Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Statusy kontaktów

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mati1986 Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 30 Sie 2011
Posty: 5

PostWysłany: 31 Paź 2011 11:00    Temat postu: Statusy kontaktów Odpowiedz z cytatem

Witam!
Jaki ustawić w Mirandzie bym widział statusy innych? Jaką wtyczkę mam pobrać i jak ją skonfigurować? Pobierałem jakąś clist_modern czy coś ale ona zamiast dodać statusy zmieniła moją skórkę oO. Tak więc proszę o jasne wytłumaczenie co i jak zainstalować. Dodam, że nie zamierzam pobierać całych paczek z zainstalowanymi już pluginami, bo zależy mi na lekkości komunikatora i nie lubię zbędnych dodatków.

Pozdrawiam,
Mati
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 24 Mar 2023 21:33    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dejko Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 630

PostWysłany: 31 Paź 2011 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie statusy? Statusy opisowe?
Więc jak najbardziej clist_modern, tylko trzeba ustawić odpowiednie opcje:
Lista kontaktów -> Obiekty w wierszu
Karta: Druga linia.
Zaznaczasz: "pokaż drugą linię" i "opis".
Dodatkowo na karcie: Wiersz
Możesz odznaczyć opcję "tryb kompaktowy".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kminex Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 6

PostWysłany: 16 Lis 2011 15:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak wyświetlić pełne opisy pod kontaktem a nie jedną linijkę wykropkowaną?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dezeath Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 28 Gru 2004
Posty: 325
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 22 Lis 2011 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma możliwości wyświetlenia pełnych opisów na liście kontaktów. W Mirandzie najpopularniejszym sposobem na podgląd całego opisu są dymki po najechaniu na kontakt (np. wtyczka Tipper YM).
_________________
-Dezeath
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kminex Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 6

PostWysłany: 01 Gru 2011 18:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A w jaki sposób wyświetla pełny opis wtyczka Tipper? Czy nie można by wykorzystać tego do napisania specjalnej wtyczki która wyświetlała by pełny opis?

znalazłem też coś takiego by otrzymać pełny opis:

- Należy wkleić poniższe kody w następujące miejsca w opcjach mirandy:
- aliasy - Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area - odznaczyć wszystkie pola "Automatically strip..." i zaznaczyć "Parse the following string at statrup" i wkleić kod.
- 2nd - Opcje/Kontakty/Row items/Second Line - zaznaczyć "Show second line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- 3rd - Opcje/Kontakty/Row items/Third Line - zaznaczyć "Show third line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- Zrestartować Mirandę.

aliasy
?puts(l,?div(?sub(?dbsetting(,CList,Width),?dbsetting(,CLUI,LeftClientMargin),?dbsetting(,CLUI,RightClientMargin)),?sub(?dbsetting(,CLC,Font8Size),2)))
?alias(smsg(con),!word(!replace(!fix_eol2(!dbsetting(con,CList,StatusMsg)),`,`,`, `),1,65535))
?alias(cut(msg),?ifgreater(?len(msg),?get(l),?ifgreater(?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),0,?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),?get(l)),?get(l)))
?alias(show(con),?strstr(?smsg(con),`!dbsetting(`))
?alias(show2(con),?greater(?len(?smsg(con)),?cut(con)))

2nd
?if(?show(%subject%),?left(?smsg(%subject%),?cut(?smsg(%subject%))),)

3rd
?if(?show2(%subject%),?substr(?smsg(%subject%),?add(?cut(?smsg(%subject%)),1)),)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 02 Gru 2011 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jest sposób, ale wciąż będziesz miał opis tylko w dwóch liniach. GG ma chyba teraz możliwość wstawiania opisów 255 znakowych (a może to jest 1000 znaków, nie jestem pewien) Myślę, że maks 10 kontaktów jest ci w stanie zapełnić całą listę kontaktów, jeśli będą używali maksymalnej ilości znaków, a miranda miałaby możliwość wyświetlania pełnych opisów w kolejnych liniach. Jeżeli już ktoś ma długi opis, to nie jest problemem najechać na niego żeby go przeczytać. W większości przypadków to nie jest po prostu konieczne.
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mati1986 Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 30 Sie 2011
Posty: 5

PostWysłany: 14 Sty 2012 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kminex napisał:
A w jaki sposób wyświetla pełny opis wtyczka Tipper? Czy nie można by wykorzystać tego do napisania specjalnej wtyczki która wyświetlała by pełny opis?

znalazłem też coś takiego by otrzymać pełny opis:

- Należy wkleić poniższe kody w następujące miejsca w opcjach mirandy:
- aliasy - Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area - odznaczyć wszystkie pola "Automatically strip..." i zaznaczyć "Parse the following string at statrup" i wkleić kod.
- 2nd - Opcje/Kontakty/Row items/Second Line - zaznaczyć "Show second line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- 3rd - Opcje/Kontakty/Row items/Third Line - zaznaczyć "Show third line" zaznaczyć "Text:" i wkleić kod.
- Zrestartować Mirandę.

aliasy
?puts(l,?div(?sub(?dbsetting(,CList,Width),?dbsetting(,CLUI,LeftClientMargin),?dbsetting(,CLUI,RightClientMargin)),?sub(?dbsetting(,CLC,Font8Size),2)))
?alias(smsg(con),!word(!replace(!fix_eol2(!dbsetting(con,CList,StatusMsg)),`,`,`, `),1,65535))
?alias(cut(msg),?ifgreater(?len(msg),?get(l),?ifgreater(?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),0,?strrchr(?left(msg,?get(l)), ),?get(l)),?get(l)))
?alias(show(con),?strstr(?smsg(con),`!dbsetting(`))
?alias(show2(con),?greater(?len(?smsg(con)),?cut(con)))

2nd
?if(?show(%subject%),?left(?smsg(%subject%),?cut(?smsg(%subject%))),)

3rd
?if(?show2(%subject%),?substr(?smsg(%subject%),?add(?cut(?smsg(%subject%)),1)),)


Mam angielską wersję podstawową - nie chcę instalować żadnych skinów itp. gdzie więc mogę znaleźć w/w opcje? np. Opcje/Serwisy/Zmienne/Test area i reszte?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mzakras Płeć: mężczyzna
Pierdoła
Pierdoła

Status stażu



Dołączył: 02 Lip 2006
Posty: 454
Skąd: Wrocław
Wiek: 40 lat(a)

PostWysłany: 14 Sty 2012 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no jak masz wersję podstawową, to prawdopodobnie (nie jestem pewien jakie wtyczki tam są dokładnie) nie będziesz mógł tego zrobić. Do tego jest potrzebna wtyczka Variables i lista rozmowy Modern Contact List
_________________
"Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor