Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 15 Lut 2006 19:30 Temat postu: |
|
|
W tamtych czasach to jak potrzebowałem takich dużych plików to szedłem do szkoły z 3 kompletami dyskietek (3 x 10)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 28 Mar 2023 8:21 Temat postu: Reklama |
|
|

Tylko u nas energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Tylko my stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 15 Lut 2006 20:00 Temat postu: |
|
|
E cos chyba wyglada, ze mowisz nie "o tych" czasach co trzeba, w tamtych nie bylo takich plikow, zeby sie na jedna dyskietke nie zmiescily 8) _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

Dołączył: 30 Gru 2004 Posty: 559 Skąd: Żelistrzewo Wiek: 35 lat(a)
|
Wysłany: 15 Lut 2006 20:09 Temat postu: |
|
|
No ale jak ściągać, to już hurtem Dostęp za darmo (albo chociaż w ludzkiej cenie w przyzwoitej prędkości) był luksusem, więc trzebabyło korzystać ile wlezie.
Znam ludzi, którzy mieli wspólne konto e-mail, bo w ten sposób było często sprawdzane  _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

|
Wysłany: 15 Lut 2006 20:20 Temat postu: |
|
|
Test napisał: |
E cos chyba wyglada, ze mowisz nie "o tych" czasach co trzeba, w tamtych nie bylo takich plikow, zeby sie na jedna dyskietke nie zmiescily 8) |
Pakowane RARem i dzielone równo na 1.44M  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 15 Lut 2006 20:33 Temat postu: |
|
|
Grucha napisał: |
Test napisał: |
E cos chyba wyglada, ze mowisz nie "o tych" czasach co trzeba, w tamtych nie bylo takich plikow, zeby sie na jedna dyskietke nie zmiescily 8) |
Pakowane RARem i dzielone równo na 1.44M  |
i zeby zmniejszyc jeszcze bardziej ta objetosc to trzeba bylo pociagnac zip-a rar-em, a potem rar-a zip-em, a potem jeszcze tak pare razy...
i... wszystko weszlo na jedna dyskietke
to byl oczywiscie zart 8)
ale i tak, nie ma jak to bylo za kumuny... przynajmniej tasma dziurkowana byla...  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
raq  Developer

|
Wysłany: 15 Lut 2006 21:09 Temat postu: |
|
|
moj rekord to byl bodajze 55 mb trial motocrosa z cnetu sciagany ale jakos mnie to nie cieszy  _________________ kocham:
"Muzyke przeciw mentalnej niewoli
Zaufaj jej, a ona Cie wyzwoli" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ascot  Kataryna

|
Wysłany: 15 Lut 2006 22:42 Temat postu: |
|
|
mój ledwie 10 MB
jakiś filmik ściągałem... _________________ Dla każdego nie potrafiącego korzystać z SEARCH i FAQ -
www.idzdodomubosienienadajesz.com  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Crawley  Weteran

Dołączył: 08 Wrz 2005 Posty: 421 Skąd: Jastrzębie-Zdrój Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 16 Lut 2006 0:54 Temat postu: |
|
|
Mysmy kiedys u kumpla sciagali Mugena (33MB), modlac sie o to by nie zerwalo polaczenia (o dobrodziejstwach FlashGeta i tym podobnego talatajstwa nie wiedzielismy). Sciaganie zajelo nam 2,5 godziny, ale za to skonczylo sie pelnym sukcesem A ile bylo potem radochy.
Trzeba tez wspomniec o zrzucie do skarbonki pokrywajacej koszt sciagania  |
|
Powrót do góry |
|
 |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 16 Lut 2006 11:31 Temat postu: |
|
|
loo to ty dobe kable miales moj rekord napewno nieprzektoczyl 15M ale kto bedzie sie szczegulami przejmowal |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zeratul  Weteran

|
Wysłany: 16 Lut 2006 12:56 Temat postu: |
|
|
moj to jakies 10 mb okolo, ale jaki przypal mialem jak nie moglem wylaczyc tego piszczenia, kompa koldra nakrywalem zeby starsi nie slyszeli ze znowu podnosze rachunek ^^ A co do dyskietek to moj kumpel tak zzipowal rara ze zajmowal wiecej jak przed spakowaniem o_O a jak do kumpla przyniosl Warcrafta na bodajze 25 dyskietkach i 24 miala JEDNEGO bad blocka... niezla akcja byla ^^
EDIT: A teraz mi sie przypomnialo! nie ma to jak czasy atari 65xe i siedzenie w bezruchu(i bezdechu) nad wolno obracajacym sie magnetofonem i megaGoSu Tape Load Error ^.^ No i Self Test ^^ _________________ <Kepper> to jest takie głupie, że tylko informatyk mógł na to wpaść |
|
Powrót do góry |
|
 |
sinister_stirrer  Pierdoła

|
Wysłany: 16 Lut 2006 14:20 Temat postu: |
|
|
nigdy niezapomne jak moja wiedza na temat pc byla tak okrojona ze gdy laczylem sie przez modem to komputer obkldalem poduszkami by nie bylo slychac tego przerazliwego pisku trzy lata pozinej zobaczylem ze monza bylo to wylaczyc w menadzerze urzadzen:P albo jak rodzice wychodzac do pracy chowali przdluzacz... maskra niezle trzeba bylo sie spocic by go znalezc:D
Najwieksze co sciagnolem to byl mugen mugena 2 niemialem serca sciagac i zamowilem plyte od autora strony:D
Pamietam jak chodzila sie do szkoly na kókla informatyczne by sobie posiedziec na necie i sciagac niesamowite rzeczy na dyskietke:D
Albo jak sciagnolem mp3... to bylo swieto .. po sciagnieciu 20 fakow wreszcie sie udalo od razu bylo u mnie 10 kolegow z dyskietkami Najczesciej sciagalem zdjecia:D heh na moj dysk o zabojczej pojemnosci 1 giga:) to byla maszyna... troche mi smutno ze skonczyla jako karmink:) _________________ ******d(^_^)b******
****** *//*//********
*****i----i;*;i----i***** |
|
Powrót do góry |
|
 |
Drwal  Kataryna

Dołączył: 07 Sty 2005 Posty: 139 Skąd: Poznań Wiek: 35 lat(a)
|
Wysłany: 16 Lut 2006 14:41 Temat postu: |
|
|
Zeratul napisał: |
EDIT: A teraz mi sie przypomnialo! nie ma to jak czasy atari 65xe i siedzenie w bezruchu(i bezdechu) nad wolno obracajacym sie magnetofonem i megaGoSu Tape Load Error ^.^ No i Self Test ^^ |
nieee.... jestes okrutny ze mi to przypomniales ja dodatkowo mialem taki ficzer w postaci zalanego jogurtem magnetofonu w ktorym licznik jedynie w miejscu stal, stal i stal... |
|
Powrót do góry |
|
 |
vic01  Weteran

Dołączył: 25 Sie 2004 Posty: 501 Skąd: 16°44,846'E 51°46,325'N Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 16 Lut 2006 16:17 Temat postu: |
|
|
magneto to bylo cos pierwszy co mialem to przerobiony kasprzak podpinany pod czarna klawiature najsmieszniejsze ze niedowiedzialem sie co to za firma byla bo juz wtedy uzywke mialem ale nastepny to ,... czytalo sie "sznajder" z wbudowanym tasmociagiem z '90, to byl zarlog pierwsza gre to latanie czarownica na miotle kolory mnie oszolomily a pisk ogluszyl
wzruszylem sie dzis mnie niebedzie buszuje po strychu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

|
Wysłany: 16 Lut 2006 18:27 Temat postu: |
|
|
Zeratul napisał: |
EDIT: A teraz mi sie przypomnialo! nie ma to jak czasy atari 65xe i siedzenie w bezruchu(i bezdechu) nad wolno obracajacym sie magnetofonem i megaGoSu Tape Load Error ^.^ No i Self Test ^^ |
To były dopiero czasy te emocje podczas wczytywania taśm. Teraz tego już nie ma, prawie zawsze działa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 16 Lut 2006 18:41 Temat postu: |
|
|
a moja spectrumna + pewnie jeszcze trybi, siedzi sobie gdzies gleboko w szafie na honorowym miejscu
to byla mlodosc, zasuwanie nocami w out run, pheenix, dyna blaster, albo pisanie procedurek w asm do uskuteczniania roznych dziwactw...
potem to juz byly lepsze gierki bo na Amidze, z dyskietek lecialy, super zabawa, Alien Breed, Cannon Fooder, Lemingi, Shadow of the beast  _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
|