Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

IRC Protocol
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
St3fan
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 08 Kwi 2003
Posty: 41
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 28 Mar 2004 10:39    Temat postu: pokaż/ukryj serwer na liście? Odpowiedz z cytatem

Każdy wie jak pokazać/ukryć okienko dialogowe z serwerem, ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ?
Próbowałem z favorites, ale nie mam pojęcia za bardzo jak to ustawić.. Myślę, że to powinien być bardziej request do samego pluginu IRCa.
A potrzebne mi to bo czasami muszę odczytać wiadomości z mojego tunelu, klikanie w menu > irc... jest troszkę uciążliwe. Najlepiej jakby w ogóle dodać na listę kontakt który wykonywałby określone polecenie, z tym, że jak pisałem wcześniej - nie wiem jak ustawić favorites, żeby to działało. Może ktoś ma jakiś pomysł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 07 Paź 2022 2:38    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kirsen Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 223

Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 28 Mar 2004 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

/SERVERSHOW
A ponadto polecam:
http://members.chello.se/matrix/commands.html
Smile
_________________
Pozdrawiam,
Kirsen
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
St3fan
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 08 Kwi 2003
Posty: 41
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 28 Mar 2004 23:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kirsen napisał:
/SERVERSHOW
A ponadto polecam:
http://members.chello.se/matrix/commands.html
:)

Czy ja niewyraźnie napisałem?
St3fan napisał:
[...] ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ? [...]

a nie wpisywać jakieś dodatkowe komendy. Dodatkową komendę to ja sobie muszę wpisać dopiero jak mi się serwer pokaże.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
QBUS
Weteran
Weteran



Dołączył: 30 Sty 2003
Posty: 275
Skąd: Kraków

PostWysłany: 29 Mar 2004 0:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

St3fan napisał:
kirsen napisał:
/SERVERSHOW
A ponadto polecam:
http://members.chello.se/matrix/commands.html
Smile

Czy ja niewyraźnie napisałem?
St3fan napisał:
[...] ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ? [...]

a nie wpisywać jakieś dodatkowe komendy. Dodatkową komendę to ja sobie muszę wpisać dopiero jak mi się serwer pokaże.


Zmien sobie program do tunelowania, na taki, ktory wysyla komunikaty jako msgi od jakiegos uzytkownika (jak np psyBNC) i bedziesz mial problem z glowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
St3fan
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 08 Kwi 2003
Posty: 41
Skąd: Sosnowiec

PostWysłany: 02 Kwi 2004 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak się akurat składa, że właśnie używam psyBNC. Rozwiązałem problem. Zamiast dodawać serwer jakoś na listę (nie mam pojęcia dalej jak to zrobić) dodałem usera -psyBNC od którego czasami pojawiają się komunikaty, bądź co bądź można to traktować jako serwer. W każdym razie jeżeli tam się wklepie komendę, to zostaje ona wysłana na serwer i w przypadku tego co mnie interesuje, czyli wyświetlenie wiadomości kiedy mnie nie było, daje mi odpowiedź w tym samym oknie.
Jednak gdybym chciał użyć jakiejś innej komendy, przykładowo /bhelp, to wyników już niestety nie otrzymam w tym samym oknie. Tak więc request z mojej strony:
Arrow dodać serwer na listę użytkowników


Ostatnio zmieniony przez St3fan dnia 03 Kwi 2004 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
QBUS
Weteran
Weteran



Dołączył: 30 Sty 2003
Posty: 275
Skąd: Kraków

PostWysłany: 02 Kwi 2004 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

St3fan napisał:
Tak się akurat składa, że właśnie używam psyBNC. Rozwiązałem problem. Zamiast dodawać serwer jakoś na listę (nie mam pojęcia dalej jak to zrobić) dodałem usera -psyBNC od którego czasami pojawiają się komunikaty, bądź co bądź można to traktować jako serwer. W każdym razie jeżeli tam się wklepie komendę, to zostaje ona wysłana na serwer i w przypadku tego co mnie interesuje, czyli wyświetlenie wiadomości kiedy mnie nie było, daje mi odpowiedź w tym samym oknie.
Jednak gdybym chciał użyć jakiejś innej komendy, przykładowo /bhelp, to wyników już niestety nie otrzymam w tym samym oknie. Tak więc request z mojej strony:
Arrow dodać serwer na listę użytkowników


A to dziwne, bo mi psyBNC odpowiada wlasnie w oknie wiadomosci usera -psyBNC Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
VrooBell
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 2
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 05 Kwi 2004 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"[15:09]> You (unknown@*.internetdsl.tpnet.pl) are banned from this server: wymagany ident (expires@never)
[15:09]> ERROR : Closing Link: VrooBell[unknown@ag253.internetdsl.tpnet.pl] (K-lined: wymagany ident (expires@never))"

ja pewnie zadam tutaj pytanie lamiaste tzw., ale o co chodzi przy łaczeniu wyrzuca mi komunikat jak powyżej wkleiłem Crying or Very sad próbuję z ircnetem się łaczyć i nie idzie
_________________
Here I am!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bialy
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 25 Mar 2003
Posty: 82

PostWysłany: 05 Kwi 2004 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie masz identa, podejrzewam, że powinieneś ustawić sobie w IRC ident i wpisać "id użytkownika".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ace McCloud Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 25 Gru 2003
Posty: 36

PostWysłany: 05 Kwi 2004 20:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Nazir napisał:
IRC Protocol 0.4.1.6
Latest Change(s) napisał:

- Other: removed all default sounds

I w zwiazku z ww. zmiana, zniknal "mily" efekt beepniecia gdy ktos na kanale cos napisze.
No dobra.. niby jest "Events -> Sounds -> IRC:channel mesasage", ale jak wybiore jakis dzwiek, klikne APPLY i OK, a nastepnie znowu wejde do opcji to przypisany dzwiek znika - i nadal nie mam zadnych dzwiekowych sygnałow o tym, ze ktos cos napisal na IRCu Acid

Teraz, czy ktos moze sprawdzic to u siebie (czy tylko u mnie to nie dziala ?) i czy moze jest jakis plugin aby "irc wydawal dzwieki" ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 29 Sty 2003
Posty: 2416
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: 08 Kwi 2004 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC Protocol 0.4.1.8

Download:
Arrow http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=550

Latest Change:
Arrow Bugfix : minor fixes that need to be in Miranda IM v 0.3.3.1
_________________
Miranda nie dla idiotow ExclamationExclamationExclamation

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sabatiel Płeć: mężczyzna
Stukacz
Stukacz

Status stażu



Dołączył: 31 Mar 2004
Posty: 21
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 11 Kwi 2004 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ace McCloud napisał:
Teraz, czy ktos moze sprawdzic to u siebie (czy tylko u mnie to nie dziala ?) i czy moze jest jakis plugin aby "irc wydawal dzwieki" ?


przekonweruj te pliki *.wav ktore nie chca "grac" na Windows PCM, wbrew pozorom tych wewnetrznych formatow jest sporo, a z tego co testowalem to tylko wyzej wymieniony chce grac.
porostu otworz pliczek w jakims prostym edytorze i zapisz jako.. i tu zwroc uwage aby zapisal jako Windows PCM (*.wav), a nie np:ACM Waveform (*.wav)
ewentualnie wyprobuj Microsoft ADPCM (*.wav)
bitow wiadomo najbezpieczniej 16
khz nie wiecej jak 44

ps. z tego co wyczailem upraszczajac formaty z "acm" w nazwie beee, a z "pcm" guuut. nie mam pojecia czemu tak jest...
aha... ja mam windoze nie wiem na jakiej ty platformie jedziesz, moze masz inny problem, ale staralem sie... naprawde Smile
_________________
HTML: NIE
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ace McCloud Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 25 Gru 2003
Posty: 36

PostWysłany: 11 Kwi 2004 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

S4baT|3L napisał:
Ace McCloud napisał:
Teraz, czy ktos moze sprawdzic to u siebie (czy tylko u mnie to nie dziala ?) i czy moze jest jakis plugin aby "irc wydawal dzwieki" ?


ps. z tego co wyczailem upraszczajac formaty z "acm" w nazwie beee, a z "pcm" guuut. nie mam pojecia czemu tak jest...
aha... ja mam windoze nie wiem na jakiej ty platformie jedziesz, moze masz inny problem, ale staralem sie... naprawde Smile

hehehe.. dzieki za checi Smile
To byla wina plugina 4.1.6... w nowszej wersji 4.1.8 dzwieki sa zapamietywane - bo problem tkwil w tym, ze po klikniciu okay.. miranda gubila przypisanie dzwieku xxx.wav do np irc: Join
Takze teraz wszystko slicznie gra Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 29 Sty 2003
Posty: 2416
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: 28 Maj 2004 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC Protocol 0.4.3.0

Download:
Arrow http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=550

Latest Change:
Arrow Feature: Now uses chat.dll for its chat windows
Arrow Feature: SSL support, courtesy of Athos (Daniel Bergholm). Get OpenSSL here: http://www.openssl.org/related/binaries.html
Arrow Other: Very much of the code has been revisited.
_________________
Miranda nie dla idiotow ExclamationExclamationExclamation

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org


Ostatnio zmieniony przez Nazir dnia 29 Maj 2004 20:17, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
karaguy Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 2096
Skąd: Gliwice
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 29 Maj 2004 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żyby inne protokoły mogły również korzystać z dobrodziejstw konferencji które już raz zostały zrobione.
_________________
antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grucha Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 20 Maj 2003
Posty: 486
Skąd: Wrocław
Wiek: 37 lat(a)

PostWysłany: 29 Maj 2004 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A niby jaki jeszcze protokół z tego kożysta ?

Może GG zacznie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 4 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor