Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ptr.tmp Niemowa
Punktów karnych: 10
|
Wysłany: 01 Lut 2007 13:41 Temat postu: |
|
|
Mam drobną sugestię odnośnie polskiego instalatora. Dotyczy ona tła, które domyślnie pojawiaj się po instalacji w clist_classic. Tło jest po prostu brzydkie. Wielu moich znajomych zrezygnowało z używania Mirandy, bo oczekiwali że od razu wszystko będzie cacy. Oczywiście, to żaden problem owe tło zmienić, ale każdy się chyba zgodzi że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne.
Tak wiem... "Miranda nie dla idiotów". Ale uważam że taka drobna zmiana, chociażby na brak tła i ustawienie po prostu koloru tła na biały, tylko by pomogła. Nie oszukujmy się, większość zwraca uwagę na wygląd. A nam - użytkownikom najlepszego komunikatora na świecie - zależy przecież by było nas jak najwięcej:) |
|
Powrót do góry |
|
|
Adv Bot
|
Wysłany: 14 Paź 2024 16:24 Temat postu: Reklama |
|
|
Z TechnoVolt zbudujesz szybko wysokiej klasy sieci strukturalne (LAN) i teletechniczne w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży informatycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy automatykę budynkową i teletechnikę z zastosowaniem: wysokiej klasy okablowania UTP, FTP, cat5e, cat6, cat7 (skrętka) oraz transmisji światłowodowej, szaf serwerowych RACK 19'' i wyposażenia (serwery, routery, switche, patch panele, zasilacze UPS) oraz punktów dostępowych WiFi.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 46 lat(a)
|
Wysłany: 01 Lut 2007 15:22 Temat postu: |
|
|
w porzadku, juz od pewnego czasu sie zastanawialem nad zmiana tego nieszczesnego tla...
takze powiem co nastepuje, wszyscy chetni, graficznie uzdolnieni (ja sie do nich nie zaliczam) moga wziac udzial w tworzeniu grafik na tlo dla instalki, chodzi o cos co bedzie swoista "marka" polskiej Mirandy widoczna po jej zainstalowaniu
wszystkie nadeslane prace zostana wprowadzone do pakietow takze nikt nie musi sie ograniczac i obawiac wykluczenia
stworzona zostanie ankieta, ktorej ta praca, ktora uzyska najwiecej glosow pojawi sie jako domyslne tlo w kolejnej edycji instalatora, kolejne prace beda pojawiac sie w kolejnych edycjach jednak wszystkie beda dostepne juz od nastepnej edycji pakietu
ciekawym pomyslem byloby stworzenie prostej wtyczki zwanej Skin browser, dzialala by w sposob podobny do stosowanego w komunikatorze Tlen, czyli wyswietla liste gif-ow w okienku, klikniecie na ktorys automatycznie przypisuje skorke w bazie i podmienia tlo w liscie, tak samo mozna podmieniac style rozmow itd, bedzie to o wiele przyjemniejsza forma niz dotychczasowe...
takze jeszce raz zachecam, nie tylko tla ale inne dodatki takie jak style rozmow itd. wszystkie prace opublikujemy, dzial download na pewno nam sie nie zapcha od nadmiaru pomyslow _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
|
raq Developer
|
Wysłany: 01 Lut 2007 15:36 Temat postu: |
|
|
odnosnie tego to ja bym proponowal otworzyc temat w ktorym ludziska beda mogli wklejac swoje dokoniania bedzie ciekawiej i zawsze wieksza 'rywalizacja' i pomysly na biezaco niz takie wysylanie do Ciebie DJ bedzie smieszniej ! ole ! _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 01 Lut 2007 16:22 Temat postu: |
|
|
no o to mi wlasnie chodzi, na razie prace mozna zamieszczac tu, jak ich sie pare pojawi posty sie wydzieli i np. pod koniec lutego lub w polowie czy tez po nadeslaniu 10 - 20 prac zalozy sie ankiete, wszystko do ustalenia, najpierw niech te prace zaczna powstawac
mozna zglaszac juz istniejace i opublikowane gdziekolwiek prace lub ich modyfikacje, im wiecej tym lepiej _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
Crawley Weteran
Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 39 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
|
hawk Kataryna
Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 113 Skąd: Kattowitz Wiek: 41 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
|
ptr.tmp Niemowa
Punktów karnych: 10
|
Wysłany: 03 Lut 2007 14:57 Temat postu: |
|
|
Dodam jeszcze, że oprócz tła można od razu jako domyślne ustawić ikonki a0x'a bo chyba i tak każdy prędzej czy później się na nie przestawia:) Są na pewno przyjemniejsze dla oka niż te obecnie zastosowane w instalatorze.
Poza tym dźwięki. Czy tylko mnie po przyjściu nowej wiadomości piszczał głośnik systemowy??? Tak nie może być!
Proponuję żeby owo głosowanie dotyczyło nie tylko tła, ale również ikon i dźwięków, ewentualnie innych "wodotrysków". |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 03 Lut 2007 15:19 Temat postu: |
|
|
ok, paczki dzwiekow tez mozecie dawac byle calosciowo nie przekraczalo to 150-200kB, chodzi o te najczesciej uzyte sample zdarzen, krotkie, przyjemne dla ucha (tylko blagam niech to nie beda jakies odglosy z gierek /zgrzyty i skwierki/ bo tym to co najwyzej do nerwicy mozna wiekszosc doprowadzic), podpowiem, bardziej pojsc w kier. przyrody (idzie wiosna) _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
snake Gaduła
Dołączył: 20 Sty 2005 Posty: 58 Skąd: miasto Łódź Wiek: 41 lat(a)
Punktów karnych: 24
|
Wysłany: 03 Lut 2007 16:06 Temat postu: |
|
|
Ciekawe dzwieki
pobierz |
|
Powrót do góry |
|
|
kroku Weteran
|
Wysłany: 03 Lut 2007 19:54 Temat postu: |
|
|
ja kiedyś gdzieś na necie wygrzebałem coś takiego http://img359.imageshack.us/my.php?image=bionicpicearp8.jpg całkiem fajnie wyglądało to w mirandzie... trzebaby tylko troche przeskalować i przynajmniej ciemne to jest a nie jakieś jasne badziewia, że aż walą po oczach (cytując pewien kabaret: jasne = brzydal)
a propo pierdzenia głośnika systemowego... ja mam płyte na chipsecie via (KT266A i KT880) i u mnie to opcja nie działa... więc stwierdziłem, że olać sprawe... jakiś czas później wycinałem prywatne rzeczy z profilu bo kolega chciał mirandy spróbować... i się okazało, że na nf2 pierdzenie działało ale wcześniej pół godziny nie mogliśmy sie dogadać o jakie dżwięki mu chodzi przy nadejściu wiadomości... imo ta opcja to chyba jakiś relikt i rzeczywiście to powinno być wyłączone |
|
Powrót do góry |
|
|
a0x Weteran
|
Wysłany: 11 Lut 2007 16:02 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o tło, to w wolnej chwili zrobiłem takie: http://img117.imageshack.us/my.php?image=tlocp4.png :)
Fajne są dźwięki z ICQ, ale chyba nie można ich użyc w instalatorze:/
Ostatnio zmieniony przez a0x dnia 11 Lut 2007 16:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 11 Lut 2007 16:30 Temat postu: |
|
|
no calkiem calkiem mam prosbe, zamieszczajcie obrazki w formacie png, jpg to kompresja stratna i grafika dosc traci na jakosci _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
porkyterRor Weteran
|
|
Powrót do góry |
|
|
DJ Lotos Root Admin
|
Wysłany: 11 Lut 2007 23:14 Temat postu: |
|
|
coraz ciekawiej sie robi podoba mi sie, IMHO trzeba by ten png troszke "zmatowac" bo to w sumie tlo takze moze lekko tekst listy kontaktow zagluszac _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
|
Powrót do góry |
|
|
maker3 Gaduła
Punktów karnych: 40
|
Wysłany: 23 Lut 2008 13:47 Temat postu: |
|
|
Proponuje przybliżyć wygląd polskiej dystrybucji Mirandy do GG.
Oczywiście tylko kolorystycznie (pomarańczowy), oryginalny skin GG nie jest szczególnie ładny więc nie ma co się trudzić, aby Miranda wyglądała identycznie.
Ale jakiś ładny, nawiązujący kolorystycznie do GG, skin na pewno ściągnąłby kilku nowych użytkowników.
Można też standardowo wykorzystać tego "Splasha" moje autorstwa. Moim znajomym się bardzo podoba.
http://images31.fotosik.pl/154/0d2d4f18a065e496m.png |
|
Powrót do góry |
|
|
|