Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Problem z mHI i pytanie o konfigurację.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zolciak
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 3

PostWysłany: 23 Sie 2011 10:37    Temat postu: Problem z mHI i pytanie o konfigurację. Odpowiedz z cytatem

Spędziłem naprawdę kilkanaście godzin nad konfiguracją i nareszcie jest prawie ok. Zostały 2 problemy przy których odpadam. Import wiadomości z tlena (wersja 6.00.2.69). Używam do tego wtyczki mHI w (wersja 0.1.0.0) która po wybraniu archiwum (34,2MB Very Happy ) wykrzacza się ("Wystąpił problem w trakcie dostępu do plików s historią"). Do Archiwum w Mirandzie używam wtyczki History++ (wersja 1.5.1.4). Może ktoś ma jakąś radę? Druga sprawa to menu w tray'u. Mam ustawioną osobną ikonkę dla każdego protokołu i zastanawiam się czy jest możliwość by po kliknięciu na daną ikonę było od razu menu do zmiany statusu, a nie przez najeżdżanie na Status>>Odpowiedni protokół>>Dopiero wtedy ustawianie statusu dla danego protokołu. Z góry dzięki za pomoc!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 14 Cze 2024 20:46    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zolciak
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 3

PostWysłany: 24 Sie 2011 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK kazał pan musiał sam Wink
Oto mały tutek dla potomnych jak zaimportować archiwum (w moim przypadku tlena) do nowej Mirandy. Generalnie wszystko działa jak trzeba ze wstępnych testów.

- instalujemy starą mirandę (miranda-im-v0.7.6-unicode.exe - najnowsza ze starych jaką testowałem, przy v0.8.xx już nie działało)
- importujemy listę kontaktów z pliku/serwer najlepiej takich dla których chcemy zaimportować archiwum
- ściągamy plugin mHI
- importujemy wiadomości (może to oczywiście chwile potrwać)
- kopiujemy plik <twoj profil>.dat do nowej mirandy
- ustawiamy wszystko od nowa ale już na początku mamy kontakty i wiadomości
- profit Exclamation

Czemu tak a nie inaczej? W moim przypadku import kontaktów na nowej mirandzie kończył się:
a) gdy zatwierdziłem, że nowy nr = nowy kontakt
utworzeniem, tylu ile mieliśmy nr w archiwum tlenu, "nieznanych kontaktów"
b) gdy nie zatwierdziłem, że nowy nr = nowy kontakt
brakiem importu jakiejkolwiek wiadomości

Komunikat "Wystąpił problem w trakcie dostępu do plików s historią" pojawiał się przez to, że wskazywałem ścieżkę do pliku archiwum który był luźno na dysku D. Gdy zmieniłem ją na katalog archiwum tlena (w Win7 jest ukryty więc najlepiej wkleić gotową ścieżkę) wszystko zadziałało.

Teraz oprócz zmian statusu bezpośrednio w tray'u nasuwa mi się kolejne pytanie: Czy jest możliwość szybkiego wyszukiwania kontaktów tak jak np. w AQQ? Ctrl+F wpisujemy nick i nasza lista się filtruje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dezeath Płeć: mężczyzna
Developer
Developer



Dołączył: 28 Gru 2004
Posty: 325
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 31 Sie 2011 1:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zolciak napisał:
Czy jest możliwość szybkiego wyszukiwania kontaktów tak jak np. w AQQ? Ctrl+F wpisujemy nick i nasza lista się filtruje.

Tak, wtyczka Quick Contacts (link do wersji Unicode). W opcjach Plugins -> Quick Contacts dostosowujesz opcje filtrowania, a w Customize -> Hotkeys + Quick Contacts skrót do okna poszukiwania i skróty pomocnicze. Pamiętaj, że można też po prostu zacząć wpisywać nick, kiedy lista kontaktów ma focus i w ten sposób skakać szybko do kontaktów (ale to nie działa dla kontaktów ukrytych i nie jestem pewien, czy na wszystkich odmianach list - co najmniej na clist_modern).
_________________
-Dezeath
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zolciak
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 3

PostWysłany: 03 Wrz 2011 10:36    Temat postu: . Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedź. Skorzystałem z wtyczki Quick Search i też spełnia swoje zadanie Smile Faktycznie jak okno listy kontaktów jest aktywne da się wyszukiwać ale chyba tylko w aktywnej grupie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor