Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

[Archiwum] GG.dll - propozycje/błędy/logi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 54, 55, 56  Następny

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 25 Gru 2004 1:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyglada, ze to wylacznie Twoj problem, u mnie powraca, a nie zauwazylem, zeby inni mieli z tym rowniez problem. Poza tym nie napisales z jakiego trybu away korzystasz; czy to standartowy away wbudowany w Mirande, czy tez plugin AdvancedAutoAway. Przy korzystaniu z ostatniego nie ma problemu z poprawnymi zmianami statusow. Niestety standartowy jest chyba ciagle w fazie testow i moze byc jeszcze niedograny. Mialem z nim problemy w poczatkowej fazie, wiec szybko porzucilem ta forme przechodzenia w away.
Adv Bot

PostWysłany: 19 Kwi 2026 18:09    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

W ofercie TechnoVolt znajdziesz profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Koniq Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu

PostWysłany: 06 Lut 2005 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy ktos odnotwal fakt iz przypomnienie hasła w plugu gg.dll nie dziala - moim skromnym zdaniem bierze sie z ta ze w ogrinalnym gownie Razz zmieniono sposob przypominania opocz przepisania kodu trzeba podac maila! Moze warto by bylo to uwzglednic ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Drwal Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu

brak naszego numeru na liscie uzytkownika objawia sie niemoznoscia przeslania plikow, obrazkow, rozmow glosowych itp. a wiec da sie z pewnoscia
Powrót do góry
OnO Płeć: mężczyzna
Admin
Admin

Teoretycznie da się jeśli tylko ta osoba jest "dla przyjaciół", ponieważ w takiej sytuacji nie dostanę od niej EVENT-a o jej stanie -> co implikuje, że nie ma nas na jej liście.
W innym przypadku automatyczne testowanie tego za pomocą przesyłania plików/obrazków nie ma sensu.
Powrót do góry
raq Płeć: mężczyzna
Developer
Developer

hmm, a moze takie cus co by powiadamiało ze ktoś sie połączył niezaleznie od statusu na jaki wszedł ? Smile chodzi o to zeby widziec czy ktos sie polaczyl na niewidocznego i cfaniakuje Wink

konnekt tak ma Smile ze widac wszystko Razz ze jak ktos wejdzie z niedostepnego na niewidoczny to on reaguje i pisze to wszystko ... dało by sie takie coś z gg w mirandzie osiągnąć ?
Powrót do góry
TomekQ Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

raq napisał:
hmm, a moze takie cus co by powiadamiało ze ktoś sie połączył niezaleznie od statusu na jaki wszedł ? Smile chodzi o to zeby widziec czy ktos sie polaczyl na niewidocznego i cfaniakuje Wink

konnekt tak ma Smile ze widac wszystko Razz ze jak ktos wejdzie z niedostepnego na niewidoczny to on reaguje i pisze to wszystko ... dało by sie takie coś z gg w mirandzie osiągnąć ?
zobacz gghis - gdzies w download - niektorych wykrywa, innnych nie
a konnekt podobno informuje tylko, czy ktos zmienil opis - nie jest to dokladnie spodziewany efekt
Developer
Developer

gghis wykrywa tylko tych niewidocznych którzy zmienią opis, a tych ktorzy przejda w niewidoczny z innego stanu to olewa ... Confused
nie wiem jakim cudem ale Konnekt ma tak ze kazdy stan loguje Confused i zawsze widac ze jestem na niewidocznym, tzn pokazuje to ze przechodze w ten stan, nawet gdy sie łącze bez opisu na niewidocznego to to widac ...

czyli przed osobami które uzywaja Konnekta jestem *widoczny* jak na dłoni Smile sie ukryć kurde nie moge Razz (nawet gdy uzywam gghis)
dało by sie takie cos wsadzic w gg ? (był o tym kiedys topic ale umarł)
Powrót do góry
TomekQ Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu

raq napisał:
gghis wykrywa tylko tych niewidocznych którzy zmienią opis, a tych ktorzy przejda w niewidoczny z innego stanu to olewa ... Confused
nie wiem jakim cudem ale Konnekt ma tak ze kazdy stan loguje Confused i zawsze widac ze jestem na niewidocznym, tzn pokazuje to ze przechodze w ten stan, nawet gdy sie łącze bez opisu na niewidocznego to to widac ...

