Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
QBUS Weteran

|
Wysłany: 11 Mar 2003 20:52 Temat postu: Gadu-Gadu - zmiana protokolu ?? |
|
|
No wlansie - kurna chata po poludniu chyba sukinsony cos pogrzebali w serwerze, bo zaden nieoryginalny klient GG nie chce sie laczyc z serwerem (serwer od razu zrywa polaczenie) - jedynie oryginalny klient GG 5.0.5 (innych nie testowalem sie laczy prawidlowo).
Nie musze mowic, ze przestala dzialac rowniez wtyczka do mirandy, co jest tym abrdziej bolesne, ze blabla mowic bez ogrodek nie zachowal sie zbyt ladnie i nas olal zupelnie .
Probowalem sie polaczyc z trzech roznych adresow IP przez mirande, EKG, Konnekta, i gastera - wszystko na nic. Za niedlugo pewnie wszystko wroci do normy dla innych komunikatorow (w koncu to nie moze byc duza zmiana, skoro oryginalny klient chodzi, a on tez zmieniany nie byl), natomiast martwi mnie co bedzie z wtyczka do mirandy - mam nadzieje, ze Ono mowil powaznie o pisaniu nowej wtyczki
Na razie olalem sikiem skosnym GG (nikt mnie nie zmusi do uzywania oryginalnego klienta na widok, ktorego robi mi sie niedobrze) i czekam na dalszy rozwoj wypadkow  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 21:46 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
RedMagic Stukacz

|
Wysłany: 11 Mar 2003 21:06 Temat postu: |
|
|
U mnie GG w Mirandzie działa cały dzień bez zakłóceń. _________________ Michał Paluchowski
Proud Miranda User |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 11 Mar 2003 21:07 Temat postu: |
|
|
Cały czas chodzi:
orginalny Tlen3.75 + GG //wbudowany w program//
Miranda + gg0.0.1.9
gdzies od 15:00 nie chodzi na:
Miranda + gg1.0.0.6
Miranda + gg1.0.0.5
Niestety ostatnio (2-3dni - po pare godzin) sa problemy z tymi nowymi pluginami do GG //brak polaczenia//, ale chyba to tylko przejsciowe, mam taka nadzieje  _________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
QBUS Weteran

|
Wysłany: 11 Mar 2003 21:10 Temat postu: |
|
|
| Nazir napisał: |
Cały czas chodzi:
orginalny Tlen3.75 + GG //wbudowany w program//
Mirandzia + gg0.0.1.9
gdzies od 15:00 nie chodzi na:
Mirandzia + gg1.0.0.6
Mirandzia + gg1.0.0.5
Niestety ostatnio (2-3dni - po pare godzin) sa problemy z tymi nowymi pluginami do GG //brak polaczenia//, ale chyba to tylko przejsciowe, mam taka nadzieje  |
To jak to mozliwe jest - tak jak pisalem tu nie chodzi tlyko o pluginy do mirandy, tylko o inne programy tez! Z roznych komputerow (numerkow IP) - rozne programy, zaden nie potrafi sie zalogowac (czy to na moje normalne konto, czy na nowostworzone w oryginalnym Gadu), ani zaden nie potrafi stworzyc nowego konta. To ja juz nie wiem zupelnie co i jak  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 11 Mar 2003 21:36 Temat postu: |
|
|
| Nazir napisał: |
Niestety ostatnio (2-3dni - po pare godzin) sa problemy z tymi nowymi pluginami do GG //brak polaczenia//, ale chyba to tylko przejsciowe, mam taka nadzieje  |
Sytuacja taka ma miejsce prawdopodobnie przez to, jak to już wcześniej pisał sam autor pluginów (blabla), że stary plug (który chodzi) pobiera informacje ze strony www gg o adresie serwera raz na jakiś czas a nowe robią to przy każdym logowaniu.
Stąd wniosek, że jak jest awaria tej strony to tym samym nowsze plugi nie trafiają na "właściwe tory" przy czym staremu ggplugowi (0.0.1.9) lepiej to wychodzi.
Z pewnością podobna sytuacja miała miejsce w oryg. Tlen.pl przy zmianie wersji z 3.74 na 3.75 celem "drobnych poprawek logowania do gg" (przy okazji dodanie jeszcze jednego bannera w oknie sms ) _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropa Gaduła

|
Wysłany: 11 Mar 2003 21:39 Temat postu: Re: Gadu-Gadu - zmiana protokolu ?? |
|
|
| QBUS napisał: |
| No wlansie - kurna chata po poludniu chyba sukinsony cos pogrzebali w serwerze, bo zaden nieoryginalny klient GG nie chce sie laczyc z serwerem |
U mnie wszystko działa bez najmniejszego problemu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dg-grey Gaduła

|
Wysłany: 11 Mar 2003 22:49 Temat postu: |
|
|
taka prawda ;/
dzis caly dzien wtyczka dzialala bez zadnych problemow dopiero jakies 40 minut temu sie w dziwny sposob rozlaczyla i polaczyc juz nie nie che ;s ( mam nadzieje ze OnO wezmie sie do roboty i pokaze nam jakas ladna alternatywe :> ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
QBUS Weteran

|
Wysłany: 11 Mar 2003 22:59 Temat postu: |
|
|
| dg-grey napisał: |
taka prawda ;/
dzis caly dzien wtyczka dzialala bez zadnych problemow dopiero jakies 40 minut temu sie w dziwny sposob rozlaczyla i polaczyc juz nie nie che ;s ( mam nadzieje ze OnO wezmie sie do roboty i pokaze nam jakas ladna alternatywe ) |
Juz zaczelo dzialac - chyba to rzeczywiscie wina niedbalstwa foltyna i jego bandy. Tak wadliwie pracujacego protokolu to jeszcze nie widzialem. Wkurza mnie ten komunikator maksymalnie (i jeszcze ten bzdurny regulamin). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dg-grey Gaduła

|
Wysłany: 11 Mar 2003 23:10 Temat postu: |
|
|
no wlasnie zauwazylem :> chyba w tym samym czasie nam sie polaczylo hmm ciekawa sprawa..
ja osobiscie gadu-gadu nigdy nie uzywalem no moze na samym poczatku jak zwalo sie jeszcze sms-express z czasem i co nowszymi wersjami uwazalem je za coraz bardziej [moderator] i beznadziejne nie mowiac juz o tych oblesnych smailach i tych reklamach nikt mnie nie zmusi do uzywania tego scierwa oczwiscie bez obrazania tutaj uzytkownikow ale, takie jest moje zdanie :>
teraz uzywam gg-pluga bo jestem w sumie do tego zmuszony bo niestety a moze stety bardzo duzo polakow uzywa gg tak czy inaczej jak juz mowilem wczesniej czekam z niecierpliwoscia na gg_plug by OnO ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
QBUS Weteran

|
Wysłany: 12 Mar 2003 0:39 Temat postu: |
|
|
| dg-grey napisał: |
no wlasnie zauwazylem chyba w tym samym czasie nam sie polaczylo hmm ciekawa sprawa..
ja osobiscie gadu-gadu nigdy nie uzywalem no moze na samym poczatku jak zwalo sie jeszcze sms-express z czasem i co nowszymi wersjami uwazalem je za coraz bardziej [moderator] i beznadziejne nie mowiac juz o tych oblesnych smailach i tych reklamach nikt mnie nie zmusi do uzywania tego scierwa oczwiscie bez obrazania tutaj uzytkownikow ale, takie jest moje zdanie
teraz uzywam gg-pluga bo jestem w sumie do tego zmuszony bo niestety a moze stety bardzo duzo polakow uzywa gg tak czy inaczej jak juz mowilem wczesniej czekam z niecierpliwoscia na gg_plug by OnO ;] |
NIESTETY - ten komunikator to dno (zarowno pod wzgledem zaprogramowania, stabilnosci dzialania jak i sposobu napisania oryginalnego klienta). Calosc ledwo trzyma sie kupy, ma regulamin krzywdzacy uzytkownikow (bo oryginalny klient jest koszmarny, a do tego tylko pod jedna sluszna platforme), widac ewidentnie, ze autorowi zalezy tylko na zbijaniu kasy z wyswietlanych bannerow, obsluga techniczna jest na zenujacym poziomie (wlasciwie jej nie ma - sprobujcie wyslac maila z zapytaniem), strona domowa jest brzydka (pomimo ostatniej zmiany) i nieczytelna, do tego protokol nie jest bezpieczny (brak szyfrowania chociazby przesylanych hasel). A stalo sie toto g...o tak popularne u nas, bo po prostu bylo pierwsze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
p0li Weteran

|
Wysłany: 12 Mar 2003 2:02 Temat postu: |
|
|
U mnie dziś gg_plug chodzi cały dzień bez zawiech (stary) i jak widzę jest to kolejny argument za tym żeby się nie przesiadać na nowy
A z ciekawostek to Wam powiem że mi od 2 dni w pracy chodził TYLKO gg_plug - nic więcej - ani miranda, ani poczta, newsy, WWW - nic
Okazało się że admini zmienili DNS-y i zapomnieli mnie o tym poinformować - nawet TCP/IP przeinstalowałem i nic - dopiero porównanie DNSów z innych kompów pomogło - a gg_plug działał se cały czas  _________________ p0li |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|