Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

IRC Protocol
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
diderot
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 1

PostWysłany: 08 Sie 2006 10:58    Temat postu: irc lista problem screeny Odpowiedz z cytatem

Witam!

Dzis, po dluuuugiej przerwie powrocilem do Mirandy (ostatnie z nia spotkanie bylo mocno zbugowane Wink). Podpalilem sie tym bardziej, gdy zobaczylem, ze Miranda obsluguje IRC - niezly bajer!

uzywam:
- Chat 0.2.1.3
- IRC Protocol 0.5.1.3

... no i mam problem z IRCem, z oknem kanalu dokladniej (czyli pewnie z Chatem)

http://img228.imageshack.us/img228/8673/mir1gf6.jpg
tak wyglada lista po polaczeniu sie z ircnetem i auto-joinie z dwoma #kanalami - wyglada chyba ok... ale:

http://img228.imageshack.us/img228/7966/mir2cz2.jpg
tak wyglada okno kazdego z #kanalow ;/
- jest nick OPa, jest on prawidlowy
- jest nick moj
- uzytkownicy podzieleni sa na OP, Voice, Normal
- na kanale, jak widac jest tylko dwoch uzytkownikow (co jest nieprawda -> dowod: screen nizej)
- na kanalach nie wyswietla sie zadna wiadomosc, ani powitanie kanalu...

http://img104.imageshack.us/img104/8562/mir3ji9.th.jpg
a tak wyglada ten sam kanal na HydraIRC:
- zgadza sie ksywa OPa
- zgadza sie moja obecnosc
- uzytkownicy podzieleni sa na OP, Half-OPs, Voice, Normal
- uzytkownikow jest wielu, nie dwoch
- na kanale wyswietlaja sie wiadomosci

prosze o jakies wskazowki; gdzie szukac bledow? ja sie juz poddalem...

jezeli topic ten powinien znalezc sie w dziale 'pomoc dla poczatkujacych' to prosze o przeniesienie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 03 Lip 2022 10:46    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas profesjonalne systemy alarmowe (SSWiN) i przeciwpożarowe (SSP).
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy przeciwwłamaniowe i dozoru z zastosowaniem: central alarmowych, oddymiania, przeciwpożarowych, czujek ruchu PIR, detektorów dymu, gazu i tlenku węgla, syren, szyfratorów, modułów powiadamiania zdalnego GSM/GPRS. Oferujemy sprzęt znanych krajowych producentów (m. in. Satel, Polon Alfa, Elmes, Jablotron, Detectomat, AFG).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
steel Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 11

PostWysłany: 26 Sie 2006 19:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie zwiazane z tą wtyczką. Poprostu mając irca w mirandzie oszczedzilbym zasobów na co innego.

1. czy zapisy rozmów na ircu są w jakikolwiek sposób logowane do pliku .log, .txt itp.??

2. czy jest możliwość włączenia tak zwanego "beepa" gdy ktos napisze wybrane przezemnie slowo, bądź wpisze mój nick??

To chyba wszystko co chciałbym sie dowiedzieć o tej wtyczce.

Aha wersja mojej wtyczki to

IRC Protocol 0.5.1.3
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 26 Sie 2006 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1 i 2: tak, optionseventschat log
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brachol Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 13 Lut 2005
Posty: 303
Skąd: Sosnowiec
Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 26 Sie 2006 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a opcje mirandy to juz tak trudno przejrzec?
poszukaj lepiej dobrze...
da sie to i to
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 14 Wrz 2006 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC_Mod 30.08.06 v.0.7.0.11

Arrow Info
Arrow Download
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Samson Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 249
Skąd: Wrocław
Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 13 Paź 2006 10:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,

Przeszukałem opcje, ale nie mogę znaleźć.
Gdzie znajdę ustawienia fontów i kolorów wiadomości w oknie serwera? Niebieska czcionka na zielonym tle jest mało czytelna Smile
_________________
Pozdrawiam
Samson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lopik Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 400
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13 Paź 2006 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to źle szukałeś.

Opcje -> Zdarzenia -> Dzienik Czatu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Samson Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 249
Skąd: Wrocław
Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 13 Paź 2006 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tą opcję znalazłem, problem w tym, że przy wszystkich zdarzeniach wszystkie tła są ustawione na kolor biały a mimo to tło pozostaje w kolorze zielonym.
_________________
Pozdrawiam
Samson
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lopik Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 10 Kwi 2006
Posty: 400
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13 Paź 2006 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to:

Opcje -> Wygląd -> Czcionki

I w polu "Font Group" Chat Module
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
vic01 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 501
Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 18 Paź 2006 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC_Mod 06.10.18@11-39

Arrow Info
Arrow Download
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 07 Lis 2006 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC 0.6.4.0 (2006.11.07@17:58)

Download Download

Porównanie opcji IRC i IRC Mod

Ciekawe dlaczego pola z avatarem mam wygaszone, load avatars mam Smile
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Darck
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 24

PostWysłany: 12 Sty 2007 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wśród kolorów nie widze koloru linku. Jak go zmienić? Jak zrobić aby po zamknięciu taba w Chat room miranda opuszczała ten kanał. Teraz jak zamykam, to najwyraźniej nie opuszcza, bo na liscie mirandy mam ciagle chat roomy ktore w mirandzie zamknelem.
_________________
co tu pisac jesli adresow nie mozna...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
FormerMember
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 114

PostWysłany: 12 Sty 2007 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Darck napisał:
wśród kolorów nie widze koloru linku. Jak go zmienić?

Nie da się zmienić kolorów linków... Pretensje słać do Microsoftu...

Darck napisał:
Jak zrobić aby po zamknięciu taba w Chat room miranda opuszczała ten kanał.

Się nie da... trzeba kliknąć prawym->Leave Chat room...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Darck
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 24

PostWysłany: 12 Sty 2007 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

FormerMember napisał:
Darck napisał:
wśród kolorów nie widze koloru linku. Jak go zmienić?

Nie da się zmienić kolorów linków... Pretensje słać do Microsoftu...

Darck napisał:
Jak zrobić aby po zamknięciu taba w Chat room miranda opuszczała ten kanał.

Się nie da... trzeba kliknąć prawym->Leave Chat room...

nie da sie? wszystko sie da, pretensje do tworcow chata.

leave chat room - tyle to wiem, ale to niewygodne
_________________
co tu pisac jesli adresow nie mozna...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mruweq Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 28 Gru 2005
Posty: 30

PostWysłany: 20 Sty 2007 3:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam taki problem. Za każdym razem jak chcę napisać kolorową czcionką muszę kliknąć w tę ikonkę pióra - "select a foreground color Ctrl+K". Nie da rady zrobić tak, by nie trzeba było tego robić przy każdorazowym wysłaniu wiadomości, tylko raz? I dopóki ponownie się w tę ikonkę nie kliknie, to cały czas piszemy kolorem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor