Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

IRC Protocol
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
domek
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2004
Posty: 5
Skąd: Łódź

PostWysłany: 13 Sty 2004 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nowa wersja jest Suspect

IRC Protocol 0.4.1.0

Latest Change(s)

- Feature: ignore system [734037]
- Feature: channel manager [734083]
- Feature: more menu options, like KickBan etc
- Feature: support for the plugin uninstaller
- Feature: a nice statusbar in channel windows
- Feature: New commands: /IGNORE, /UNIGNORE and /CHANNELMANGER
- Bugfix: the Perform buffer did not always save
- Bugfix: if "Group" was blank it did not behave
- Bugfix: User ID did not allow long strings
- Bugfix: fixed a few memory leaks
- Bugfix: it did not always remeber window positions, hopefuly it does now
- Other: added a %mode identifier
- Other: added a $?[="text"] identifier.
- Other: added a new IRC_servers.ini
- Design: Removed the topicbar


IRC Protocol 0.4.1.0
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 07 Paź 2022 1:51    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kfiadeg Płeć: mężczyzna
VIP
VIP



Dołączył: 19 Sty 2003
Posty: 459
Skąd: p0yebanitze

PostWysłany: 13 Sty 2004 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ten IRC protocol to już też roxuje na maxa. wypacykowany cacy i w ogóle jestem podWrażeniem...

JA TESH KCEE NAPISAĆ SFUJ PLAGIN !!!!! (chyba napisze Floating Clock....)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
domek
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 13 Sty 2004
Posty: 5
Skąd: Łódź

PostWysłany: 13 Sty 2004 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze troche i ludzie beda sie z mIRCa przesiadac na mirande. LOL Suspect
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
AaaA Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 10 Wrz 2003
Posty: 67
Skąd: stąd

PostWysłany: 19 Sty 2004 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, bardzo ładny plugin...
_________________
AaaA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mino
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 10 Mar 2004
Posty: 3

PostWysłany: 10 Mar 2004 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Wlasnie zainstalowalem sobie ten protokol i mam male pytanko. Otoz po polaczeniu sie na kanal w sieci polnet, trzeba (jezeli sie ma zarejestrowany nick) podac haslo. Normalni robi sie to komenda /nsident ale tutaj to nie dziala i po 60 s rozlacza mnie z siecia. Czy w tym protokole jest jakas inna mozliwosc aby zalogowac sie na swoj nick ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klekot Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2004
Posty: 426
Skąd: Poznań

PostWysłany: 10 Mar 2004 14:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widocznie masz +r

ja tez to mam i z damjankiem ciagle myslimy jak sie tego pozbyc, bo jesli sie to ma to nie mozna wydawac zadnych komend, nawet nicka zmieniac ;/
_________________
Gentoo GNU/Linux happy user
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
damjanek Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 381
Skąd: Poznań
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 10 Mar 2004 14:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale na polnecie nie daje +r, bo tam jest nickserv
sprobuj tak:
opcje->irc i tam pod ustawieniami servera masz memoboxa... wpisz w niego haslo ktorego uzywasz do nickserva, daj plus i apply...
wtedy powinno wszystko dzialac....
a tak a propo.. o ile dobrze pamietam, w polnecie uzywalo sie /msg nickserv haselko, ale moge sie mylic, bo dawno tam nie siedzialem Smile

:B is playing: Radiostorm.com - Pop Top 40
_________________
...wiem którędy wiedzie mnie moja droga...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mino
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 10 Mar 2004
Posty: 3

PostWysłany: 10 Mar 2004 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na polnecie nie ma restrykcji i to jest piekne Smile
A ze mi sie ta komenda zapomniala /msg nickserv identify haslo
No no ... wszystko dziala juz Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damjanek Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 381
Skąd: Poznań
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 10 Mar 2004 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w irc.dll wlasnie taka komende wysyla, gdy wpiszesz to swoje haselko w opcjach i wtedy nie trzeba sie babrac w jakies performy, tylko po to zeby sie zidentyfikowac... Smile

:B is playing: Radiostorm.com - Pop Top 40
_________________
...wiem którędy wiedzie mnie moja droga...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mino
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 10 Mar 2004
Posty: 3

PostWysłany: 10 Mar 2004 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mimo, ze wpisuje haslo tu w opcjach to i tak mnie rozlacza. Nie wiem dlaczego. I jeszcze jakze irytujaca rzecz: miedzy innymi po to chcialem mirande, zeby w pasku w prawym dolnym rogu nie bylo tyle tych ikonek, a mimo to po polaczeniu rozdziela sie i pokazuja sie osobno ikona dla gg,msn i irc Acid Szukalem po opcjach i nie moge znalezc jak to zrobic. A z haslem se poradze, bo to nie jest az taki duzy problem, zeby wpisac ta komende.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator



Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 2147
Skąd: Kraków

PostWysłany: 10 Mar 2004 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proponuje poswiecic nieco wiecej czasu na przegladniecie opcji Mirandy. Pobieznie, to mozesz sobie przegladac je w Gadu-Gadu...
Arrow Opcje->Contact List->System tray icon when using multiple protocols...
_________________
< Test >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludee
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 16 Mar 2004
Posty: 4

PostWysłany: 16 Mar 2004 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanie jak wpisac rzeczy do tzw performa czyli naprzyklad otwiera sie 3 kanaly i wpisuje sie komenda logujaca ?
czy jest taka opcja i gdzie
i czy mozna "dodac do kontatkow" kanały ?

z gory thx za odp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damjanek Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 381
Skąd: Poznań
Wiek: 36 lat(a)

PostWysłany: 16 Mar 2004 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm....
faq napisał:
[Q] Jak ustawić w IRC by wchodził na kanał przy starcie?
[A] W opcjach Mirandy: Network -> IRC Other -> sekcja: Preform -> jesli zaznaczone jest Enable należy w polu rozwijanym wybrać ALL NETWORKS lub tylko określoną sieć (np. IRCnet) a w polu poniżej wpisać '/join #nazwa_kanału' lub '/joinm #nazwa_kanału' a wtedy kanał będzie się otwierał jako zminimalizowany/na liście (zależnie od innych ustawień).

wystarczy napisac kilka po enterze i masz swoje 3 kanaly....
dodawanie do kontaktow?
opcje>irc(gui)> zaznacz checkboxa 'add channels to contact list' lub po polsku.... 'dodaj kanaly do listy kontaktow'
rozejzyj sie po prostu po opcjach..... Smile

:B is playing: Radiostorm.com - Pop Top 40
_________________
...wiem którędy wiedzie mnie moja droga...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludee
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 16 Mar 2004
Posty: 4

PostWysłany: 16 Mar 2004 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki prawie tak miale tylko nie zauwazylem menu rozwijanego z serverami dlatego nie dzialalo wielkie dzieki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nazir Płeć: mężczyzna
Admin
Admin



Dołączył: 29 Sty 2003
Posty: 2416
Skąd: Chrzanów

PostWysłany: 25 Mar 2004 20:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

IRC Protocol 0.4.1.6

Arrow http://miranda-im.org/download/details.php?action=viewfile&id=550

Latest Change(s) napisał:

- Bugfix: removed textlimit for the channel log
- Bugfix: server edit box did not resize properly
- Bugfix: an extra new line was added to the message history when sending on double enter.
- Bugfix: not all that should could use the chan. manager
- Bugfix: /clear [#channel|server] did not clear the server correctly
- Bugfix: channels with password were cloned in the "join channel" dialog
- Bugfix: the channel event icons flashed too often
- Bugfix: the message headers' text was cut off
- Bugfix: the popups for highlight could not be turned off
- Bugfix: crash when doubleclicking empty space in the nick list
- Bugfix: 12 am is not 0 am
- Bugfix: the kick event used the color for part
- Design: redesigned most dialogs
- Design: moved all icons to an external .dll to allow icon packs etc
- Design: new icons
- Other: removed all default sounds
- Other: requires MIM 0.3.3
- Other: added quick setup dialogs for newbies, and to work better with the installer

_________________
Miranda nie dla idiotow ExclamationExclamationExclamation

IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor