Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kwgr  Niemowa

|
Wysłany: 10 Gru 2009 10:21 Temat postu: [Refaktoryzacja] Miranda IM |
|
|
Mam na mojej uczelni zadanie właśnie tego typu, mam zrefaktoryzować kod Źródłowy tego programu, lecz poza samą teorią o refaktoryzacji nie wiele wiem. Potrzebuję np schemat blokowy kodu programu z podziałem na klasy np. Jeśli można to proszę o wskazanie fragmentów kodu które wg was wymagają przepisania na lepszą wersję.
Dzięki z góry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 28 Mar 2023 7:34 Temat postu: Reklama |
|
|

Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sjf  Pierdoła

|
Wysłany: 10 Gru 2009 10:55 Temat postu: |
|
|
Ja się na programowaniu szczególnie nie znam, ale jeżeli sam piszesz, że posiadasz jedynie teoretyczną wiedzę o refaktoryzacji i nic ponadto, to nie sądzę byś znalazł kogoś kto zrobi to za ciebie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
damikl  Stukacz

|
Wysłany: 10 Gru 2009 19:51 Temat postu: |
|
|
Są aplikacje które potrafią skonwertować kod źródłowy do diagramu UML, przypadków użycia, może i schematów blokowych |
|
Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 26 Gru 2009 19:38 Temat postu: |
|
|
Hmm
pierwszym krokiem jakim bym zrobil na Twoim miejscu to sciagniecie kodu MIM, i podlaczenie go pod Visuala.
Domniemuje ze jestes studentem, wiec z tej okazji powinienes miec dostep do Visual Studio z msdnaa
wtedy odpowiednie toolboxy i sobie sprawdzisz co jest i jak mniej wiecej przeciez
wskazanie kodu ? zobacz ile tematow jest o protokolach i wtyczkach na forum sam zobaczysz, ale z tego co ja sie orientuje to Ci chodzi o ulepszenie kodu pod wzgledem wygladu/wydajnosci/potencjalu na przyszlosc
w tej kwestii przeciez sam musisz kuknac w zrodla i sam zdecydowac, gdyz jak wiadomo kazdy bedzie mial inna wizje
ja moge pojechac grubo i powiedziec ze (wg mnie) lepszym rozwiazaniem bylby kod oparty na c# niz c++ ale nie mam zamiaru otwierac debaty po co/czemu / na co/ dlaczego
to moje prywatne subiektywne zdanie  _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|