czyli przed osobami które uzywaja Konnekta jestem *widoczny* jak na dłoni Smile sie ukryć kurde nie moge Razz
dało by sie takie cos wsadzic w gg ? (był o tym kiedys topic ale umarł)
w duzym stopniu zalezy to od wersji klienta - zobacz, ze mirande pokazuje zwykle, a najnowsze gg jest raczej sensownie ukrywane nie tylko przed gghis, ale tez reszta "wykrywaczy", zreszta wykrywanie/wadliwosc ukrywania stanowi silny argument za porzuceniem gg - jesli Ci to nie przeszkadza ustaw status tylko dla znajomych i wylacz informowanie o statusie wszyskich - powinno pomoc Twisted Evil (u mnie dziala)
Developer
Developer

eh ale jakim cudem Konnekt dobrze rozpoznaje stan niewidocznego ? jak przechodze z dost/zaraz wracam na niewidoczny to mnie rozpoznaje jako niewidoczny Confused
jak sie łącze z niepołączonego na stan niewidoczny, to tez mnie rozpoznaje, a więc Konnekt bardzo dobrze wyłapuje zmiany statusów ... prawie sie nie myląc w rozpoznawaniu czy ktos sie ukrywa ...

a pytanie moje takie czy dało by sie takie cos do gg mirandowskiego wrzucić ? bo jak widać na przykladzie Konnekta jest to mozliwe i to na dużą skale ...
Powrót do góry
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

Cholera go tam wie co on robi, może nawet port odpowiedzialny za GG skanuje, chociaż o taki mechanizm bym raczej tego IM nie podejrzewał.
leon_master Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

A to sie da w ogóle jakoś sprawdzić?
Powrót do góry
Alan Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu

To sie chyba nie zrozumielismy. Chodzi mi o oznaczenie tych osob ktore nie maja nas na liscie u siebie w przeciwienstwie do nas... A szare to u mnie sie pojawiajac kontakty osob ktore mnie maja a ja o tym nie wiedzialem Wink
Powrót do góry
PasQty
Gaduła
Gaduła

Status stażu

lelek napisał:
Od pewnego czasu mam pewien nietypowy problem z protokolem gg... sytuacja wyglada nastepujaca : kontakty ktore powinny byc online sa u mnie offline... [..]
Uzytkuje plug w wersji z 7 na koncu. Bylbym wdzieczny gdyby ktos objasnil mi nieco co sie dzieje i w jaki sposob moglbym skorygowac ten bug.

To pewnie jakies niedopatrzenie w Arrow GG 0.0.2.7-pre Arrow z tego co widze(jeszcze nie czytalem wszystkiego) po temacie to jest to wersja Arrow 'pre' co nalezy zapewne rozumieć jako prerelease po polskiemu znaczy to, że plugin jest jeszcze w stadium dopracowywania. Moze sie wiec zachowywać niestabilnie.
lelek Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu

Od pewnego czasu mam pewien nietypowy problem z protokolem gg... sytuacja wyglada nastepujaca : kontakty ktore powinny byc online sa u mnie offline... przeprowadzilem mala probe z kumplem i moje przypuszczenia potwierdzily sie. Problem ten wystepuje tylko kiedy ktos jest online bez statusu. W innych przypadkach wszystko dziala prawidlowo. Oprocz tego bywaja dni kiedy polaczenie sie z serwerem gg przy pomocy mirki graniczy z cudem ( orginalny klient dziala bezblednie) . Uzytkuje plug w wersji z 7 na koncu. Bylbym wdzieczny gdyby ktos objasnil mi nieco co sie dzieje i w jaki sposob moglbym skorygowac ten bug.
Powrót do góry
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

Ale ja NIE CHCĘ bawić się w obejścia. Wszystkie inne protokoły nie mają z tym problemu. Ja wiem co mogę z tym zrobić, ale to jest błąd który należy usunąć a nie bawić się jakby go tu ominąć stosująć 40 innych wtyków.

Z tego wszystkiego zapomniałem że nie dałem listy wtyków:
http://kara.spawarka.com/VersionInfo.txt
I tak w ogóle dzisiaj działa dobrze a jutro już nie będzie.
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Archiwum i śmietnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 35 z 56

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach