Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Ogólnie o NG
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Miranda NG
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kan
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 85

PostWysłany: 23 Sty 2013 8:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygląda na to, że dzisiaj naprawili Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 03 Gru 2021 0:22    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SheriFF Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 47

Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 25 Sty 2013 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No mi się TabSRMM też spieprzyło, tak że musiałem poprzednią wersję przywrócić. Teraz zobaczymy, czy naprawili, natomiast widzę że popsuli stan niewidoczny - a konkretniej ikony. Wcześniej GG miało taką szarą, ale jaśniejsza od tej offline. Teraz wygląda jak offline, tylko ma jakąś małą ikonę "oka" dodaną. Dobrze, że używam paczki lunar_blue do stanu ogólnego, to przynajmniej w trayu widzę jaki jest status.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 25 Sty 2013 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi miranda się wiesz, ale dosłownie. I nie wiem od czego to jest uzależnione. Nie wywala się z błędem, ale czasem nie mogę nic z nią zrobić. Najpierw myślałem, że to wina właśnie tabsrmm, albo ieview, ale ostatnio mi się tak przydarzyło, jak żadne okienko rozmowy nie jest otwarte. Trochu strzelam w któreś z powiadomień. Muszą wtedy proces takiej mirandy zabijać. Nie bardzo wiem co mam zrobić, oprócz wyłączania poszczególnych wtyczek.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 25 Sty 2013 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

up

Winamp Track 0.0.6.12

wywal/wylacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 25 Sty 2013 19:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie tego się najbardziej obawiałem:/ dzięki.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mietek081 Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 40

PostWysłany: 08 Lut 2013 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coś jest skopane we wtyczce NewsAggregator. Na starej wtyczce RssNews (czy jakoś tak) był taki tag jak #content# który wyświetlał całą treść newsa, a w NG już on nie działa. Do tego w ustawieniach NewsAggregatora edytując kanał można zobaczyć dostępne tagi i właśnie widać, że są tam jakieś krzaczki. A może tylko u mnie tak jest?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 08 Lut 2013 13:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
http://iv.pl/images/90832985753133308801.png


Jak widać nie ma żadnych krzaczków
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mietek081 Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 40

PostWysłany: 11 Lut 2013 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No teraz po ostatniej aktualizacji krzaczków już nie widzę. Ale szkoda, że opcja #content# wyświetlająca całą treść newsa została usunięta. Dla rss-ów o krótkiej treści bywało to przydatne. Napiszę do autora to może coś zrobi Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 16 Maj 2013 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w Mirandzie IM można było ją uruchomić z linii poleceń "miranda32.exe profil.dat" i wczytywała dany profil bez pokazywania okna wyboru profili...

Jak zrobić tak samo z Mirandzie NG? próbowałem na różne sposoby podać ścieżkę i nic, zawsze pyta jak głupia i jest to coraz bardziej irytujące...
Czy ktoś wie jak ją zmusić do wczytania konkretnego profilu bez pokazywania okienka z profilami?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bunnyhoney Płeć: mężczyzna
Kataryna
Kataryna

Status stażu



Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 116

Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 18 Maj 2013 8:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź napisana przez Goraf

/profile=nazwa_profilu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
SheriFF Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 47

Wiek: 34 lat(a)

PostWysłany: 18 Maj 2013 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłem update i się gg zepsuło Smile
Musiałem przywracać z backupu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Muzzy Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 27 Lis 2003
Posty: 34
Skąd: Wrocek
Wiek: 42 lat(a)

PostWysłany: 19 Maj 2013 17:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiejszy build wnosi poprawkę na "spsute" GG. Wink
_________________
Fear my Anger. Fear my Power.
I'm Dark Angel undercover.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 21 Maj 2013 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bunnyhoney napisał:
/profile=nazwa_profilu
no właśnie wyciągnąłem to z proces explorera i miałem tutaj napisać Wink

po dzisiejszej aktualizacji zaczęło mi pokazywać zmiany stanu dla wszystkich protokołów i nie potrafię namierzyć gdzie wybiera się konta dla których ma pokazywać zmiany stanu
widzę tylko "opcje/komunikaty/stan kontaktów/opis statusu" ale to informuje o zmianie opisu a nie stanu Acid
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 21 Maj 2013 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja wybrałem sobie tylko opcje xStatus i z tego co zostało (mam po ang.) Status->Status>Filtering i tam chyba odznaczasz co chcesz, żeby ci pokazywało
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 22 Maj 2013 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nie to... chodzi mi o przypisanie do konkretnego konta (protokołu) tak jak w tym co wcześniej podałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Miranda NG Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor