualizuj co się da itd. itp.

PS.
Opisz możesz pozostawić na serwerze zwyczajnie przechodząc w stan offline (mając oczywiście uaktywnioną opcję pozostawiania tejże wiadomości).
Moderator
Moderator

PostWysłany: 05 Sty 2005 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hex napisał:

napewno mu nie zaszkodziłam Razz i u mnie to działa Smile

Test napisał:
A tak na marginesie - vilemo to dziewcze... mogla sie nie domyslic o co chodzilo koledze...

hmm bardzo dobrze zrozumiałam o co koledze chodzi Smile sama miałam kilka takich sytuacji i takie rozwiązanie mi pomogło (wiem, że dziwnie to brzmi ale na moim winie taka opcja działam - nie resetuje kompa). Mogłam napisać co daje taka opcja, ale wyszłam z założenia, że kolega wiem jak to działa Wink
Nie było powiedziane, że taka sytuacja dzieje się cały czas, a w takim przypadku moja propozycja pomoc jest śmieszna, bo robienie takich czynności cały czas jest męczące Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Sty 2005 0:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Vilemo - slonce Smile Ale ja mimo wszystko sadze, ze kolega pytal jak sie pozbyc tego efektu, a nie jak doraznie zabic proces niezamknietej Mirandy... 8)
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin

PostWysłany: 06 Sty 2005 0:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zeby calkowicie zamknac mirande trzeba polac kompa browarem Very Happy

to byl zart oczywiscie (nie robcie tego w domu) Wink

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Sty 2005 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Test napisał:
Ale ja mimo wszystko sadze, ze kolega pytal jak sie pozbyc tego efektu, a nie jak doraznie zabic proces niezamknietej Mirandy... 8)

Nie wiemy dokładnie czy tak jest Wink Taka opcje jest możliwa i wtedy jest to problem, ale zapewne Wy mu pomożecie Very Happy
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie Wink
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Sty 2005 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To prawda, nie wiemy dokladnie o co chodzilo, poniewaz sam autor nie raczyl dokladnie wyjasnic... A z ta pomoca odnosnie owego problemu, to raczej bedzie ciezko, gdyz nie ma jasnej rady na taka przypadlosc. U mnie ona rowniez wystepuje od czasu, do czasu, ale rowniez sama znika po kilkunastu uruchomieniach i zamknieciach Mirandy Shocked Nasila sie z jednym buildem Mirki, po czym znika przy nastepnym. I tak w kolko Mad
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: