Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Spell Checker
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Pokaż/schowaj Top Info
Top Info

najistotniejsze informacje z tematu
...::[ Słowniki ]::...
Arrow Wszystkie słowniki
Arrow Polski słownik(wersja z kurnik.pl, pobierać plik "myspell (OpenOffice.org)")
Disk Polski słownik(OpenOffice Orginal)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Magnoom Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 20 Kwi 2008
Posty: 2
Skąd: Bełchatów
Wiek: 44 lat(a)

PostWysłany: 20 Kwi 2008 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za pomoc. Choć nie wiem czy dokładnie o to chodziło, ale mogę cieszyć się dalej tym programem i sprawdzaniem pisowni.

Ściągnąłem z http://www.miranda-im.org/download/ plik miranda-im-v0.7.4-unicode.exe i bez odinstalowywania wspomnianej tutaj wcześniej wersji Full rozpocząłem instalowanie tej nowej. Następnie nadpisałem plik srmm.dll z http://pescuma.mirandaim.ru/miranda/srmmW.zip oraz dałem plik spellcheckerW.dll z http://pescuma.mirandaim.ru/miranda/spellcheckerW.zip
Słowniki już miałem w katalogu /Dictionaries, więc po włączeniu wtyczki spellcheckerw w Opcjach Mirandy wszystko zaczęło działać.

Nie wiem czy dokładnie tak miał przebiegać proces aktualizacji, ale efekt końcowy mam przynajmniej taki jaki chciałem. Może innym zagubionym i mniej rozgarniętym (jak ja) te informacje pomogą.

PS. Można na tym forum postawić jakieś wirtualne piwko za pomoc Question

Uwagi obsługi forum:
jedyne wirtualne na dzien dzisiejszy wyglada tak Beer Smile


_________________
* ostatnia uwaga wprowadzona 21 Kwi 2008 1:19 przez DJ Lotos
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot




Dołączył: 01 Sty 1970
Posty:

PostWysłany: 09 Lut 2023 11:07    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem


Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl


*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vezzo Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8

PostWysłany: 11 Wrz 2008 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak spytam czy ktos moze nie ma slownika pl bez polskich znakow?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dejko Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 630

PostWysłany: 11 Wrz 2008 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A po co Ci słownik bez Polskich znaków? Przecież to nie SMS. Na IM nie płacisz 2x za używanie ogonków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 11 Wrz 2008 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

była kiedyś/jest wtyczka mstrip do tego... tzn wycinało pl znaczki w wysyłanych wiadomościach, ale czy to jeszcze działa z aktualnymi mirandami to nie wiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 11 Wrz 2008 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyedytuj ten słownik co masz i po prostu po podmieniaj polskie znaki na na ich odpowiedniki "bez ogonków".
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vezzo Płeć: mężczyzna
Niemowa

Status stażu



Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8

PostWysłany: 13 Wrz 2008 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzecz w tym ze pisze bez polskich znakow i dlatego potrzebuje taki slownik. Podmienilem w slownikach polskie znaki na ich odpowiedniki ale wtedy slownik jakos dziwnie dziala. Np. slowo zartuje poprawia na: zatruje, zar tuje, zartu je.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
andy Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 940
Skąd: Z nienacka

PostWysłany: 13 Wrz 2008 11:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie lepiej użyć wtyczki Autoreplacer ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lol_ek Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 51
Skąd: G-ce

PostWysłany: 13 Wrz 2008 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dejko napisał:
A po co Ci słownik bez Polskich znaków? Przecież to nie SMS. Na IM nie płacisz 2x za używanie ogonków.


Może pytający chce jako tako zachować zasady ortografii i jednocześnie uniknąć krzaczenia się tekstu u odbierającego wiadomość.
_________________
Boże spraw by mi się tak chciało, jak bardzo mi się nie chce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
andy Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 940
Skąd: Z nienacka

PostWysłany: 13 Wrz 2008 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
jednocześnie uniknąć krzaczenia się tekstu u odbierającego wiadomość.


Od tego jest unikod.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lol_ek Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 51
Skąd: G-ce

PostWysłany: 13 Wrz 2008 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

andy napisał:
Cytat:
jednocześnie uniknąć krzaczenia się tekstu u odbierającego wiadomość.


Od tego jest unikod.


Miałem pisać o tym od razu ale łudziłem się że nikt tak poruszy kwestii kodowania. Komunikatory są rożne co czasami daje nieciekawy rezultat końcowy.
_________________
Boże spraw by mi się tak chciało, jak bardzo mi się nie chce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ygrek Płeć: mężczyzna
Redaktor
Redaktor



Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 662
Skąd: Warszawa
Wiek: 41 lat(a)

PostWysłany: 13 Wrz 2008 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co dyskutować nad sensem tej prośby Smile skoro jest potrzeba to jest , bardziej pomocne byłoby poszukać rozwiązania Wink

A co do SpellChecker'a to wam tez zdarza się czekać kilka-kilkanaście sekund na podpowiedź do błędnego słowa, po kliknięciu nań prawym klawiszem myszki?
Zdawało mi się że ten problem był już rozwiązany jakiś czas temu przez autora.
_________________
"Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lol_ek Płeć: mężczyzna
Gaduła
Gaduła

Status stażu



Dołączył: 09 Sie 2005
Posty: 51
Skąd: G-ce

PostWysłany: 13 Wrz 2008 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ygrek napisał:
Po co dyskutować nad sensem tej prośby Smile skoro jest potrzeba to jest , bardziej pomocne byłoby poszukać rozwiązania Wink

A co do SpellChecker'a to wam tez zdarza się czekać kilka-kilkanaście sekund na podpowiedź do błędnego słowa, po kliknięciu nań prawym klawiszem myszki?
Zdawało mi się że ten problem był już rozwiązany jakiś czas temu przez autora.


Zgadza się, te czekanie jest uciążliwe.
jakiś czas temu w tym wątku pisałem o tym problemie.
_________________
Boże spraw by mi się tak chciało, jak bardzo mi się nie chce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kroku Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 24 Maj 2004
Posty: 574
Skąd: wziąć kase?

PostWysłany: 14 Wrz 2008 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

owszem, są lagi z podpowiedziami Acid
u mnie czesto wiaze sie to z jakims mega doczytem z dysku Neutral
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Crawley Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 08 Wrz 2005
Posty: 421
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wiek: 38 lat(a)

PostWysłany: 29 Sie 2009 12:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy tylko u mnie najnowszy spell checker (dziś aktualizowany) powoduje wyświetlenie przez tabsrmm komunikatu MULTISEND timeout?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
greenhorn Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran



Dołączył: 04 Sie 2006
Posty: 753

PostWysłany: 29 Sie 2009 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie tylko Ty tak masz ;)
http://forums.miranda-im.org/showpost.php?p=189753&postcount=695
http://forums.miranda-im.org/showpost.php?p=189758&postcount=696

EDIT:
Cytat:
Version 0.1.2.0
+ Play nicer with underlines in IRC (it's not perfect)
* Creates custom dicts folder if don't exist
* Fix for tabSRMM timeout ballon
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Wtyczki i protokoły Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Newsy z PortaluCo nowego na forumOpis funkcji



:: Kontakt z obsługą  :: Stats  :: Reklama
 
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group, Portal and phpBB extensions © 2003-2007 DJ Lotos, smartBlue Style © 2002 Smartor