Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
St3fan Gaduła
|
Wysłany: 28 Mar 2004 10:39 Temat postu: pokaż/ukryj serwer na liście? |
|
|
Każdy wie jak pokazać/ukryć okienko dialogowe z serwerem, ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ?
Próbowałem z favorites, ale nie mam pojęcia za bardzo jak to ustawić.. Myślę, że to powinien być bardziej request do samego pluginu IRCa.
A potrzebne mi to bo czasami muszę odczytać wiadomości z mojego tunelu, klikanie w menu > irc... jest troszkę uciążliwe. Najlepiej jakby w ogóle dodać na listę kontakt który wykonywałby określone polecenie, z tym, że jak pisałem wcześniej - nie wiem jak ustawić favorites, żeby to działało. Może ktoś ma jakiś pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 16 Paź 2024 0:36 Temat postu: Reklama |
|
|
TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kirsen Developer
|
|
Powrót do góry |
|
|
St3fan Gaduła
|
Wysłany: 28 Mar 2004 23:25 Temat postu: |
|
|
Czy ja niewyraźnie napisałem?
St3fan napisał: |
[...] ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ? [...] |
a nie wpisywać jakieś dodatkowe komendy. Dodatkową komendę to ja sobie muszę wpisać dopiero jak mi się serwer pokaże. |
|
Powrót do góry |
|
|
QBUS Weteran
|
Wysłany: 29 Mar 2004 0:41 Temat postu: |
|
|
Czy ja niewyraźnie napisałem?
[...] ale jak zrobić, żeby dodać kontakt Server na listę kontaktów tak, żeby nie wchodzić w Menu > IRC > Pokaż/ukryj serwver ? [...] |
a nie wpisywać jakieś dodatkowe komendy. Dodatkową komendę to ja sobie muszę wpisać dopiero jak mi się serwer pokaże. |
Zmien sobie program do tunelowania, na taki, ktory wysyla komunikaty jako msgi od jakiegos uzytkownika (jak np psyBNC) i bedziesz mial problem z glowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
St3fan Gaduła
|
Wysłany: 02 Kwi 2004 10:08 Temat postu: |
|
|
Tak się akurat składa, że właśnie używam psyBNC. Rozwiązałem problem. Zamiast dodawać serwer jakoś na listę (nie mam pojęcia dalej jak to zrobić) dodałem usera -psyBNC od którego czasami pojawiają się komunikaty, bądź co bądź można to traktować jako serwer. W każdym razie jeżeli tam się wklepie komendę, to zostaje ona wysłana na serwer i w przypadku tego co mnie interesuje, czyli wyświetlenie wiadomości kiedy mnie nie było, daje mi odpowiedź w tym samym oknie.
Jednak gdybym chciał użyć jakiejś innej komendy, przykładowo /bhelp, to wyników już niestety nie otrzymam w tym samym oknie. Tak więc request z mojej strony:
dodać serwer na listę użytkowników
Ostatnio zmieniony przez St3fan dnia 03 Kwi 2004 15:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
QBUS Weteran
|
Wysłany: 02 Kwi 2004 11:10 Temat postu: |
|
|
Tak się akurat składa, że właśnie używam psyBNC. Rozwiązałem problem. Zamiast dodawać serwer jakoś na listę (nie mam pojęcia dalej jak to zrobić) dodałem usera -psyBNC od którego czasami pojawiają się komunikaty, bądź co bądź można to traktować jako serwer. W każdym razie jeżeli tam się wklepie komendę, to zostaje ona wysłana na serwer i w przypadku tego co mnie interesuje, czyli wyświetlenie wiadomości kiedy mnie nie było, daje mi odpowiedź w tym samym oknie.
Jednak gdybym chciał użyć jakiejś innej komendy, przykładowo /bhelp, to wyników już niestety nie otrzymam w tym samym oknie. Tak więc request z mojej strony:
dodać serwer na listę użytkowników |
A to dziwne, bo mi psyBNC odpowiada wlasnie w oknie wiadomosci usera -psyBNC |
|
Powrót do góry |
|
|
VrooBell Niemowa
|
Wysłany: 05 Kwi 2004 15:25 Temat postu: |
|
|
"[15:09]> You (unknown@*.internetdsl.tpnet.pl) are banned from this server: wymagany ident (expires@never)
[15:09]> ERROR : Closing Link: VrooBell[unknown@ag253.internetdsl.tpnet.pl] (K-lined: wymagany ident (expires@never))"
ja pewnie zadam tutaj pytanie lamiaste tzw., ale o co chodzi przy łaczeniu wyrzuca mi komunikat jak powyżej wkleiłem próbuję z ircnetem się łaczyć i nie idzie _________________ Here I am!! |
|
Powrót do góry |
|
|
bialy Gaduła
|
Wysłany: 05 Kwi 2004 16:02 Temat postu: |
|
|
Nie masz identa, podejrzewam, że powinieneś ustawić sobie w IRC ident i wpisać "id użytkownika". |
|
Powrót do góry |
|
|
Ace McCloud Gaduła
|
Wysłany: 05 Kwi 2004 20:00 Temat postu: |
|
|
Witam
Nazir napisał: |
IRC Protocol 0.4.1.6
Latest Change(s) napisał: |
- Other: removed all default sounds
|
|
I w zwiazku z ww. zmiana, zniknal "mily" efekt beepniecia gdy ktos na kanale cos napisze.
No dobra.. niby jest "Events -> Sounds -> IRC:channel mesasage", ale jak wybiore jakis dzwiek, klikne APPLY i OK, a nastepnie znowu wejde do opcji to przypisany dzwiek znika - i nadal nie mam zadnych dzwiekowych sygnałow o tym, ze ktos cos napisal na IRCu
Teraz, czy ktos moze sprawdzic to u siebie (czy tylko u mnie to nie dziala ?) i czy moze jest jakis plugin aby "irc wydawal dzwieki" ? |
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
sabatiel Stukacz
|
Wysłany: 11 Kwi 2004 0:01 Temat postu: |
|
|
Ace McCloud napisał: |
Teraz, czy ktos moze sprawdzic to u siebie (czy tylko u mnie to nie dziala ?) i czy moze jest jakis plugin aby "irc wydawal dzwieki" ? |
przekonweruj te pliki *.wav ktore nie chca "grac" na Windows PCM, wbrew pozorom tych wewnetrznych formatow jest sporo, a z tego co testowalem to tylko wyzej wymieniony chce grac.
porostu otworz pliczek w jakims prostym edytorze i zapisz jako.. i tu zwroc uwage aby zapisal jako Windows PCM (*.wav), a nie np:ACM Waveform (*.wav)
ewentualnie wyprobuj Microsoft ADPCM (*.wav)
bitow wiadomo najbezpieczniej 16
khz nie wiecej jak 44
ps. z tego co wyczailem upraszczajac formaty z "acm" w nazwie beee, a z "pcm" guuut. nie mam pojecia czemu tak jest...
aha... ja mam windoze nie wiem na jakiej ty platformie jedziesz, moze masz inny problem, ale staralem sie... naprawde _________________ HTML: NIE
BBCode: TAK
Uśmieszki: TAK |
|
Powrót do góry |
|
|
Ace McCloud Gaduła
|
Wysłany: 11 Kwi 2004 1:23 Temat postu: |
|
|
S4baT|3L napisał: |
Ace McCloud napisał: |
ps. z tego co wyczailem upraszczajac formaty z "acm" w nazwie beee, a z "pcm" guuut. nie mam pojecia czemu tak jest...
aha... ja mam windoze nie wiem na jakiej ty platformie jedziesz, moze masz inny problem, ale staralem sie... naprawde |
hehehe.. dzieki za checi
To byla wina plugina 4.1.6... w nowszej wersji 4.1.8 dzwieki sa zapamietywane - bo problem tkwil w tym, ze po klikniciu okay.. miranda gubila przypisanie dzwieku xxx.wav do np irc: Join
Takze teraz wszystko slicznie gra |
|
Powrót do góry |
|
|
Nazir Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
karaguy Moderator
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 29 Maj 2004 13:23 Temat postu: |
|
|
Żyby inne protokoły mogły również korzystać z dobrodziejstw konferencji które już raz zostały zrobione. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
|
Grucha Pierdoła
Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 29 Maj 2004 15:47 Temat postu: |
|
|
A niby jaki jeszcze protokół z tego kożysta ?
Może GG zacznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|