Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paul  Stukacz

|
Wysłany: 19 Wrz 2011 22:32 Temat postu: TabSRMM 3 - avatary w pasku |
|
|
Witam po raz kolejny. Przychodzę z czymś, czego nie można nazwać problemem - może ledwo problemikiem i bardziej niż o rozwiązanie chodzi mi o przyczynę.
Właśnie przesiadłem się na mirandę 0.9.30 z 0.9.1 i tym razem zdecydowałem się zachować tabsrmm3 z paczki. Po krótkiej walce ze ścieżką do skinów, przezroczystością i niekompatybilnością ze starymi skórkami przywróciłem okienko do świetności znanej z tabsrmm2.
TabSRMM3 jak wiecie jest dosyć dużym krokiem w rozwoju w stosunku do poprzedniej wersji, zwłaszcza dzięki wsparciu dla Win7. Jest taka mała opcja - wyświetlanie avatarów kontaktów na pasku zadań. I to działało - dopóki nie przeniosłem folderu z mirandą z pulpitu do program files. Wszystkie ścieżki do avatarów są w porządku - nie zmieniane, więc domyślam się, że przeszkoda leży w ograniczonych uprawnieniach programów w tym systemowym folderze. Nadałem uprawnienia administracyjne zarówno całemu folderowi mirandy jak i pojedynczemu plikowi exe miranda32. Jest szansa naprawienia tego?
Zobrazowanie problemu: po lewej miranda uruchomiona z pulpitu, po prawej ta sama, tylko z programu files.
http://s3.ifotos.pl/img/Untitled-_haqeqws.jpg |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 24 Mar 2023 20:40 Temat postu: Reklama |
|
|

Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Shadow-XIII  Hiper-Paplacz

|
Wysłany: 20 Wrz 2011 13:21 Temat postu: |
|
|
windows 7 ma tzw Virtual Store (czy Storage), widzisz pliki w Program Files, a faktycznie są one w innym katalogu (po części dla bezpieczenstwa) .... polecam instalacje Mirandy w innym miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|